Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Jäätisemasin ehk tänapäevaste külmutusseadmete eluiga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Jäätisemasin ehk tänapäevaste külmutusseadmete eluiga

On plaanis osta jäätisemasin. Neid on turul igasuguseid:

• selliseid, mis teevad sinu eest segamise töö ja tahavad, et jäätis rändaks viimaseks etapiks külmikusse;
    • selliseid, mis teevad kõik ise ehk siis segavad ja külmetavad, nii et kapis ruumi eraldama ei pea.

Üks, mis nimelt seda viimatimainitud tüüpi, on ka välja vaadatud, aga enne ostu võiks külmutusseadmete osas mõtteid vahetada.

Tänapäeva (tarbe)külmikutest räägitakse üsna hirmsaid lugusid, mille kohaselt ajad, kui sai külmikut pidada 20-30+ aastat, on jäädavalt möödas ja realistlik oleks 4-5 aastat. Olgu, need on ilmselt süngeimad prognoosid, aga ikkagi huvitab, kas kellelgi on konkreetselt jäätisemasina külmutusosa vm analoogsega kogemusi? Kui see ükskord otsad annab, siis uuesti täitmine ilmselt ei tasu vaeva (eeldades, et muu vastu peab)? 20 aastat olekski ehk jätsumasinalt palju tahta, aga ~4 tundub ka lahjavõitu.

Kel kogemusi, siis ka konkreetsete masinate osas on soovitused oodatud.

Vs: Jäätisemasin ehk tänapäevaste külmutusseadmete eluiga

http://tehnoshtuchki.com/tehnika-dlya-kuhni/kak-vyibrat-morozhenitsu

See on tõsi, et külmikud enam 30 aastat ei tööta. Mul on olnud mitu Minskit ja need olid küll väga töökindlad. 30 aastaga muutus vaid uksetihend jäigaks Kahjuks puudus vanematel automaatsulatus. Energiakulu sõltub isolatsiooni paksusest. Uuematel see eriti parem pole, ehkki müügimehed kiidavad. Mul on ühele külmikule paigaldatud lisa isolatsioon – 5cm penoplasti ja energiakulu on OK. Energiasäästlikumad on tänapäevastest sagedusmuunduri e. inverteriga ja elektroonilise kontrolliga.

Jäätisemasinatest on omal olnud vaid vene oma, mis koosnes mootoriga segajast ja pisteti külmikusse. Vedeleb kasutult siiamaani, vaid paar korda kasutatud. Oleks lehmapidaja + koorelahutaja, siis võib-olla kasutaks veel
    Samas ütleb elukogemus, et universaalsed seadmed on kehvemad kui eraldi. Ma mõtlen töökindlust ja on ka paindlikum edaspidisel ühe osa vahetamisel. Kui hinnata mugavust – siis muidugi iseasi.
    Lisaks oleneb ka sellest, et kas oma tarbeks või ettevõtluseks. Kuna piima kokkuostuhinnad on siiamaani lausa kahjumlikud (22 senti /kg kõrgema sordi täispiim), siis tasuks jäätist toota küll - jäätise hinnad on kaubanduses endised. Kui vaadata paljude tänapäevaselt kaupluses müüdavate jäätiste koostist, siis kaob küll igasugune isu ära. Lisaks plastpakend 3,6,7 on kurjast …
    Tänapäeva külmikud töötavad max 10 aastat, ettevõtjasõbralikud ratsionaliseerijad on teinud oma töö.. Paljud vajavad siiski remonti pärast garantiiaega või ka garantii ajal. Täita tasub küll, kuid enne peab lekke üles leidma. Lisaks peaks arvestama töötamise aega ja ka agregaadi häält – 7...8 aasta vanust tänapäevast ja mürisevat pole ehk mõtet enam remontida. Varemtoodetuid aga küll.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust

Jäätisemasinatest on omal olnud vaid vene oma, mis koosnes mootoriga segajast ja pisteti külmikusse. Vedeleb kasutult siiamaani, vaid paar korda kasutatud. Oleks lehmapidaja + koorelahutaja, siis võib-olla kasutaks veel
      Samas ütleb elukogemus, et universaalsed seadmed on kehvemad kui eraldi. Ma mõtlen töökindlust ja on ka paindlikum edaspidisel ühe osa vahetamisel. Kui hinnata mugavust – siis muidugi iseasi.
      Lisaks oleneb ka sellest, et kas oma tarbeks või ettevõtluseks. Kuna piima kokkuostuhinnad on siiamaani lausa kahjumlikud (22 senti /kg kõrgema sordi täispiim), siis tasuks jäätist toota küll - jäätise hinnad on kaubanduses endised. Kui vaadata paljude tänapäevaselt kaupluses müüdavate jäätiste koostist, siis kaob küll igasugune isu ära. Lisaks plastpakend 3,6,7 on kurjast …
      Mnjaa, õigust räägid. Integreeritud asjad on alati natukene libe tee ja alluvad parandamisele tihti halvemini.

Eks siin sõdibki uudishimu ratsionaalsusega. Ühelt poolt tahaks selle täisautomaatse ära proovida, teisalt jälle saaks ka lihtsamini, kuna teha plaanis tõesti nö koduseks kasutuseks. Eks ma kaalu.

PS ehk võtad lähenevate jõulude puhul oma jäätisemasina välja ja teed ühe laari?

PPS Arvasin, et venekeelne link on lootusetu, aga google translate üllatas taas, nii et tänud ka selle info eest.

Comment

Omast kogemusest jäätisemasinatega niipalju, et on mingi Philipsi oma, segamisnõu põhja käib jäme plastikust "ketas", mille peab enne sügavkülmikus maha jahutama. Välja näeb umbes samamoodi nagu seal venekeelsel lehel olev punane. Muidu täitsa toimiv asjandus, aga see jahutusvedelik ketta sees leiab lõpuks (mõne aastaga) tee kettast välja. Olen omanud või näinud ka muid vedelikuga jahutustooteid ja kõik lõpetavad samamoodi - mingile liitepinnale ilmub seistes alguses natuke valget puru ja lõpuks on seda päris palju.
        Nii suurt jäätiseisu pole, et oleksin netiavarustest uue ketta hankinud.
        viimati muutis kasutaja trebla; 23 m 2015, 08:48.

Comment

Sai juba mõnda aega tagasi ära soetatud Stollari bci600. Väljaspool Euroopat liigub ka Breville'i kaubamärgi all.

Sees on tal 28g isobutaani, külmutab kenasti, vajadusel -30 ei ole probleem (enamasti töötab siiski pisut soojemana). Konkreetse aparaadi kohta pead ei tea anda, aga teiste kogemustele tuginedes loodan vähemalt 8 aasta kanti normaalset kasutust koguda. Hankida õnnestus siitsamast eestis, kuigi kõnealune veebipood oli pisut kahtlane ja ma pole lõpuni kindel, kas ma ehk kellegi tagastatud masinat ei saanud... Aga üldjoontes toimib / on korralik.

Masin ise ei mahuta teab kui palju, aga ta pole omasuguste seas ka sugugi pisike. Koostisosade ülempiiriks oli mäletamist mööda 700ml. Kogemus näitab, et kui sellega jäätist teha, siis vahe poe omaga on nagu öö ja päev ka selles mõttes, et rammusat kodujäätist teab kui suurtes kogustes nii ehk naa ei jaksa tarbida. Jäätise või jogurtilaari peale kulub puhast masina-aega ca 30-40 minutit.

Kõnealusel masinal on ka automaatika, mis peaks ise hindama jäätise tekstuuri ja lõpetama siis omast tarkusest õigel hetkel. Sellega on aga nii, et paraku tuleb ühineda teiste arvustajatega ja tõdeda, et see automaatika suurt kuhugi ei kõlba. Kui kasutada, siis peab igatahes ise juures passima, et vajadusel ikkagi sekkuda, enne kui masin ennast lolliks töötab. Jääb muidugi mingi võimalus, et mulle tõesti antigi tõbine masin, aga kuna nimetatud kurtmist olin kuulnud juba enne soetamist ja vahel on automaatika ka toiminud, siis pigem usun, et ta ongi kipakas. Ilmselt peaks hindama, kui vabalt laba ringi käib, aga mõningad retseptid kipuvad viima selleni, et pärast ajahetke x veetakse kogu jäätist vm valmistatavat labaga kaasa, st laba ümber moodustub lõppkokkuvõttes üks suur plönn, mis ilmselt paratamatult ajabki automaatika arvestuse sassi.

Veel on nimetatud masinal ka nö jäätise (pärast valmimist) jahedas hoidmise funktsioon, aga parema jäätise huvides seda üldiselt pigem ei soovitata kasutada (põhjustest võib lugeda siit). Samast leiab ka pisut põhjalikuma ülevaate.

Hoolimata neist kitsaskohtadest / üleliigsetest funktsioonidest, olen üldkokkuvõttes masinaga rahul ja julgen soovitada. Avastamist on kuhjaga, sest lisaks klassikalistele jäätistele on ju olemas veel külmutatud jogurtid, sorbet'd... Koostisainetega mängimine on märksa olulisem, kui esialgu võiks arvata, st ainult raamatust või ka puhtalt tunde järgi tehes võib üsna lihtsalt ämbrisse astuda. Masinaga on retseptiraamat kaasas ja eks see aitab otsa peale (kuigi nt jäätised on siinsele maitsele ilmselt liiga magusad ning erinevusi tuleb ka mõiste "piim" määratlusest jmt). Retseptide maailm üldiselt paistab antud valdkonnas olevat üsna kirju ja avastamisrõõmu pakkuv.

Comment

Working...
          X