Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lapikut juhet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Lapikut juhet

Tuli isu vedada lisamaandus krohvialustesse pesadesse, aga ei taha seina lõhkuda. Et veaks asja põrandaliistu tagant ja siis otse üles pesani, aga siis oleks vaja eriliselt õhukest juhet mis tapeedi alt silma ei riivaks.
    Ideaalne oleks mingi 0,5mm paks ja kuitahes lai, midagi printeri lindi taolist.
    Ristlõige 1,5mm² vms.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Vs: Lapikut juhet

Prakikas selline lahendus arvatavasti isegi toimiks (oleneb muidugi kuhu selle "lisamaanduse" teine ots ühendatud on), kuid rääkides elektri terminitega kutsutakse seda kaitsejuhiks, mille vähim lubatav ristlõige on mehaaniliselt kaitstuna 2,5 (st. torus) ja kaitsmata (lahtiselt) 16. Värvus peab olema kollaroheline.

Comment

Sellega teenin kindlasti palju kriitikat, kuid:
      sobiva paksusega vaskplekk lõigata vajaliku laiusega riba(de)ks ja seinale kleepida.
      Katteks (isolatsiooniks) tapeedi alla vist eriliselt midagi vaja pole, kaitsemaandatud isegi ju
      Head susserdamist !

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt
        kuid rääkides elektri terminitega kutsutakse seda kaitsejuhiks, mille vähim lubatav ristlõige on mehaaniliselt kaitstuna 2,5 (st. torus) ja kaitsmata (lahtiselt) 16. Värvus peab olema kollaroheline.
        Kas mitte ei olnud kohustuslik kaitsejuhi (PE) vähim ristlõige sama või suurem kui liini/faasi (L) ristlõige.
        On nagu nii meelde jäänud.

Comment

Teine ots läheb otse kilpi ilma jätkudeta, ainus ühendus oleks kilbist tuleva kaabli ja lindi ühendus liistu taga mida poleks raske tinutada.
          Ja ausalt öeldes on mul poogen neist nõuetest sest kui ma sobivat kaablit ei leia siis jääb asi üldse vedamata ja käib vanaviisi edasi, mis pole parem kui "vale" kaabliga kaitsemaandus.
          See isoleerimata pleki asi ei sobi kindlasti, olen omal nahal tundnud kuidas terve sein on voolu all ainult selle pärast et tapeedi paneku ajal puutus liimimärg tapeet ühte seinakontakti mis loomulikult oli voolu all ja ilma katteta.

Siinkohal tekib küsimus nende 20 eeq-ste maandusega pikenduste kohta, et kui selline ühendada kahejuhtmelisse pessa siis pikendus toimib ju katkenud maana ja kui ühe tarbija keresse satub vool, läheb see ka teistesse.
          Et kas kõiki nõudeid arvestades tohib üldse sellist pikendust kasutada??

Comment

Esmalt postitatud Elukaz poolt
            Siinkohal tekib küsimus nende 20 eeq-ste maandusega pikenduste kohta, et kui selline ühendada kahejuhtmelisse pessa siis pikendus toimib ju katkenud maana ja kui ühe tarbija keresse satub vool, läheb see ka teistesse.
            Et kas kõiki nõudeid arvestades tohib üldse sellist pikendust kasutada??
            Ega ei tohiks küll, v.a. seadmed mille pistikul on 2 kontakti. On müügil pikendused, millel puudub kaitsejuhi kontakt.

Comment

See on üldse kõige ohtlikum (ja laialt levinud) olukord, kus ühes ruumis asuvad kaitsemaandatud (maapotentsiaaliga) seadmed ning näiteks vana triikraud, millele on pandud külge uus pistik kuid on ainult kaks juhet. Seda nimetatakse kestva kaudpuute olukorraks.

Comment

See isoleerimata pleki asi ei sobi kindlasti, olen omal nahal tundnud kuidas terve sein on voolu all
                Võibolla pisut kohatu küsimus, aga kuidas see maandus voolu all saab olla? Või pead silmas seda, et kuivamata tapeediliim juhib juhuslikult tapeeti vastu puutuva faasiklemmi pealt voolu maandusesse? Kui tihti seda tapeeti vahetad, igal aastal kord-paar või üle nädala? Lülita selleks ajaks kas vool välja või kui tõesti ilma ei saa, ühenda selle "maanduse" kilbis olev ots maanduslati alt tapeedipaneku ajaks lahti.
                WW

Comment

Esmalt postitatud ilm poolt
                  Kas mitte ei olnud kohustuslik kaitsejuhi (PE) vähim ristlõige sama või suurem kui liini/faasi (L) ristlõige.
                  On nagu nii meelde jäänud.
                  See kehtib siis, kui kõik juhid on ühises kestas (kaablis). 2,5 on eraldi paikneva kaitsejuhi min. ristlõige

Comment

Kõige lihtsam on vast ikkagist väike süvend seina kraapida, juhe sisse istutada ja pahtliga üle käia.

Comment

Esmalt postitatud Werewolf poolt
                      Võibolla pisut kohatu küsimus, aga kuidas see maandus voolu all saab olla? Või pead silmas seda, et kuivamata tapeediliim juhib juhuslikult tapeeti vastu puutuva faasiklemmi pealt voolu maandusesse? Kui tihti seda tapeeti vahetad, igal aastal kord-paar või üle nädala? Lülita selleks ajaks kas vool välja
                      Ei saa 100% välistada juhuste kokkulangemist ja ka maandus võib voolu alla sattuda. Ja tähtis pole kui tihti ma tapeeti vahetan vaid see et ma oma tegemistega kedagi teist ohtu ei sea. Ma ei pruugi ju kõrval olla kui toas ntx veesõda hakatakse mängima.
                      või kui tõesti ilma ei saa, ühenda selle "maanduse" kilbis olev ots maanduslati alt tapeedipaneku ajaks lahti.
                      Mõtle ka enne kui midagi nii lolli soovitad.

Comment

Ei saa 100% välistada juhuste kokkulangemist ja ka maandus võib voolu alla sattuda.
                        Kuidas?

Ma ei pruugi ju kõrval olla kui toas ntx veesõda hakatakse mängima.
                        Ma ei saa aru mida Sa ehitad, Aura veekeskust? Kui tahad korralikult ehitada, nii et veesõda saaksid mängida, siis vea uus juhtmestik, paigalda pritsmekindlad pesad jne. Teine variant mis soovitati - lase üks süvend krohvi sisse ja mata eraldi juhe sinna. Pahtel selga.

Mõtle ka enne kui midagi nii lolli soovitad.
                        Sisuliselt on see eelneva olukorra taastamine. Vaid selle vahega, et kõigi kontaktidega paralleelselt on kolmas juhe lisaks. Kui sul mingil seadmel isolatsioon rikkis, nii et sinna läbi kaitsemaanduse kontakti mingi pinge peale jääb, siis tegele sellega.

Ikkagi ei saa ma aru mis ekstreemse elamisega on tegu, kus mängitakse tapeedipaneku ajal veesõda.
                        WW

Comment

Esmalt postitatud Werewolf poolt
                          Kuidas?
                          Samahästi võiks küsida et kuidas pole võimalik liiklusõnnetust ära hoida.
                          Ma ei saa aru mida Sa ehitad, Aura veekeskust? Kui tahad korralikult ehitada, nii et veesõda saaksid mängida, siis vea uus juhtmestik, paigalda pritsmekindlad pesad jne. Teine variant mis soovitati - lase üks süvend krohvi sisse ja mata eraldi juhe sinna. Pahtel selga.
                          Kolmas variant, pane ilma süvendita nii et juhe jääb seina peale ja kuna ümar juhe riivab silma ja võib miski taha kinni jääda siis selleks ongi see teema juhtme kuju suhtes
                          Sisuliselt on see eelneva olukorra taastamine. Vaid selle vahega, et kõigi kontaktidega paralleelselt on kolmas juhe lisaks.
                          Ei ole, see on teadlik ohuolukorra tekitamine. Kui järgida antud soovitusi siis peaks kleepima seinale isoleerimata maanduse ja selle kilbist lahti ühendama. Nii piisab juba taha ühendatud arvuti toitekast et oleks üks eksponeeritud elav juht.
                          Kui sul mingil seadmel isolatsioon rikkis, nii et sinna läbi kaitsemaanduse kontakti mingi pinge peale jääb, siis tegele sellega.
                          Ma eelistan tegeleda mitte probleemi vaid selle ennetamisega. Kui seade on rikkis, rakendub lisajuhe töösse, mis ongi kogu ürituse mõte.
                          Või peaks ma kogu aeg paranoiliselt ringi käima ja altkulmu kõiki juhtmega asju põrnitsema. Ja kui mõni tundub kahtlane siis sööstan talle kallale ja lõhun laiali veendumaks et seadme sees pole midagi viltu.
                          Kui siiski peaks ikkagi juhtuma olukord kus maandus jääb voolu alla siis on ju hea mõte et ta oleks isoleeritud, mitte nagu see vasklindi variant millest üldse mõttevahetus algas.
                          Ikkagi ei saa ma aru mis ekstreemse elamisega on tegu, kus mängitakse tapeedipaneku ajal veesõda.
                          Mis selles nii väga ekstreemset on?

Muidugi aitab kogu selle jutu kohta rikkevoolu kaitse aga see pole praegu teemaks.

Comment

Tagasi oma mõtte juurde- kui kraapida süvend sisse(ei pea olema üldse sügav), juhe sinna sisse toppida ja ära ühendada ning pahtliga üle käia, pole mingit probleemi. Töö konti ei murra ja saab päris kiiresti valmis´.

Comment

Mõttel oleks jumet aga sein on kivikõva nii et isegi perfolõhkujaga tuleb kõvasti vaeva näha. Ja pistikuid on rohkem kui üks.

Edit: pidasingi silmas pneumot
                              viimati muutis kasutaja elukaz; 18 August 2006, 14:37.

Comment

Working...
                              X