Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nihke mikromeeter (?)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Nihke mikromeeter (?)

Pole otseselt elektroonikaga seotud, aga kas keegi teab, kust saaks sellist hankida? Vene ajal olid need sellised seieriga asjad ja kuskilt otsast vaatas neil välja siis see nihkepolt või mingi asi. Et lükkad niipalju sisse ja seier liigub naapalju edasi.

Mul oleks seda Foucault' testeri ehitamiseks vaja :-/

Ilmselt mõtled nn. "kella". Tutikaid venelasi leidub näit. Kadaka turul (nüüd vist mingi ostukeskus). Hinnad nagu ikka sellistes kohtades "näo järgi", käi ringi ja vaata erinevatest lettidest. Peauksest sisse minna siis päris tagumises vasakus nurgas (hea seletus, eksole!) on üks asjalik klaasustega boks. BTW, mis sul see mõõteulatus olema peab? Enamus ülalmainituid on vist u.10mm.

Comment

10mm kärab küll Paraboloidpeegli abberatsioonide määramiseks jms. mõõtmiseks piisab vähemastki. Palju neil täpsus ka olla võib? Igatahes kaen sealt järgi.

Comment

täpsus peaks olema umbes pool skaala jaotise väärtusest
        KES SOOVIB, SEE PROOVIB

t-linespeakers.org

Comment

Hetkel on haardeulatuses 2 eksemplari, mõlemad väidavad täpsuseks olevat 0,01mm. No mine võta kinni kuidas praktikas asi on, näpuvahel seda ju ei mõõda ja katsetada ka ei viitsi, ja mis see antud juhul annakski. Üldiselt võib vene nihikute, kellade etc. täpsuse vist "heaks" lugeda. Ma arvan mõistlik oleks valida tutikas riistapuu, siis pole karta et on kuskilt kulunud või kolaka saanud või whatever.

Comment

Sellist riista võib vaadata ka Balti jaama turult kila/kola müüjatelt. Neid seal mitukümmend meetrit (müüjaid muidugi).

Comment

Mul vedeleb ka üks vähekasutatud "kell" mida kasutasin kunagi Ziguli klappide reguleerimiseks ja nüüd vedeles garaazinurgas. Kui mujalt pole näkanud, siis võid selle endale saada.

Comment

Working...
              X