Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

0,7mm kvaliteetsed puurid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

0,7mm kvaliteetsed puurid

Tervitused.
    Praegu on kasutuses väga kvaliteetsed 1mm puurid, millel 2 otsa ja keskel on paksus 2mm.
    Otsiks siis samasugust/sarnast puuri 0.5-0.7mm (1mm on liiga suur takkidele)
    oskab keegi öelda, kust saada mõisliku hinnaga. ja tahaks just sellist, millel see peenike osa on lühike ja ülejäänud osa, kust trell kinni haarab oleks paksem. siis on tõenäosus midagi katki teha väiksem.

Vs: 0,7mm kvaliteetsed puurid

Ära kasuta mingeid vuhvleid, osta korralik trükkplaadipuur - 3.125mm saba ja volframkarbiid. Eluiga: 5000 auku. Isegi nürina puurib paremini kui suva HSS uuena. Hind: 20-70,- /tk. Tule läbi, anna sulle paar tükki tasuta (proto jaoks juba nürid, isepuurimiseks väga head) ja proovid järgi

Kes tahab nüüd vastu hakata vaidlema et ... ja ... siis mingu kukele.

Comment

Aga kust neid volfram puure saab uuest peast?
      tundub, et need minu praegused on ka väga selle moodi. eluiga on olnud juba oma 10 plaati kindlasti (seega mingi 500 auku tuleb kindlalt ära). nende pisikeste nonamidega saab 1 plaadi max ja siis on krõps pooleks...

Comment

uuest peast saab Nylund Eestist.

Comment

Kas neile tuleb päring saata nende puuride kohta?
          Vähemalt "Tooted" all ei leidnud ma neid puure. Või olen pime?
          Ostaks hea meelega, aga postiga nad vist ei saada?
          Hakka sellepärast nüüd Tlna ronima.

Comment

Puurid on LPKFi tootereast, võid lihtsalt saata meili ja küsida - ütle et tahad nt. rõngaga 0.7mm puure. rõngas on hea, käsipuurimisel lihtsam kasutada.
            Pärast kirjutan veel puurimisest.

Comment

Nu puurimiseks mul Dremeli tarvikud.
              http://tagatuba.planet.ee/ccount/click.php?id=10
              Alus + dremel.
              3mm sabaga puur oleks päris OK.

Comment

Soovitusi (räägime 1/8" sabaga puuridest, see on maailmastandart):

1. kiired pöörded, niipalju kui Dremelist tuleb. 20k+ on kuni millimeetristele miinimum, Dremel annab vähem - peab sellega leppima.
                Käes hoidmine on bull.. peab olema kindlasti üles-alla liikuv alus.
                2. alates 0.5mm on ok, alla selle - võib alguses väga frustreeriv olla. Ise olen teinud 0.4mm käsitsi. 0.3 läheb liiga kulukaks. 0.2mm on isegi paljudele masinatele liiast.
                3. Ette ei tohi kärnida. See soodustab murdumist ja teeb padid jubedaks. Juhul kui ilma olla ei suuda, tehke nõelaga täpid. Protomat tegelikult "kärnib" pisikese V-freesiga, kuid ta puurib ka täpselt samasse kohta, mikromeetri täpsusega. Seega puur ei paindu.
                4. Plaadist ei ole vaja kümne küünega kinni hoida. Nii saab plaat vajadusel veidi liikuda ja puur ei murdu. Peaasi et plaat oleks tasasel alusel ja puuriga risti.
                5. Puuritava plaadi alla pange alusplaat - soome papp peaks sobima. Nii ei teki pcb alla teravaid servi.
                6. Puuri kinnitamisel padrunisse võite puuri saba ümber mässida teipi. Nii on ühendus elastsem ja puur kannatab veidi rohkem vägistamist. Umbes nagu soomlase hamster.

Eks küsige kui segaseks jäi !

Comment

voh suured tänud KaruTEC selle listi eest. seda papi asja ei teadnudgi proovida... trellil tõmban pöörded ka vähe kiiremaks siis...

aga miks on vaja nii kirveid pööödreid? siiamaani puurinud nii, et pöördeid on tuhandetes ainult ja pole nagu midagi halba olnud...

Comment

Puuritud auk peab olema mõlemalt poolt nii sile, et küünega ka mingit ranti ei tunne. Siis on õige. Ja selle jaoks on vaja õigeid pöördeid.

Comment

Dremelil siis kirjas, et 10000-33000RPM.
                      Njah, puur peab ikka väga täpselt padrunis siis istuma ma usun, kui natukenegi viskab, läheb puruks selle kiirusega. Tuleb vast "lahjemalt" plaati kinni hoida nagu ütlesid.
                      Praegusel puuritud plaadil on tõesti randid ümber aukude. Radade poolt on asi halb, Niigi väikese "pad"-i võtab juba see rant lahti.
                      Igaljuhul tänud väärtuslike nõuannete eest.

Comment

Soovitaks veel: puurige augud enne söövitamist. Juhul kui tehnoloogia võimaldab. Nii on lihtsam kahepoolset plaati teha, samuti on padid palju paremad.

Comment

Augud enne söövitamist - seda kindlasti, aga kas tõesti nii hullud pöörded lubatud

Ma üldse ei vaidle vastu kui nii peab, aga on meede jäänud, et metalli puurimisel (vase kiht..) soovitatakse puuri eluea pikendamiseks väiksemaid pöördeid.
                          Mul veidi kogemusi alumiiniumprofiilide freesimisel...siis küll pöörded nii laes ei tohtinud olla.

Comment

Joonkiirus loeb.
                            Protomat teeb kuni 62000 pööret, tööstuslikud puurpingid teevad 150 000 - 200 000.

Comment

Working...
                            X