Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Makita aku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Makita aku

On keegi makita 10.8V akut lahti kiskunud? On seal sees mingi elektroonika (BMS), mis kaitseb akut liigtühjenemise eest? Tahan teada, kas see on aku sees või tööriista.

Vs: Makita aku

Olen lammutanud.
    Sees kolm 18650 akut ja mingi elektroonika on seal ka olemas jah.

Comment

Tühjenemiskaitse võib tööriista sees ka olla. 18V makita käib nii et mootori plokib täiesti ära, aga valgus jääb kasutusse nii et aku ise ennast välja ei lülita.
      Ja bms võib üldse laadija sees olla.
      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Sellel akul ei ole kaitset liigtühjenemise eest. Ja tööriistade sees seda ka ei ole.

Comment

Mingi elektroonika seal sees siiski on. Täpselt ei mäleta enam mis seal sees oli. Paar aastat tagasi lammutasin. Aga seda mäletan et mingi plaat sealt vastu vaatas.

Comment

Li-ion aku vajab BMSi, muidu asi jääb kohe nõrgaks. Elemendid vajavad tasakaalustamist, liigtühjenemisel kaitset. Kindlasti on kuskil midagi.

Comment

Youtube aitab igasugu karudele kõhtu vaadata.
              Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud maidor poolt Vaata postitust
                Li-ion aku vajab BMSi, muidu asi jääb kohe nõrgaks. Elemendid vajavad tasakaalustamist, liigtühjenemisel kaitset. Kindlasti on kuskil midagi.
                Nende akude ega tööriistade sees liigtühjenemise vastu kaitset ei ole!

Comment

Mismoodi need akud seal siis vastu peavad üldse? Iga kord kui akud tühjaks lasta, siis viib see ilma kaitseta akudel pinge enamvähem nullini ju. Pigem siiski kaitse võiks olemas olla, kui muidu ei paista akus sees kusagil olevat trükkplaati, siis ehk elemendis endas sees kusagil? Ajuvaba ja ohtlik tundub selline asi, et üldse nüüd liitiumakut kuidagi ei kaitsta.
                  otsija

Comment

Mingi kaitse on seal olemas tõepoolest.
                    Kasutanud neid akusi ja tööriistu nii palju. Lülitavad ennast mingil hetkel välja.

Comment

Makita 10,8V tööriistadel ei ole sees kaitset aku liigtühjenemise vastu. Aku sees seda ka ei ole. Kui aku pinge langeb liiga madalale ei ole tööriistal enam "jõudu" ja kasutaja vahetab aku ära. Kui ei vaheta, on ise süüdi. Vanematel 18V isenditel seda ka ei olnud. Selline kaitse on uuemate 18V seeria tööriistadel (kolmas klemm).

Comment

Ok, oletame et mingit kaitset ei ole. Aga mis trükiplaat mulle vastu vaatas siis kui ma enda akut lammutasin?
                        Kahjuks olen jupid ära visanud ja mälu on ka kehvavõitu.

Comment

Kindel see, et kaitse on seal sees. Testisin just. Koormusel aku tühjenemisel jääb trell vait. Ennem tööle uuesti ei hakka, kui lased lüliti korra lahti ja vajutad uuesti. Kui seal kaitset sees poleks, siis koormuse kadumisel hakkaks trell ju uuesti ise tööle, sest lüliti on sees.
                          Mõnedel TrustFire 18650 elementidel on BMS juba elemendi sees, niiet visuaalselt mingit kaitset näha pole.

Comment

Vanematel Lion Makitadel ei olnud mingit skeemi, seepärast nad nii ruttu õhtale läksid alati. Tänapäevastel on vist kõigil BMS sees. Mul akumootorsael on.
                            EE orjusest vaba!

Comment

Millistel vanadel Makitadel Li-ion oli? Ni-Mh või Ni-Cd akusi kasutati ja neil tõesti polnud mingit kaitset ning olid tõsiselt kehvad akud.

Comment

Working...
                              X