Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Liugurid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Liugurid

Tere! Sain omale Radioehnika T101 tüüneri. Olen õieti aru saanud et sinna tuleb panna FM stereodekooder
    sest muidu need kanalid ei mängi olemasoleva UKV plokiga? Ja 3 esimest nuppu ei fikseeru. Kas nii peabki olema?

Comment

Esmalt postitatud päikesekiir poolt Vaata postitust
      Tere! Sain omale Radioehnika T101 tüüneri. Olen õieti aru saanud et sinna tuleb panna FM stereodekooder
      sest muidu need kanalid ei mängi olemasoleva UKV plokiga?
      Kui sees on vana vene ULL blokk, siis saatjad (87,5-108 MHz) ei tule läbi. Vaja on see asendada või ringi häälestada. Peale seda saab kuulata FM kanaleid, kuid mono signaalina. Kui siis lisada/asendada lääne stereodekooder, siis saab ka stereosignaali kuulata. Kokku on vaja asendada-lisada 2 erinevat blokki. Jõudu.
      Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Lõpetage jama: FM tähendab sagedusmodulatsiooni ja pole üldse tähtis mis sagedusalas asi käib. Nõukaajal olisee 64-,, MHz, läänes ja praegu on 88+ MHz. Stereo on kah kodeeritud erinevalt: nüüd meil piloottooniga.
        Mul peaks mõni stereodekooderi kivi (MC1309) alles olema, kui vaja läheb.

Comment

Kaeva rt20.ru foorumit. Näinud olen skeemi, kuidas tolle aja ümberlülitusdekooder (sda5 vist) oli tehtud pilootoonisüsteemseksks. Lisatud oli 19 kHz sageduskordisti ja võnkerige ümberhäälestatud.
          Süsteemid erinevad vaid kandesageduse ja allasurumise taseme poolest.

...
          Täienduseks - kõnealuse foorumi aadress on http://rt20.mybb2.ru/
          viimati muutis kasutaja Scott; 02 m 2017, 07:38. Põhjus: täiendus
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tänud. Unustasin öelda et seda dekoodrit ma tegema ei hakka. Konded vahetan toiteplokis ja muid nipet-näpet kohendan,
            aga kas mõni lp. ksf oskab öelda kus neid müüakse või äkki on kuskil (Tartus nt.) mõni firma kes saab teha selliseid asju?
            Kuidagi jah tuleb see ümber häälestada.

Comment

Mida firma peaks tegema ? Meloodija 104 korda ?
              Arvan, et kui piisavalt raha välja käid, leiad ka tegija.
              ....
              Nende asjade korda tegemisel on mõte vaid kui asjal emotsionaalne väärtus.
              Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

On vaja Radiotehnika T101-le stereo fm dekoodrit. Ise ma seda tegema ei hakka. Kohendan muid asju.
                Küsimus. Kus saab või kes teeb Radiotehnika T101-le seda stereo fm dekoodrit?

Comment

Vanasti olid dekoodrid pisikese moodulina igal pool müügil, enam pole Hiinaski. Ju puudub nõudlus.

Oomipoest saab https://www.oomipood.ee/product/mc13...n76115_lm1310n kivi (seal allpool analoogide tähistused ka kirjas). Vähemalt proovimiseks võib rippmontaažis selle dekoodri ise kokku panna - http://www.circuitstoday.com/stereo-decoder-circuit .
                  73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Ei ole midagi. tuleb ise teha. Kui hästi otsida, siis kuskil on MC1309 skeemgi koos lisakomponentidega polaardekoodri asemele ( oli vist T101). Pole ammu tegelenud.

Plaadi teed ise.
                    Click image for larger version

Name:	T101_stereodekooder.jpg
Views:	1
Size:	50,0 KB
ID:	870828

Comment

Ma siiralt imestan, et keegi 25 aastat hiljem soovib nõukatehnikat kasutada. Lisaks ebasobivale lainealale ja stereosüsteemile ei ole ka selle muud parameetrid (tundlikkus, selektiivsus, müra, moonutused jne) veidi tänapäevasel tasemel. Meie häälestasime blokke ringi, sest polnud muuga kuulata, praegu võid sagedussüntesaatoriga FM stereo taskuraadio osta poest 10€ eest, kasutatud tuntud brändide tuunerid algavad samast hinnaklassist.

Comment

Ei tasuks ära unustada ka vahesageduse ribalaiust ja FM deviatsiooni suurust, justkui suuremad, ilmselt sellega seoses ümber häälestades tundlikkus kukub?

Comment

Working...
                        X