Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

press 'n peel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

press 'n peel

http://www.tonepad.com/photoessay.asp?phot...10&sequenceNo=2

kas tevalost midagi sellesarnast ka saaks? tegemist on siis mingi kilega, mille peale prinditakse PCB layout ja siis triigitakse trükkplaadi peale

Tore oleks küll saada sellist kilet aga...
    Proovisin trükkida joonist tavalisele A4 paberile. Tuli välja küll aga paberi plaadi küljest lahti leotamisel peab ikka hobuse kannatus olema....
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

aga äkki tevalo telliks sellist kile

Comment

Päris analoogset pole kahjuks pakkuda, Kas fotomenetlusega proovida ei taha? Peaks saama parema kvaliteedi.

Comment

mismoodi see välja näeb?

Comment

Fotoplaat on kallis aga "pilt" tuleb hea. Olen proovinud. Loe sellest foorumist ja/või ajakirjast Arvutikasutaja.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Kas kunagi sellest ka juttu polnud ?
              ... vist oli see Jakim, (parandage, kui eksin :-[ )kes trükkis mingile ajakirja või reklaami paberile - siis korralik kriitpaber võiks olla :-/
              Kas ka pildi koos skeemiga plaadile saab, ei tea 8)
              Head susserdamist !

Comment

Loodetavasti keegi ei pista nüüd kriiskama, et ma "vana" teemat upitan , aga leidsin et Oomipoes on asi kenasti müügil:
                http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=720070

Comment

Hakkasin hiljuti toda Press-n-Peel kilet kasutama ja olen väga rahul. Võrreldes varasema käsitsi markeriga joonistamisega hoopis teine tera.
                  Soovitan soojalt!

Comment

Olen "ära" kasutanud peaaegu 20tk. A4 formaadis press`n Peel kilet hinnaga umbes 1USD tk!
                    Peale selle kui kile sai otsa hakkasin otsima variante kust uut saada.Kuna aga ohmupoe hind 60 EEK ei sobinud kuidagi seoses tekkivate kadudega üksikute plaatide tegemisel,leidsin et parima kvaliteediga plaadid saab
                    TRÜKKIDES LASERPRINTERIGA POOLMATILE paberile.Ideaalne on Elfa kataloogi paksemad lehed .Edasi triikraua kuumus põhja (minu Tefalil vähemalt) ja triikida niikaua kuni paber läheb juba kollakaks.Siis külma vee alla jahtuma.Edasi leotada plaati poolest tunnist alates olenevalt paberist mõnda nõrka pesuainet sisaldavas vees. Mina olen kasutanud Miniriski nõudepesu vahendit. Kui paber hakkab lagunema siis hõõrun pinda nõudepesu käsna erinevate pooltega niikaua kui paber on täielikult eemaldunud.
                    Siis söövitan umbes 50´C juures vesivannil kuni pool tundi vasksulfaadi ja keedusoola segus (vahekorda hetkel ei mäleta).
                    Ei ole mingit vaeva PnP kile jääkide maha urgitemisega peenemate kohtade pealt.
                    Selle paberi meetodil plaatide tegemisel on plaadil näha täiesti ideaalne text kõrgusega 1,25mm, mis on PnP kile puhul välistatud(kui just ei näe tunde vaeva nõelaga urgitsedes PnPkile jäänuseid aukude kohtadelt)
                    See jutt küll ei lähe teemasse aga prindin ta endale ka välja....

Comment

seoses tekkivate kadudega üksikute plaatide tegemisel
                      Kadusid tekib minimaalselt, kui algul trükkida joonis tavalisele A4 paberile, siis lõigata pisikese varuga press´n´peelist tükk, see servapidi teipida äsjatükitud paberile joonisega kohakuti ja uuesti printida.

Comment

Selline printimismeetod tundub olevat ülimalt ohtlik laserprinteri tervisele.Millist teipi Sa kasutad ja millega lõikad Pn'P?

Comment

Täiesti tavaline pakketeip (Scotch, helepruun). Kleebin ainult selle serva, mis esimesena printerisse siseneb, teip jääb mõni mm kile serva peale, ülejäänud osa lihtsalt paberil. Sinna ääre peale muidugi joonist trükkida ei tasu
                          Printeri vastu puutub seega ainult teibi läikiv liimita osa, ei tohiks midagi hullu teha?
                          Lõikamiseks tavaline vaibanuga.

Comment

Kuidas selle press n peel kvaliteet ka on. Kas väiksematele smd kividele saab ka jalgealuseid teha?

Pean kahetsusega tõdema, et tavalise paberiga trükkides ei pruugi igakord õnnestuda ja peab mõnikord uuesti plaadi puhtaks tegema ja üle triikima(:
                            "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Pnp viga on see, et ise ei eraldu kitsad radade vahelised alad ja aukude kohad.Need peab ära URGITSEMA...
                              Tean meest kes vene ajal alustas plaadi tegemist vasekihi
                              ahjulakiga katmisest,seejarel kraapis joonlaua abiga sirgjoonelised rajad kuhu vaja.Väga palju vaeva nägi ja ka ülimalt ilusad plaadid tulid.
                              Mina vähemalt olen selle urgitsemise pärast loobunud PnP-st.Kasutatav paber peab olema väikese läikega nt. Elfa kataloogi paksemad lehed.Senini küll pole mul paberiga asi
                              ebaõnnestunud,mida ei saa öelda PnP kohta.

Comment

Working...
                              X