Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

vaja LED-i auto lüliti sisse

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

vaja LED-i auto lüliti sisse

taas kord seisab üks kodanik hirmsa probleemi ees.olen otsinud tevalo e-poest ja oomipoe lehelt,aga kas olen mina rumal või ei olegi seal selliseid asju...
    ühesõnaga,mul oleks vaja ära vahetada auto lülitite sees "pirnid",mis on välimuselt samasugused,nagu mobiilide sees,hästi pisikesed(umbes 3x3,5 mm,ja kõrgus umbes 2 mm).mobiiliparandusest öeldi,et mobiili omasid ei saa panna,et mine otsi mujalt.ise arvan,et neid asjakesi kutsutakse ka ikka LED-ideks,kuid pole selleski päris kindel.kas keegi lahke inimene võiks midagi asjalikku öelda mu jutu peale?

Vs: vaja LED-i auto lüliti sisse

Tegemist SMD ehk pindmontaash LED'idega. Leiab neid nii ELFA kui ka konkureerivatest kataloogidest.
    SMD komponentide juuers olev number (0608 , 1208 jne) näitab pakendi suurust millimeetrites (0,6x0,8 , 1,2x0,8 jne).
    Muidu tegemist nagu tavaliste LED'idega, vaja kalkuleerida õige takisti, jälgida polaarsust jne.

Comment

no ma nüüd otsisin seal neid SMD-sid aga neid on seal mingi mustmiljon.ikka ei saa aru,millist vaja

Comment

Re: Vs: vaja LED-i auto lüliti sisse

aga tartus ju Tevalo olemas. astu sisse, küsi onudelt/tädidelt (ei tea kummad on, pole sisse saanud sinna veel... inventuur oli tol päeval just).

Nemad teavad suht kindlasti.

Comment

Kui päris täpselt aru ei saa, millega tegu või mida nendega pärast peale hakata, soovitaks loobuda - lisaks LED'idele on vaja takisteid, need õigetpidi olemasoleva pirni asemele ühendada jne. Hangi parem mõni valmisprodukt.

Comment

Esmalt postitatud minimum poolt
            Kui päris täpselt aru ei saa, millega tegu või mida nendega pärast peale hakata, soovitaks loobuda - lisaks LED'idele on vaja takisteid, need õigetpidi olemasoleva pirni asemele ühendada jne. Hangi parem mõni valmisprodukt.
            Originaalis on juba ledid ja need on vaja millegipärast välja vahetada. Mingeid lisatakisteid pole vaja kui õiged asendusjupid leiab.

Comment

no ma käisin seal poes lüliti näpus,rääkisin mingile vennale oma teemast.ta oli umbes sama asjalik vend nagu ma isegi(ehk siis - ei jaga värgist peaaegu mõhkugi).näitas mulle mingit kataloogi,et otsi siit ise.ma ei tea...
              kui ma õiged asjad kätte saaks,siis paneks üks tuttav elektroonikavend nad paika ka.loogiline oleks,et ta need vidinad ise muretseks ka,kuid tal tegemist kõvasti.ütles,et too talle aint jupid,tema lampe otsima ei hakka.

Comment

Tee pilti sellest lülitist, lükka kuhugi Ineti avarustesse üles. BTW mis autolt pärit?
                Maailm oleks puhas ja süüta
                kui poleks õllejogurtit
                - Õ.Õ.

Comment

teengi vist pilti jah...panen siia ka.auto on muidu VW Vento

Comment

Comment

A miks vahetada tarvis? Tuksis, või soov värvi vahetada?
                      Esmalt postitatud virgonur poolt
                      Originaalis on juba ledid ja need on vaja millegipärast välja vahetada. Mingeid lisatakisteid pole vaja kui õiged asendusjupid leiab.
                      Eri värvi LED-idel on erinevad pingelangud, ja sellega seoses võib olla tarvilik eeltakisti korrigeerimine.

Comment

tahaks värvi vahetada jah.need vanad on rohelised(nagu ikka volkaritel).tahaks panna sinised.

Comment

Selle LED-korpuse tüüp on PLCC-2 , mõõtudega 2,8x3,5
                          ELFA kataloogis peaks midagi analoogset olema (aga mitte päris sama).
                          Olemasoleva LED'i pingelangu peaks ära mõõtma - rohelisi on erinevaid, nii 2,0V kui ka ~3V pingega.

Comment

Sinine hakkab tavaliselt ilma takke vahetamata tööle. Aga praktikas mina ise vahetaksin hoopis vastupidi- sinise asemele rohelise. Kuvaril viskas see sinine tuli nii kopa (jäi koguaeg silma) ette et lõpuks jootsin rohelise/punase asemele.
                            Maailm oleks puhas ja süüta
                            kui poleks õllejogurtit
                            - Õ.Õ.

Comment

sinine on ilus, aga paraku lühikest aega. peale kõige muu see veel segab pimedal ajal pisut sõitmist.
                              osta need sinised ära, anna sellele elektroonikavennale need kätte, koos juppide andmetega(pinge, vool) ja kui see vähegi ise mingi vend on, siis peaks ta suutma ise ka takistid arvutada. ju sel tüübil on endal ka mingi pisike takistivaru, seega need ehk suudab ta ise leida
                              Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

Comment

Working...
                              X