Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Seal ma poisile kunagi midagi soovitasin, mõned kaupluste otselingid on ilmselt küll juba surnud, aga http://www.serigo.eu/accu-300-1.html igatahes alles toimib (paraku on momendil otsas, aga väiksema mahutavusega tundub olevat).
Oli kunagi sama probleem. Kuna sobivat akut käepärast ei olnud, siis sai vana ja väsinud AAA aku, mis enam koormust ei kannatanud, sinna kesta sisse mahutatud. Plaadile ei mahtunud, aga juhtmega sai eemale viia.
Theben TR 610 skeemi olen kunagi paberile joonistanud.
Selles kellas kasutatakse mittelaetavat liitiumelementi.
Skeemi järgi puudub igasugune laadimine, jadamisi diood
lubab ainult tühjendamist, et kell käimas hoida sel ajal kui
võrgupinge puudub. Kella enese elektroonikale tehakse
(väikese kolmekoivalise pingestabilisaatori abil) toide 1,5V.
Kui kellale välist võrgupinget ei anta, saab see liitiumelement
ka mõne aastaga tühjaks ja vajab väljavahetamist.
viimati muutis kasutaja fre; 06 December 2015, 11:01.
Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Kui on originaalis liitium (laetav, mittelaetav - vahet pole), siis ilmselt ikka kõrgema pingega? Fotokate jaoks tõesti tänapäeval ka AA/R6 ja AAA/R03 mõõdus 1.5V mittelaetavaid elemente toodetakse.
On see siis ikka mittelaetav liitium, mitte laetav nikkelaku? Laadimisahela olemasolu peaks ju lihtsat tuvastatav olema?
fre ütles, et laadimist ei toimu (loe eestpoolt). Seega võiks ka patarei panna, lihtsalt ruumi pole.
Eks tuleb siis leppida tõesti AAA patareiga...nagu ka virgonur pajatas
Aeg on energiahulk, mis jääb põhjuse ja tagajärje vahele.
fre ütles, et laadimist ei toimu (loe eestpoolt). Seega võiks ka patarei panna, lihtsalt ruumi pole. Eks tuleb siis leppida tõesti AAA patareiga...nagu ka virgonur pajatas
Minu isendil (mudelit ei mäleta), oli originaalis sees NiCa aku.
Mida fre ütles, seda ma tean, mind huvitas see, mida sina ütled. Ei pruugi väliselt identsed asjad alati seestpoolt ühtmoodi välja näha midagi. Kuigi see 1.333V võib liitiumile viidata küll.
Comment