Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Lapikut juhet

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Lapikut juhet

Hmm...kui on tõesti nii kõva...sul kuskil lähedal teetöid ei tehta, saaks neilt pneumovasarat laenata ja seinale näidata kes on boss. Ja tavalist kaablit annab alati jagada ja jagada ja jagada...

Comment

Küsin uuesti. Kuidas jääb maandus pinge alla või siis kuidas tekib maandusjuhtmes vool?

100% ei suuda keegi midagi ära hoida. Ka kõigi reeglite kohaselt paigaldatud maandus võib maavärina korral üles ütelda. Näe, oskan ka demagoogitseda.

Ei ole, see on teadlik ohuolukorra tekitamine.
      Jah. Tapeedipaneku ajal vaid mitte igapäevaselt. Kurtsid, et tapeedipaneku ajal on sein särtsu täis, loomulikult juhib märg tapeediliim teatud määral. Kui maanduslatt on sellel ajal kilbis maaga ühenduses, siis tekiks tõenäoliselt mõningane tapeedimustri muutus kohas, kus faasijuhe puutub vastu tapeeti.

Ma eelistan tegeleda mitte probleemi vaid selle ennetamisega.
      Siis vea uus juhtmestik, korralik, kolmesooneline vaskjuhe, mis ma muud oskan öelda.

Või peaks ma kogu aeg paranoiliselt ringi käima ja altkulmu kõiki juhtmega asju põrnitsema.
      Paar kirja varem mainisid, et sul tegelikult poogen, kui väga palju võimlemist, siis jääb asi nii nagu praegu on. Siiski tahad kaitsemaanduse organiseerida, iseendast abiks mõte.

Tõid ise tapeedipaneku mängu situatsioonina. Vabanda, aga jääb mulje nagu vahetaksid tapeeti iga nädal. Üritasin nagu selgitada, et see lahtiühendamine tapeedipaneku ajaks on viimane variant. Mõistlikum oleks toas, kus tapeeti vahetad, vool välja võtta, vähemalt kleepimise ajal. Või siis terves korteris/majas.

Kui siiski peaks ikkagi juhtuma olukord kus maandus jääb voolu alla siis on ju hea mõte et ta oleks isoleeritud, mitte nagu see vasklindi variant millest üldse mõttevahetus algas.
      Jällegi küsin, et kuna see maandus voolu alla jääb ja mida annab isoleeritud maandusjuhe rohkemat kui isoleerimata?

Mis selles nii väga ekstreemset on?
      Tapeedipanek, veesõda ja näljased elektronid seinas, kes ainult ootavad võimalust inimestele kintsu karata?

Tõtt öelda läheb väga vastastikuseks ärapanemiseks. Astuks siinkohal mängust välja ja annaks loobumisvõidu. Tõenäoliselt räägime lihtsalt teineteisest mööda.
      WW

Comment

Sain just sama tööga enamvähem ühele poole. Vanas korteri ei viitsinud sellega tegeleda ja seal oli alatasa jama häirete ja sädelusega - arvutist ei saanud muidu pilti korralikult telekasse, kui tuli seadmete korpused eraldi juhtmega kokku ühendada.
        Juhul kui nagunii remont plaanis on, siis tasuks jah seina ikkagi soon tõmmata - ketaslõikur saab praktiliselt igasugusest levinumast ehitusvärgist jagu (loodetavasti pole su sein maakivist ). Tolmab küll metsikult, aga töö läheb kiiresti. Proovisin ka puurvasaraga lasta, aga see on liiga ebatäpne ja vaevarikas. Pärast kips peale ja valmis ongi. Kui plaanis on tõesti vaid ühesooneline maanduse traat sinna sokutada, siis võiks hankida paksemat sorti ketta - nii saab ühe soone lõikamisega hakkama.

Comment

Pole midagi, vaidluses selgub tõde

Küsin uuesti. Kuidas jääb maandus pinge alla või siis kuidas tekib maandusjuhtmes vool?
          Rikkis seade annab keresse voolu, samal ajal on maandus katkenud, analoogia: kahejuhtmelises pesas on kolmejuhtmeline pikendus.

100% ei suuda keegi midagi ära hoida. Ka kõigi reeglite kohaselt paigaldatud maandus võib maavärina korral üles ütelda. Näe, oskan ka demagoogitseda.
          Maavärinat pole vaja, piisab kui naabrimees pildi seina riputamise käigus juhtme läbi puurib.

Jah. Tapeedipaneku ajal vaid mitte igapäevaselt. Kurtsid, et tapeedipaneku ajal on sein särtsu täis, loomulikult juhib märg tapeediliim teatud määral. Kui maanduslatt on sellel ajal kilbis maaga ühenduses, siis tekiks tõenäoliselt mõningane tapeedimustri muutus kohas, kus faasijuhe puutub vastu tapeeti.
          Just, ja kui ei ole kontaktis siis võib mõningane närvitõmblus esineda inimkeha samaaegsel radiaatori ja seinaga kokkupuutel (nii nagu mul juhtunud on)
          Siis vea uus juhtmestik, korralik, kolmesooneline vaskjuhe, mis ma muud oskan öelda.
          Uus juhtmestik jooksebki põranda all, aga tahaks ka vanad seinapistikud käiku jätta ja kuna juba juhtmete vedamine on, siis neile ka lisamaandus külge pookida.

Paar kirja varem mainisid, et sul tegelikult poogen, kui väga palju võimlemist, siis jääb asi nii nagu praegu on. Siiski tahad kaitsemaanduse organiseerida, iseendast abiks mõte.
          Kui viitsisid lause lõpuni lugeda siis iva oli selles et ma pigem teen mitte-nii-väga nõuetele vastavalt kui et üldse tegemata jätan.

Tõid ise tapeedipaneku mängu situatsioonina. Vabanda, aga jääb mulje nagu vahetaksid tapeeti iga nädal. Üritasin nagu selgitada, et see lahtiühendamine tapeedipaneku ajaks on viimane variant. Mõistlikum oleks toas, kus tapeeti vahetad, vool välja võtta, vähemalt kleepimise ajal. Või siis terves korteris/majas.
          See oli praktiline situatsioon mis on ära proovitud, lisaks sellele võib olla väga erineva päritoluga sündmusi mille tulemusena sein saab märjaks või mis iganes muul moel on juhe paljas ja mida ei saa ette näha. Tähtis pole kui tihti seda juhtub vaid mis saab siis kui situatsioon käes ja ennetavaid abinõusid ei saa tarvitada.

Jällegi küsin, et kuna see maandus voolu alla jääb ja mida annab isoleeritud maandusjuhe rohkemat kui isoleerimata?
          Korduvalt selgitatud

Tapeedipanek, veesõda ja näljased elektronid seinas, kes ainult ootavad võimalust inimestele kintsu karata?
          Pole kuigi võimatu situatsioon ja kui mul on võimalus lihtsate meetoditega seda ära hoida siis miks ei peaks ma seda tegema.
          Tõtt öelda läheb väga vastastikuseks ärapanemiseks. Astuks siinkohal mängust välja ja annaks loobumisvõidu. Tõenäoliselt räägime lihtsalt teineteisest mööda.
          Ilmselt on tegu jah möödarääkimisega sest kumbki otseselt lolli juttu ei aja (ok, mina vbolla ajan)
          Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Kas mingit sellist lõikurit pole, millega tervet elamist ära ei tolmuta? Tavaline 10krpm ei lähe mitte.
            Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud Elukaz poolt
              Kas mingit sellist lõikurit pole, millega tervet elamist ära ei tolmuta? Tavaline 10krpm ei lähe mitte.
              Võta tööriistalaenutusest soonefrees (sama ketaslõikur, aga saab mitu ketast otsa panna, kate on peal ja saab ühendada tolmuimejaga) Kui tolmuimeja on hea (soovitan võtta laenutusest tööstustolmuimeja) siis tuleb tuppa väga vähe tolmu.

Comment

Working...
              X