Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

antistaatiline pleksiklaas

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

antistaatiline pleksiklaas

...või miski sarnane materjal.. ..või pleksile pinnakate..? vms.
    Põhimõtteliselt oleks vaja teha seadmetele läbipaistvad kaitsekaaned, mis peavad olema antistaatilised.

kust sarnast materjali saada ?

j.

Minuteada ei tohiks ( ja minulgi pole tekitanud) õige orgaaniline klaas staatilist elektrit. Muidugi on olemas ka muid läbipaistvaid plaste mis tõesti staatilist elektrit tekitavad. Tuleb vaid vaadata ,et õiget orgaanilist klaasi kasutad. Orgaanilise klaasi kindlakstegemiseks on kõige lihtsam teha leekkatse. Orgaaniline klaas põleb puhta kollase leegiga (ei aja suitsu), põledes tekitab praksuvat heli ja põledes tekkiv lõhn on terav veidi pirnilõhnasarnane. Ja kui tõesti veel staatilist kardad võid antistaatik sprayga üle lasta.
    Orgaanilist plasti leiad proplastikust, tööstusplastist, noorest tehnikust, ehituspoodidest, igasugustest reklaamtahvlitega tegelevatest firmadest jne.
    Igal plussil on omad miinused

Comment

org. klaas staatikavaba kindlasti ei ole. kui ei usu, sae seda ja mõtle miks lõikepuru plasti külge kinni jääb.
      plaste töödeldakse antistaatiliste ainetega. samuti pinda tugevdavate ja / või peegeldust vähendavate ainetega. kui on tegu professionaalse tootega, võid vaadata : www.psc.dk . teevad väga korralikku tööd ( olen tellinud ). odav see lõbu ei ole.

Comment

See oleneb org.klaasi margist. Läbipaistvaid plasti liike/marke on palju. Neid orgaanilisi klaase mida mina olen töödelnud (puurinud, freesinud, lihvinud, poleerinud) pole küll olnud staatilist elektrit tekitavad. Töötlemisel eralduv puru/tolm ei jää plasti külge. Kahjuks ei tea täpselt mis marki see plast minul on olnud aga üldlevinud on polümeriseeritud polümetüül-metakrülaadist klaas.
        Võibolla leiad endale sobiva Proplastikust
        http://www.proplastik.ee/index.php?alam=169
        Igal plussil on omad miinused

Comment

tänan . Proplastik on tõesti abiks firma.

Lisaks saab midagi sarnast (ja kattekilet) Perelist..

..aga hetkel loodan, et JOT mulle konveierikaaned valmis teeb. Kui ei, peab hakkama aretama.

j.

Comment

Working...
          X