Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

2x5 pin header USB juhe cõi PCI kontroller?!?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

2x5 pin header USB juhe cõi PCI kontroller?!?

Tere!

Lugu järgmine:
    On emaplaadil 2x5 pin usb pin header. Hetkel sinna ühendatud sisemine USB ID kaardi lugeja. Varem oli ühendatud arvuti korpuse esipaneeli USB. Aga ID kaardi lugeja ostmisel loobusin sellest. Nüüd tahaks esipaneeli USB-d tagasi ilma ID kaardi lugejast loobumata.
    Selleks on 2 varianti:
    1) juhe, nagu näidatud siin:
    http://www.frontx.com/store/order_a.html (kas sellist keegi eestis müüb)
    USB CABLE 1' - type A M to 1x5 M
    2) USB PCI kontroller millel oleks 2x5 pin Male header, kuhu saaks ühendada USB esipaneeli 2x5 pin female konnektori.

Olen läbi kamminud kõik Eesti elektroonika ja arvutipoodide veebipoed, mitte kusagil ei ole seda mida ma tahan.

Või teine variant, kas Elfa elektrooonika või keegi müüb antud komponente, et ma saaks ise valmis meisterdada sellist kaablit. Oleks totter tellida ühte kaablit kusagilt lombi tagant ja pole teadagi, kas see veebipood on usaldusväärne või mingi petukaupmees.

Igasugused vastused teretulnud.

Küsimus on püstitatud tehnilisest huvist sest usun et vaatamata 2x5 pin headeri vaiksele hääbumisele (selliseid PCI kaarte vist enam ei tehtagi) on mingisugune lahendus on kindlasti olemas...

Vs: 2x5 pin header USB juhe cõi PCI kontroller?!?

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=25-162-19
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Sellel ühel usb kaardil, mille mina kunagi ammu ostsin, olid igatahes need (samasugused pistikud nagu emaplaadil on) küljes. Et kolm USB pesa oli tagapaneelilt kätte saadavad ning üks siis tuli kaabliga siis kuhugi mujale vedada. Vaata poes neid kaarte ja lase pakend lahti teha.

Comment

Tere!

Tänud vastajatele.

V@ldur, sinu pakutud USB bracketist olen teadlik, aga see mind ei rahulda kuna selle kasutamiseks tuleb mul id-kaart sisemisest usb headerist lahti ühendada, aga ma ei taha id kaardilugejast loobuda. Oleks mu emaplaadil 2 sellist sisemist USB pesa siis poleks mingit probleemi. Paraku on mul ainult üks.
        andresv: ma tean et selliseid PCI kaarte on tehtud.

Iseasi kas ma täna sellist kusagil müügil näen. Isegi elfa elektroonikas on üks kahtlaste pulkadega manhattani kaart müügil. Toote spetsifikatsioonis ei mainita kordagi et tegemist oleks sisemise 1x5 pin USB-ga, aga...
        kaart ise on see:
        http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=25-344-28 Peaks vist elfa müügimeeste käest küsima, millega tegu...

Teema jätkuks:

oletame et ma ei leia vajalikku kaablit või kaarti ja mul tuleb see ise teha.
        Plaan on teha sedasi: lõikan esipaneeli USB kaabli 2x5 pin pistiku ära ja ühendan sinna külge näiteks USB A pesa: http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=42-708-72, kui saaks sedasi, siis ostaks juba suvalise USB a sisemise USB kontrolleri ja mure oleks murtud.

MIda selleks vaja läheb? Kas tegemist on jootetöödega või tuleb need 4 värvi juhtmeid lihtsalt oma soontesse ajada nagu võrgukaabli RJ 45 pistiku puhul tehakse?

KUi seletada keegi ei viitsi kuidas teha, siis oleks tänulik mõne lingi eest.

Comment

Kas ma saan õigesti aru: sul on emaplaadil üks 2*5pin header olemas. Sinna oled praegu ühendanud ühe USB seadme (ID lugeja vms)?
          See tähendab, et sul on sellest headerist sisuliselt pool kasutatud ja teine pool kasutamata (mulle tundub, et 5 pinni on ühe USB tarvis).
          Kui sul on emaplaadil seega 5 pinni üle ja sa tahad sellest teha reaalse, paneelile lohistatava pesa, siis ikkagi: kasuta mul eeltoodud lingi toodet.
          Seal on ühes otsas 2*5 auku ja teises otsas, paneelil, ka kaks USB pesa. Kui sa selle oma emaplaadi külge ühendad nii, et ühte rida käiku ei lase, siis jääb ka paneelil toimima ainult 1 USB pesa, mis oleks ka see, mis sul puudu jääb. Teise võid kinni katta vms, kui ei taha eksituseks jätta.
          Kokkuvõttes: 2*5 pinni annab 2*USB. 1*USB on IDs, teise tooksid paneelile tolle pikendusega.

Aga võibolla ma räägin üleüldse jumala valest asjast, mine võta kinni

EDIT: kerge guugeldamine ja ma oma sõnu ei söö. Kui kaks 2*5pin pesa õnnestub üheagselt emaplaadi külge ühendada nii, et korraga mõlemast on 1/2 kasutatud, peakski OK olema.
          viimati muutis kasutaja W@ldur; 19 January 2009, 23:57.
          Erilahendused.
          PS või mail.

Comment

Jah W@ldur, sa said asjast õieti aru. Minu õnnetuseks on aga ID kaardilugeja female konnektor mitte 1x5pin vaid 2x5 pin, ehk siis reserveerib mõlemad USB aadressid ära. MIks see nii on ei tea.
            Vahepeal mõtlesin , et mis siis juhtub kui ID kaardilugeja selle konnektori ühendan poolikult, aga üldiselt kardan et see 2x5pin onn siiski mõeldud sedasi, et headeri ühelt poolelt saab id lugeja toidet ja teisel pool liigutab datat. Ma ju ei tea mis skeemi järgi see USB lugeja juhe pinnidega kokku joodetud on.
            USB esipaneeli konnektorid on tõesti eraldi 1x5 ja 1x5 pin. Teoreetiliselt peaks sinu pakutud variant töötama.Kasvõi juhtmeid ID lugeja konnektoris ringi tõstes (nägin netis selle kohta õpetusi. )

Praeguseks aga tuli mulle uus mõte pähe. Kõige lihtsam oleks lihtsalt esipaneeli USB juhtmete otsast need konnektorid maha lõigata ja siis edasi korralikult jätkata tavalise USB A juhtmega. Uurisin Elfa foorumit ja mul on selline tunne et see idee peaks õnnestuma , kui teha jätkamist hoolikalt. Samas ei välista et tõstan juhtmed ringi, sest nüüd tundub mulle et olen küsimuse ära lahendanud... tänud Teile, sest ilma Teie vastusteta ma poleks selle peale mõtlemagi hakanud et on teisigi variante...

Head õhtut!!!

Comment

Esmalt postitatud Energizer poolt
              Minu õnnetuseks on aga ID kaardilugeja female konnektor mitte 1x5pin vaid 2x5 pin, ehk siis reserveerib mõlemad USB aadressid ära. MIks see nii on ei tea.
              Vahepeal mõtlesin , et mis siis juhtub kui ID kaardilugeja selle konnektori ühendan poolikult, aga üldiselt kardan et see 2x5pin onn siiski mõeldud sedasi, et headeri ühelt poolelt saab id lugeja toidet ja teisel pool liigutab datat.
              Female ikka, emaplaadil on ju paljad pinnid.
              Vähe usutav, et korraga kahte USB'd "tarbib"-välised on ju vabalt 1 küljes.
              Ja proovi, ühendagi poolikult. Talupoja mõistus ütleb, et peaks töötama.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Enne tasub vaadata kuidas kaardilugeja pesa on ühendatud.

Jutust selgub, nagu ei saaks seda vaadata. Miks? On seal termokahanev peal?

Kuigi noh... kui õigesti poolikult ühendada, siis ei tohiks midagi hullu juhtuda.

Comment

Niisiis vaatasin asja üle:

ID kaardilugeja konnektoris on USB toide ja data +/- juhtmed ühel pool, aga maandus (GND) teisel pool. Nii, et vist ei saagi poolikult ühendada...? TUleb kas juhtmed konnektoris enne ringi tõsta või jätkata esipaneeli 1x5 pin USB juhet USB A standardi pistikuga...
                  Ajutiselt üritan läbi ajada tagapaneeli 4 USB pordiga, aga üritan siiski tehnilisest huvist proovida kas ma suudan esipaneeli USB pordid käiku lasta või mitte...

Comment

Esmalt postitatud Energizer poolt
                    Niisiis vaatasin asja üle:

ID kaardilugeja konnektoris on USB toide ja data +/- juhtmed ühel pool, aga maandus (GND) teisel pool. Nii, et vist ei saagi poolikult ühendada...? .....
                    Ilmselt oled selle aja peale juba lahenduse leidnud aga kui ei siis...
                    Tähtis onvaid D+/D- ühenused. Toite võid võtta, kust parasjagu mugavam. Ehk siis - sul ON teine USB port tolle headeri otsas vaba. Tõsta maa ringi ja kasuta.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                    X