Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Metall-polüpropüleenkile derivaat?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Metall-polüpropüleenkile derivaat?

Ma ei tea mis imevidina peale loodad. Võrgus on 310v peak pinge ja see läheb läbi dioodi kummagi konde peale. Kui arvad teisiti eks siis ehita edasi. Jõudu. Aga konde peal on 310v seega 250v konde on alapingega. Olen selliseid skeeme näinud - mõõtnud. diood ja kont annab 310v. Kui just ette mingit takistit ei ehita et pinget vähendada.

Comment

Viimast peab nüüd tõlkima.

2 eespoololevat on mul juba ka ammuilma arvutis olemas, neid igasugu kontrollerite andmelehti on tõesti palju, see nimekiri saaks siin olema päris pikk, et vast ei ole vaja neid üles kirjutada

NCP1653 ilmselgelt ei tule sellega toime - ploki väljundpinge kõrgema astme pinge on +-120V, madalam pool sellest (2 astmeline väljund), väljundvool 20A.
      Need NCP kontrollerid on paarisaja W jaoks, võimalik, et neid saaks kasutada aga sinna juurde tuleks liiga mahukas osa veel ehitada, passiivosad+aktiivpooljuhid, kulukas ka..liigagi. Ei taha ajada asja ülemäära keerukaks ja ilma asjatundliku abita ilmselgelt sellega toime ei tuleks.
      Tahaks jääda selle lihtsama variandi juurde. Mingi kõhutunne ütleb, et need Wima 25uF tükid võiksid enamvähem ehk sobida
      -superradical-

Comment

Esmalt postitatud urmas78 poolt Vaata postitust
        Ma ei tea mis imevidina peale loodad. Võrgus on 310v peak pinge ja see läheb läbi dioodi kummagi konde peale. Kui arvad teisiti eks siis ehita edasi. Jõudu. Aga konde peal on 310v seega 250v konde on alapingega. Olen selliseid skeeme näinud - mõõtnud. diood ja kont annab 310v. Kui just ette mingit takistit ei ehita et pinget vähendada.
        Võtaks hoogu maha? Aga siin on pm 5-6 juppi vaja, mingit vahet ei ole kas katsetad seda madalamal pingel või võrgus.
        Tee katse - pool tundi ja on sul täpselt selle skeemi järgi tehtud makett olemas, ma muudmoodi sulle tõestada ei saa - mida annaks pilt? Midagi ju.
        Induktorit ei ole ka vaja juurde, katsetatud, piisab sillast, 2 mittepolaarsest+2 elektrolüüdist+2 takistist, kõik, peamine, et vastavalt vajalikule pingele vastaks! Mitte kusagilt ei saa sealt +310/-310V!
        alaldi sabas olevatel kondekatel on u. 160V, keskpunkti suhtes. see keskpunkt on trafo ühes otsas, teist otsa lülitatakse vaheldumisi selle u. 160V, nii + kui -.

Mõlemad manused on poolsilla alaldiosast. Ma tahaks tegelikult ise ka näha, et keegi mõõdab nendes lahendustes nii +310V kui ka -310V kusagilt ja seda keskpunkti suhtes ehk siis 620V kogupinge - ma ei tea, ma ei ole seda kunagi suutnud samas mõned toitekad mis on tehtud +-155 poolsildlülituse arvutustel on töötavad, ma julgen arvata, et kui sama püüda kasutada poole kõrgematel pingetel siis see asi muutuks tulevärgiks.
        Kogu asja point on selles, et tegelikult ei anna sellesosas arutamine midagi juurde, teema sai tehtud nende Phi-cap asendamiseks sobivate aruteluks.
        Skeem on paberipeal, pildina see ei saa hea sest resolutsioon üleslaetava faili osas on liiga väike ja lisaks ma kujutan ette kus tuleb heietusi ja (olgem ausad) targutusi miks üks või teine komponent võiks olla selline või tolline kuid kui paluda näidata soovitaja oma loodu ette siis järgneb vaikus...

Võtkem lahti mõni suur PA võimendi milles on SMPS, mida sealt näeb? 200V kondekaid samalaadses lülituses, ilma PFC-ta lahendus, tihti ääretult loiud pooljuhid jne..
        Ma tean antud passiivskeemi puudusi, ma lihtsalt pean nendega leppima ja midagi ei olegi teha hetkel. Võibolla ma ei peakski üldse muretsema ja jätaks julmalt selle sealt välja aga muid seadmeid on ka võrgus ja ei tahaks sinna vägapalju sitta saata...
        Lisatud failid
        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 03 February 2020, 19:44.
        -superradical-

Comment

Vaatasin viimast skeemi. Sa oled 120v lüliti asendi järgi enda skeemi joonistanud. Või isegi mingi vahepealse versiooni asjast. Ei ole sama skeem.

Comment

Pea nüüd hoogu! Vaata uuesti, kas olin ikka mina, kes selle postitas!
            See pilt ei ole ju niivõrd pisike! Seal ilusti näha, kus skeemidetailid on ühendatud, kus mitte.

Võta see minu skeem, pane suvalistest juppidest (proovitud) kokku kui ei julge kohe võrgupingel katsetada

See EI OLEGI sama skeem, need kondekad mis on silla lähedal, vot need teevadki selle skeemi erinevaks nendest mille eelviimases postis lisasin.
            Vot nendes kondekates ongi see küsimus.
            Saan täitsa sellest aru, et see skeem võib väga vabalt olla esmapilgul väga imelik, ei vaidle vastu sest ausaltütelda päris täpselt sellist ma ei ole üheski kommertslahenduses ka kohanud. Point on selels, et need 2 kondekat seal aitavad võimsuskorrektsioonis, miinus on, et see asi töötab hästi nimikoormusel, ta kasutegur jääb alla tänapäevastele aktiivkorrektoritele, selle skeemi puhul on see umbes 90% keskmiselt, suured kondekad mis teevad selle kogukaks aga nende asenduseks ma lahendust leida tahangi. Positiivne on, et see on lihtne, pole keerulisi kontrollersüsteeme ega pooljuhte mis töökindlust vähendaks, EMI on sedatüüpi skeemil ka parem kui aktiivsel.
            viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 03 February 2020, 20:11.
            -superradical-

Comment

Sinu skeem tõstab madala koormusega pinge topeltkõrgeks. Suurema koormusega tekitab võimsusteguri 0,5 ja pinge langeb tõesti 300v peale. Ei näe eelist kummalgi juhul. Vabandust aga arvan et ongi äkki ebaõnnestunud skeem sellepärast kommertslahendused ei kasuta. Tõsiset veider lahendus, mingit probleemi ära ju ei lahendata.
              Ja lisaks pannakse need 50uF konded väga keerulisse reziimi mis nõuab väga head kondet, mis on mõõtudelt suur.

Comment

Sinu skeem tõstab madala koormusega pinge topeltkõrgeks. Suurema koormusega tekitab võimsusteguri 0,5 ja pinge langeb tõesti 300v peale.
                Ehk siis, kui mingil põhjusel peaks koormus kaduma, lendab kogu aladimensioneeritud esiots laiali.

Comment

Esmalt postitatud a1 poolt Vaata postitust
                  Ehk siis, kui mingil põhjusel peaks koormus kaduma, lendab kogu aladimensioneeritud esiots laiali.
                  260V peal katsetasin ja selpuhul on kondekatel 370V - kus siin on topelt pinge? 370V/260V on palju? Ja nüüd mõtleme uuesti RMS väärtusele...

Ma ütlen veelkord - tasub skeemi vaadata, näib, et see jääb ülemäära kaugeks.
                  Kuna jutt ei maksa midagi, saab igaüks ise proovida. Lihtsalt möla toota on ka nonsens.
                  Mispuhul see koormus sul kaduma peaks? Võimendi toide, kuhu see koormus sul kaob?

Teema kinni.
                  Arukat juttu ei tule ja kinnitust leidis veelkord, et õllejutud ja narkopanemine on siingi ausees
                  -superradical-

Comment

Jee, RT oma tuntud headuses, iga vastuse peale piki piilumist, väga kihvt! Sinna su vastus läks ka.
                    Veel õli, veel tuld ja veel teemade kinniladumist!
                    Ja keegi ei rääkinud minuga, mina alustasin.
                    Erilahendused.
                    PS või mail.

Comment

Vaata, sinuga ei ole mul mitte midagi arutada. On saanud räägitud. Sina ei rooja minu teemasse ja mina ei torgi sinu tegemisi. Sa oled läbi aegade mulle sama vastik kui vastupidi.
                      Näha on, et sina vanusega midagi ei õpi, samasugune penimentaliteet nagu alati.
                      -superradical-

Comment

Aga sina muutud aastatega aina paremaks. Sõnavõttudes on rütmifaktuur muutumas selgeks mõistatuseks, kuna sealt peab leidma sillerdavat sõnumit, sellist värvikat-kirevat kirglikku keelenüanssidega mänglemist, vulisevat mõttelõngade hargnemist, sümbioossust, diskursuse sisenemist, mingisugust paradigmat.
                        Erilahendused.
                        PS või mail.

Comment

Kuule võta oma UFO sisse ja kebi oma oma lillade juurde.
                          -superradical-

Comment

What? Kõik?
                            Uudised näed lugeda, väike pedenali ka ja mingit äkast kondet ei leia? Imelik...
                            Erilahendused.
                            PS või mail.

Comment

Läks vist käest jah. Ju siis oli vaja vastust et see konde on seda väärt, teeb head tööd ja odavamalt ei saa. Ja superskeem on, lihtsalt keegi ei oska selle headust hinnata. Jõudu jaksu mis seal ikka.

Comment

Läks vist käest jah. Ju siis oli vaja vastust et see konde on seda väärt, teeb head tööd ja odavamalt ei saa. Ja superskeem on, lihtsalt keegi ei oska selle headust hinnata. Jõudu jaksu mis seal ikka.
                                Kas Sina, Brutus? Oli nüüd Sul ka vaja haukuma hakata?
                                Erilahendused.
                                PS või mail.

Comment

Working...
                                X