Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

optilised kiud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

optilised kiud

Tere,

Seoses ühe eksperiemendiga üritan leida selliseid optilisi kiudusid, mida saaks kasutada valgustäppide edastamiseks. Lihtsustatult, et valgustan taskulambiga kiu ühte otsa ning teisest otsast paistab väike täpp. Ise mõtlesin, et saan kasutada fiiberoptilisi kaableid, kuid YEInternational inimesed väitsid mulle, et need on liialt peened(mõned mikronid) ning vaevu nähtavad.

Seega kas on kellelgi aimu, kust Eestist võiks midagi analoogset leida ?

Tanel

Vs: optilised kiud

äkki tehnikapoodides müüdavad optilised kaablid(toslink) võimendite ühendamiseks?

Comment

njaaa aga sel tundub ainult 1 kiud olevat ning lisaks on tal need plastikust otsad mida mul tegelt vaja ei ole.

Comment

ufolambid
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

ehk sa täpsustaksid W@aldur.. mis nende ufolampidega on ?

Comment

ufolamp vist isegi õige mõte.

Mul on kusagil nurgas umbes tuhatkonnast klaaskiust kokku pandud "televoolik" , pikkus kümme sentimeetrit vms. Saab kasutada jämedakoelise pildi edastamiseks. Kui vajalik on, võin üles otsida. Kuigi pigem leiab ebayst sobivama.
            If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

voot voot... hakkab juba minema... ma tahaks ise sellise "televooliku" teha... 10cm jääb mulle väheks... pikkust võiks vähemal 1m olla... aga nüüd küsimus.... KUST sa said need kiud, mis sa sinna "voolikusse" kokku punusid ?

guugeldasin seda ufo lampi veid... tõesti... selline ta põmst võiks olla.... aga milliseid kiude seal lambis kasutatakse ?

Comment

Sidetehnikas kasutatavad optilised kaablid on jah, mikromeetrites mõõdetavate kiududega. Valgustuseks on spetsiaalsed, kuni 1mm(võimalik, et on ka jämedamaid) soontega kaablid. Eestis pole veel ühtegi müüjad kohanud. Google/Ebay vms peaks olema abiks mõne online-müüja leidmisel.

PS. on olemas ka spetsiaalset "side-glow" kaablit, mis ergastab terve kaabli, mitte lihtsalt ei edasta valgust.

Comment

selge... tuleb ühesõnaga vaadata piiri taha, ma enne igaks juhuks küsin üle ega siin http://www.yeint.ee/index.php?&PID=p...AABEL&LANG=est müüdavad kaablid V-E9 ometi asja ära ei aja. Jämedust tundub neil olevat koguni 0,9mm.

Ainult ma väga ei saa aru mida need värvid, kollane/sinine seal tähendavad ?

Comment

Esmalt postitatud tanel96 poolt
                    voot voot... hakkab juba minema... ma tahaks ise sellise "televooliku" teha... 10cm jääb mulle väheks... pikkust võiks vähemal 1m olla... aga nüüd küsimus.... KUST sa said need kiud, mis sa sinna "voolikusse" kokku punusid ?
                    Kahjuks ma ei saa päritolu avaldada. Kodanikud enne mind olid selle kusagilt ostnud ja jätnud lauasahtlisse tulevastele põlvedele ja ostutshekk on tänaseks kadunud.

Põlve peal tehes on vist veidi raske pilti edastava vidinaga hakkama saada. Nimelt peavad vastuvõtvas osas olema kiud samas järjekorras mis saatvas osas. Kuna kiude on palju, läheb tülikaks...
                    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

äkki sobib midagi optiliste andurite vallast http://www.perel.ee/index.php?page=118
                      anduril optiline kaabel tavaliselt 1-1,5m, ma arvan, et peaks ainult kaablid ka müügil olema, ilma andurita neil. Kõige parem varjant oleks jutule saada mõne automaatikaga tegeleva firmaga, kes kasutab mingeid optilisi andureid, sest tavaliselt kasutatakse mingi 20-30 cm sellest kaablist ja ülejäänud on põhimõteliselt äraviskamiseks.

Comment

Aastaid tagasi paigaldati Pärnus hotelli Strand ööklubi lakke mingi fiiberoptiline valgustus.Seal oli koos paarsada kiudu.Paigaldajaks oli minumeelest kohalik firma,vist Perlux.Need kiud olid vähemalt 1mm läbimõõdus.Valgust andis 500vatine lamp.mille ees keerles mitmevärviline filter.Valgustas päris hästi.

Comment

ega ma "pilti edastava" vidinaga ei tahagi hakkama saada, ikka kiude eraldi kasutada... aga ma hea meelega ostaks mingi juhtme ~25m, lõikaks katki ja võtaks sealt hunniku kiude välja.

selline võimalus jääb vist ära kui ma teie jutust õigesti aru saan, piiri taha vaatamine... hmmm... see suht aeganõudev... ma arvan et tuian mõned elektroonikapoed veel läbi ja küsin mis neil on... YEInternationalil iseenesest ju on mingid 0,9mm kiud.

Comment

Kui palju sul neid 1...1,5m juppe vaja on?
                            Vana helitehnika remont Pärnus

Comment

väike vahekokkuvõte siis...

Juppe ma ei tahagi.. soovitavalt võiks ~25m olla neid kiudusid, aga võibolla ka rohkem, oleneb hinnast. Ja kui tõesti läheb jupitamiseks siis... no 1m on miinumumpikkus millest olen huvitatud.

YEInternationalil tegelt on isegi olemas AGA.. neil on kollast ja sinist värvi ainult... ma tahaks ilma igasuguse lisa koloriidita.

Comment

Working...
                              X