Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

QED kõlarikaablid

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

QED kõlarikaablid

Plaanis on katsetada hõbekaablit. Kõige kättesaadavamad tunduvad QED'i omad.
    Millist valida? Kas XT350, XT400 või QED silver?
    Kas hind vastab kvaliteedile, kas on veel mingeid alternatiive?
    XT400 hind jääb laeks, rohkem ma praegu välja käima ei hakkaks.

Siiani olen proovinud 1,5 ja 6 millimeetriseid vaskjuhtmeid ja isepunutud CAT5 kõlarikaablit.
    Süsteemiks Yarland FV-34C lampvõimendi ja Visatoni B200 elemendid 20l kastis.

Vs: QED kõlarikaablid

Hõbetatud kaablit ilmselt?

Comment

Jah, loomulikult hõbetatut. Täishõbedast kaablini peab veel arenema

Comment

Kas hõbekaabel ei pidanud samamoodi kõrgeid "võimendama" kui cat5, mis sul ei sobinud?
        -

Comment

CAT5 kaablid on praegu kasutusel. Hindan neid siiski tavalisest vaskkaablist paremaks. Heli on detailsem ja nõuab "tähelepanu". Tegu on nö. kontsertkaablitega. Lihtsalt taustmuusika laskmiseks nad ei sobi. Pikemal ja hajameelsel kuulamisel hakkavad väsitama.
          Tavalise vaskkaabli heli on nendega võrreldes ühtlasem aga hägune, ning ei köida mind enam eriti.
          Jämedamal vaskkaablil on parem bassiosa, samas puudub Cat5'e eraldusvõime. Peenem variant tundub isegi sümpaatsem - ei püüa üle oma varju hüpata.
          Teemat tehes oligi üheks plaaniks välja uurida, kas vask ja hõbekaablile on veel mingeid alternatiive, ning mida kujutavad endast Qed'i XT kaablid. Näiteks XT300 on puhas vaskkaabel aga maksab 300.- jm

Comment

Kas selline nupuke ei ehmata: http://consumerist.com/353938/monste...off-80-markups
            Ilmselt käib see enamuste "brändi" kaablite kohta ja Euroopas veel topelt.

Comment

100% juurdehindlus on Eesti kaubanduses pigem reegel, kui erand.
              Samas, vaadates Audiocentris ülejäänud kaupu, siis tundub nende hinnapoliitika üsna mõistlik olevat.

Comment

kas audiotsentrist kaableid koju katsetada ei anta? ma ise kunagi sain proovida QED Silver Spiralit.

Aga ega sa minu Nordost flatline kõlarikaableid ei taha katsetada?

Comment

Mis mulje see QED Silver Spiral siis jättis?

Comment

Ei jätnud muljet. Külmapoolsed.

Ära osta kaableid ilma kuulamata. Ainult võrdlemise teel on võimalik parema suunas areneda.

Mobicom pakub ka väga häid kaableid, parimaid, mida olen ise oma süsteemis kuulanud: Audience Au24. 2,5m kõlarikaablid 14k kr + 1m RCA 6k kr. Imepeened vaskkaablid, muide.

Comment

Esmalt postitatud rein113 poolt
                      Audience Au24. 2,5m kõlarikaablid 14k kr + 1m RCA 6k kr.
                      Hind on kah üsna imeline.
                      Minul läheb selleni jõudmiseks veel päris kaua. Ilmselt tuleb ka kogu ülejäänud süsteem enne välja vahetada
                      Aga see selleks.
                      Sai siis täna veidi Jakobsone tuulutatud.
                      Uueks väljavalituks on XT350.
                      Kui Taiwanist ostetud kahvlid pärale jõuavad, läheb tõsiseks kuulamiseks

Comment

Uudishimu sai võitu, kruvisin täna kaablitele suvalised banaanid otsa ja tegin väikese proovikuulamise.
                        Kõla on soe ja mesine - selline pisut ilutseva tooniga, samas piisavalt detailne.
                        Kõige tähtsama - helipildi kohta ei oska ma kahjuks midagi asjalikku öelda. Praegune kõlarite paigutus ei võimalda seda adekvaatselt hinnata.
                        CAT5 kõlab ehedamalt ja seetõttu arvan, et omab ka paremat helipilti.
                        XT350 üllatas oma pehme kõlaga. Tundub, et nendega võib tõepoolest tundide kaupa muusikat kuulata, ilma et kõrvad sellest väsima hakkaksid. Midagi sellist ma just otsisingi, olen ostuga rahul.
                        Naturaalsuse punktid lähevad siiski CAT5'ele.

Comment

Kõlarikaableid saab vabalt osta ilma kuulamata. Supra Ply 3.4S läheb vist pea igasse süsteemi. Vähemalt omas hinnaklassis. Kallimatest asjadest julgeks soovitada XLO-d.

Aga selle teema kontekstis on tegu tagantjäreletarkusega.

Edit: Van den Hul teeb ka häid asju nii signaalile kui kõlarikaabliks. Ja vastupidiselt XLO-le on neid ka Eestist saada
                          Vastik audiofiil

Comment

Working...
                          X