Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Intercontrol Digsy plus PLC

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Intercontrol Digsy plus PLC

Tere,

On keegi nende PLC'dega kokku puutunud?
    Välised ahelad on läbi käidud ja igatepidid hakkab tunduma, et probleem on kontrolleri turvamoodulites, aga hea oleks kellegi targemaga selles osas konsulteerida.

Tänan juba ette!

Vs: Intercontrol Digsy plus PLC

Proovi siit: http://elektroonikafoorum.com/forum-5.html
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Konkreetse sellistega, mitte.
      Aga mis huvitab täpsemalt selle juures; või mis muret teeb?
      Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Õnnestuski korda saada ja nagu ikka oli viga ühes (või siis kahes) 5 sendises takistis. Aga mul on korda läinud remondist meel nii hea, et mõtlesin informatiivsuse huvides asja vähe pikemalt lahti seletada - keda rohkem huvitab võib edasi lugeda

Taustast niipalju, et masin oli üle 2 kuu ühes Eesti tõsteseadmete müügi ja hooldusega tegelevas ettevõttes remondis - kahjuks tulutult. Ja võib vist isegi öelda, et kahjulikult, kuna välistes ahelates oli üks ots vale klemmi alla tõstetud ja sellega lühis juurde tekitatud - millega loomulikult ühel neist RSM (redundant security module) kaartidest ka andurite toiteahelas olev takk (see teine takk) läbi põletatud. Kusjuures kõige naljakam on see, et nad olla sellesama RSM kaardi tellinud ja proovinud ka vahetada - ilmselt on nüüd kellegi laual vedeleval tutikal kaardil seesama takk läbi. Aga kes kaardi kinni maksis, ei tea.
        See viga õnnestus mul juba poole päevaga kätte leida. Ise olin juba õnnelik (ja üllatunud), et viga nii kiirelt käes, samas oli kohe ka selge, et enne remonti pidi see juhe olema õige klemmi all. Vahetasin takisti ära - anduritel toited olemas ja pinged kontrolleri sisenditel ka. Aga masinal blokeering ikka aktiivne.

Sai tõsisemalt uurimustööd tehtud, aga nagu ikka keegi ei viitsi väga tegeleda selliste veidi vanemate asjadega (eriti veel kui probleem on kusagil väikeses Eestis). Kontrolleritootja pole siiani meilidele vastanud ja tõstuki tootja samuti. Niipalju õnnestus targemaks saada, et RSM kaardid on eritellimusena sellele kontrolleri sarjale tõsteseadme tootja poolt omal ajal tellitud, siit ka hind - üle 3k € üks kaart.

Üldine põhimõte on see, et kõik olulised andurid on dubleeritud ja kaardid suhtlevad omavahel üle RS232. Kuulasin seda pealt ja sealt jooksis läbi ainult 7 baiti (kahepeale kokku) peale mida lükati DIAG ledid mõlemal punaseks ja sidekanalisse tekkis vaikus. Sellest järeldasin, et ADC'de väärtuste võrdlemiseni isegi mitte ei jõuta. Kuna kaardid on identsed ja firmwared peal samad (jumperitega määratakse kumb on master), siis eeldasin et teine kaart on korras ja hakkasin MCU IO'sid multimeetriga läbi kammima. Ja nii õnnestuski üks sisend leida, mis MCUni välja ei jõudnud (kusjuures tõstuki skeemil on see sisend märgitud kui "vaba" - ma ei tea siiani kuhu ta välisahelates ühendatud on). Aga siit edasi oli juba plaadil radade tagaajamine.

Üsna ebatõenäoline on, et keegi siin väikeses Eestis veel sellise probleemi otsa satub, aga iial ei või teada.

Comment

Mul on samased mured olnud nii mõnegi seadmega. Firma kes seadme 15 aastat tagasi tootis, sealt esindaja ütles et nad ei remondi enam nii vanu seadmeid ja varuosi nendele ka ei valmistata. Samas olles ise saksas nägin, et firma müüb ikka veel täpselt samasuguseid seadmeid välimuselt ning tehniliselt ja imestasin et nende jaoks on nagu aeg seisma jäänud (ma küll ei näinud seadmete sisse, aga ega seal miskit üllatusmomenti poleks olnud ka). Saatsin sinna asju remonti ja tuli tagasi ka, ilma et need oleks korralikult tööle hakanud. Ehk, mulle näib et firma toodab sama vana asju ikka veel edasi, ilma et oleks inimkaadrit kes selle algselt koostas või oskaks seda kontrollida ja remontida.
          Eestis käis konkreetne seade ka ringi ära ja tuli täpselt sama targalt lõpuks tagasi.

Teisalt otsisin kunagi DC mootoritele asendus juhtkaarte, mis olid juba üle 20 aastat vanad. Ja üllatuseks leidsin kaarditootja kodulehelt samasuguse kaardi ning peale suhtlust meilitsi selgus, et ongi sama kaart. Nii saingi soetatud. Seda nimetatakse järjepidevuseks.
          viimati muutis kasutaja erku; 28 m 2015, 00:39.
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Sellist järjepidevust on tihti väga kallis või sisuliselt võimatu tagada. Kui ikka mingi seadmes kasutatud unikaalse elektroonikakomponendi tootmine lõpetatakse, siis ei ole enam eriti midagi teha. Paar üksikut juppi võib ju kuskilt ebayst osta aga tootmist selle peal enam ei tee. Seadme ümber disainimine pole ka enam eriti mõtekas sest nii väikese hulga jaos tuleks see mõtetult kallis ja keegi seda sisuliselt ei ostaks.

Comment

Working...
            X