Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kondensaatorid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Siinkohal sobiks väikese kõrvalepõikena küsida, kas kreeka väiketäht "müü", kordaja "mikro" lühend, on siin minu postituses "µ" <-- jutumärkides kõigile ikka sellena nähtav?
    Kui nii, võiks kasutusse võtta. Kui keegi näeb midagi muud (mõni brauser võib näiteks küsimärgiga asendada), andke palun teada.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

jah, mina näen seda

Comment

opera 7.50 näitab ka kenasti.

edit: kuigi kiiresti trükkides on palju mugavam kirjutada u.

Comment

Originally posted by digital@Oct 30 2004, 02:38
          ....kiiresti trükkides on palju mugavam kirjutada u.
          u asemel µ kirjutamine vajab mul ainult ühe klahvi lisaks vajutamist, ei tea kuidas teistel. Seepärast ei saa sellest mugavuse jutust aru.
          Mul on miskipärast arvamus et TEHNIKAfoorumis peaks sekkuma moderaatorid, kui tullakse omaloominguliste ühikutega mhz, Mhz, mb või muude taolistega. Kas siin on ka tegu mugavusega, laiskusega või hoopis lihtlabaselt mitte selgeks õppimisega? Halb eeskuju igatahes uustulnukate jaoks ka...
          Tekib juba kahtlus, kas moderaatorid ise tunnevad mõõtühikute õigekirjutust...
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Originally posted by fre+Oct 30 2004, 13:28--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (fre &#064; Oct 30 2004, 13:28)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-digital@Oct 30 2004, 02:38
            ....kiiresti trükkides on palju mugavam kirjutada u.
            u asemel µ kirjutamine vajab mul ainult ühe klahvi lisaks vajutamist, ei tea kuidas teistel. Seepärast ei saa sellest mugavuse jutust aru.
            Mul on miskipärast arvamus et TEHNIKAfoorumis peaks sekkuma moderaatorid, kui tullakse omaloominguliste ühikutega mhz, Mhz, mb või muude taolistega. Kas siin on ka tegu mugavusega, laiskusega või hoopis lihtlabaselt mitte selgeks õppimisega? Halb eeskuju igatahes uustulnukate jaoks ka...
            Tekib juba kahtlus, kas moderaatorid ise tunnevad mõõtühikute õigekirjutust... [/b][/quote]
            Nõus sellega, et hoiatada loominguliste ühikute eest. Võtan arvesse (muidugi võivad ju trükivead olla).
            Samas u - kasutamine mikro tähisena - põhjus peitub ajaloos. Kui tekkisid esimesed arvutid, oli nendel ainult US ASCII sümboli kodeering . Samas skeeme vaja ju analüüsida. Vahepeal isegi kasutati mikro asemel tähte "m" - see ajas jällegi segadusse. sealt see "u" tuligi ja püsib plain-text failides üsna kindlalt .

edit: ahjaa , kuigi mul ka tavaliselt N trükiviga, olen püüdnud alati ühikuid üigesti kirjutada.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

mina näen ka
              kasutage µ saamiseks Alt+0181 ja asi on olemas. see ei ole keeruline ja aitab ära hoida mõttetuid diskussioone
              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

yF, lihtne ja arusaadav. Ja millifaradeid parem kui üldse ei kasuta.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Working...
                X