Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12V aku

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

12V aku

Tervist. on vaja omale soetada natike suurem 12V au (suurem kui AA akud jadas).
    Millist akut soovitate muidu? vaja oleks see panna robotile. ei ole vaja just kõige suuremat, aga tahaks ikka midagi sellist, mille peal 2 kojamehemootorit mingi 30 mini ikka sõita saavad.

Kojamehe mootor võtab 4A voolu. Pane 7Ah pliiaku kummalegi. Käivitumisel võtab kojamehe mootor ~7A voolu. ( mõeldud sõiduauto esiklaasi kojamehi)

Comment

tänud vastuse eest. a kas siis suletud pliiaku kannatab korralikku "raputamist"

Comment

Suletud pliiaku kannatab kindlasti tugevat raputamist.

Comment

Kuiva pliiaku kasutamisel tuleb vaadata seda, mitu amprit aku korraga välja anda suudab. 12V 7Ah pliiaku jäi just eile ostmata, sest konkreetsel isendil oli max vool 2,1A. Tahtsin akutrellile akut, mis oleks suurema mahutavusega, kuid odav võrreldes uue originaalakuga.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

Comment

kust seda vaadata saaks, palju too välja annab? (mõtlen ultracell pliiakusid Tevalos 12V 7Ah)

Comment

Tootja link.

Seal tabelis on siiski suuremad voolud ka. 4A saab umbes 1 tund. Mida suurem vool, seda vähem aku mahutab. Kojamehemootorile peaks käima küll.

Sain ise ka targemaks - see "Initial current less than 2,1A" käib laadimise kohta. Aku sobib niisiis ka akutrellile. Tevalos isegi veidi odavam kui seal, kus ma seda osta tahtsin.

EDIT: akutrellile siiski ei sobi. Põhjus järgnevates postitustes.
              ATiP1pN4XeM

Comment

Võib koormata ka üle 2,1A, ultracell nii vähemalt lubab kuid siis mahutavus tunduvalt väheneb.
                See 7Ah kehtib ainult juhul, kui koormus ei ületa 0,35 amprit ja tühjenemise aeg on 20 tundi.
                Koormusel 4,3A on tühjenemise aeg 1 tund ja mahutavus ainult 4,3Ah.

http://www.ultracell.co.uk/

Sain ise ka targemaks - see "Initial current less than 2,1A" käib laadimise kohta. Aku sobib niisiis ka akutrellile. Tevalos isegi veidi odavam kui seal, kus ma seda osta tahtsin.
                Eip, akutrellile ei sobi. See riist tahab tihti saada 50A ja enamgi. Ainult NiCd akud on võimelised sellist voolu taluma...või spetsiaalsed starter-pliiakud, nagu autodel jne. kasutatakse. Võib juhtuda see, et suur vool tõmbab akuplaadid kõveraks ja hullemal juhul lühisesse.

Comment

Originally posted by sebastian@Apr 21 2006, 23:56

Eip, akutrellile ei sobi. See tahab tihti saada 50A ja enamgi. Ainult NiCd akud on võimelised sellist voolu taluma...või spetsiaalsed starter-pliiakud, nagu autodel jne. kasutatakse.
                  Kas see mitmekümneamprine tarbitav vool, mis tekib siiski olukorras, kus akutrelli pöörlemine on takistatud, võib seda akut kahjustada, või ei jätku lihtsalt voolu? Akutrelli tarbitav vool puurimisel max 8 - 9 amprit.
                  Kuna originaalaku "ära tohletanud", siis kasutasin toiteks autoaku laadijat. Puurimisega saab edukalt hakkama, kruvide keeramisega jääb hätta.
                  ATiP1pN4XeM

Comment

Lihtsal puurimisel muidugi, aga kui mingi suurem takistus, siis on see nõrga pliiaku jaoks nagu lühis. Need odavad pliiakud ei ole suure voolu jaoks ja graafikul see 22A on suht kahtlane asi. Ma isiklikult ei laseks 12V pliiakul tühjeneda 7-voldini, nagu graafik lubab. Kindlasti kannatab tugevalt võimalike tsüklite arv...400 on see 'normaalselt' tühjendades, ma pakuksin.

Comment

mul unnikute viisi 7Ah akusid (turvasüsteemide omad)
                      ainuke viga, et ampertunde on väheks jäänud ja enamus on 3-4Ah kanti (muidugi ka tester võis valetada või tõiteplokk läbi...

Comment

Working...
                      X