Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Kui originaalvaruosa pildil zoomida, on hästi näha, mis sees on.
Tegelikult ei ole näha. Kui see asjandus aga sealt ampulli seest välja sikutada ja otsast lähedalt ilmatuma suur pilt teha, siis äkki tundub mõnele inimesele tuttav.
Need põletite leegiandurid, millega seni kokku olen puutunud, nii lihtsad küll ei ole, et ainult on-off, vastava testimisseadmega vaadates näitab leegi intensiivsust nö. 0-st 100-ni, mida tugevam valgus, seda suuremad mA-d läbi jooksevad. Samas ma ei väida, et teemaaalgataja andur selline lihtsama ehitusega ei võiks olla, mis ainult nö. on-off töötab.
Peaasi, et ikka õigesti toimib pärast, üks asi on see, et põletil töötada laseb. Teine asi on see, et ka leegi kustumise korral põleti seisma jätab.
Kas seal leegiandurites mitte infrapuna asju ei kasutata?
Ja kuna leegile on iseloomulik võbelemine, siis ehk otsitakse signaalist just seda värelemist?
Lausinfrapuna ei usu: umberringi on kõik niigi infrapunane. Võbelemisel on idu sees. Nõukaajal tegi "Kooperaator" õlipõleteid, seal oli anduriks arhailine, suure pinnaga fototakisti. Kuidas töökindlus oli: ei tea.
Need ongi fototransistorid, neid on n+1 erinevat. Takistus hüppeliselt ei muutu.
Kui ei ole teada mis ja kuidas siis võib sinna ühendada potentsiomeetri ja
teha kindlaks kuidas ahi mingil takistusel käitub.
Ja siis on edasi ükskõik kuidas seada andur vajalikku takistust näitama.
Ning edaspidi teeb ahi seda mida me tahtsime.
Avastasin,et põlevates küünaldes on diood, mis küünla valgusega paneb Ledid põlema. Kuna küünal sai otsa, kiskusin jubinad välja. Päevavalgusega hakkavad tuled vilkuma.
Avastasin,et põlevates küünaldes on diood, mis küünla valgusega paneb Ledid põlema. Kuna küünal sai otsa, kiskusin jubinad välja. Päevavalgusega hakkavad tuled vilkuma.
Comment