Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Reguleeritavad takistiga lülitid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Reguleeritavad takistiga lülitid

Tere,
    mind huvitab kust võiks saada takistiga (reguleeritavaid) lüliteid. Et viid + juhtme läbi ja näiteks keerad paremale siis takistus väheneb ja vasakule keerates takistus suureneks.
    Oleks vaja seda arvuti ventilaatorile (12v).

Kuidas selliseid lüliteid nimetatakse?
    Kust selliseid lüliteid saada? (Tevalvo'st ei leidnud)

ehk joonistad mingi pildi või otsid goooglist pildi, ma kahjuks ei saa aru.
    Potekat mõtled ehk?

Comment

Ma lugesin seda ka mitu korda... Ehk mõeldakse/vajatakse reostaati (takistustraadiga pote).
      ... siiski kogemustega spetsialist@71
      * Videotööd Sony Pro XD kaameraga * videomontaaz Dual Xeon E5450/32GB RAM/M2.SSD/2xGPU*

Comment

Vahest midagi sellise asja taolist?
        Head susserdamist !

Comment

Originally posted by arx33@Feb 18 2005, 09:28
          Ma lugesin seda ka mitu korda... Ehk mõeldakse/vajatakse reostaati (takistustraadiga pote).
          Asi peaks jah olema reostaadi taoline reguleeritav (vasakule, paremale keeratav) nupp. Keerad näiteks ühele poole takistab 200 oomi ja teiselepoole keerates takistus hakkab vähenema. Kui ma ei eksi siis sellised peaksid olema kõlarites (heli reguleerimis nupud) ja mõndades lampides (mida saad keerata heledamaks ja tumedamaks).
          Eelmainitud asjadele ise käsi pole külge saanud, ei oska tpäselt öelda.

Ühesõnaga, see lüliti peaks töötama nagu tavaline reostaat, aga ainult olema ümargune ja liigutamise asemel peaks seda keerama (takistuse suurendamiseks/vähendamiseks).

Comment

kõige lihtsam potekas siis

tevalost otsi potensiomeeter

link ka : http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_sto...=24a3b&lng=est

Comment

Nii, uurisin neid potensiomeetreid tevalos, kuid ei leidnud seda mida ma otsisin. Nimelt oleks mul vaja kuskil 100oomi või üle takistusega lülitit. (100Oomi peaks võtma 12volti pealt kuskil 0 voltini?) Sellise lühema nupuga ( ~1cm pikus ja kuskil ~2 cm läbimõõduga keeratav nupp).

Oskab keegi öelda kas sellist leidub üldse tevalos?

Comment

http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-218-79&lng=est
                Odavamad põlevad vendi taga maha.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Võibolla on mõeldud siin oopis mitmepositioonilist lülitit, millel erinevate väärtustega takistid küljes (takistid tuleb valida ja monteerida ise vastavalt vajadusele). Lülitiga variant tuleks kõige odavam. Miinuseks aga see ,et ei saa päris sujuvalt takistust muuta.
                  Igal plussil on omad miinused

Comment

Originally posted by velx@Feb 22 2005, 20:41
                    Võibolla on mõeldud siin oopis mitmepositioonilist lülitit, millel erinevate väärtustega takistid küljes (takistid tuleb valida ja monteerida ise vastavalt vajadusele). Lülitiga variant tuleks kõige odavam. Miinuseks aga see ,et ei saa päris sujuvalt takistust muuta.
                    Alguses arvin et parimal juhul need potensiomeetrid 40 eek/tükk maksavad. Kuid need mis odavamad, olid imeliku kujuga ja liiga suure takitusega. Asi ei tasu ära kui pean 200eek'useid lüliteid ostma. Lahendan siis aja ära tavaliste lülititega....äitäh kõigile kes aitasid.

Comment

Working...
                    X