Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Täppistakistid - Kust saab?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Täppistakistid - Kust saab?

Oleks vaja täppistakisteid aktiivfiltritele. Elfast, oomist, serigost ei leia selliseid.
    1,69k
    3,39k
    3,54k
    8,47k
    13.5k
    16,93k
    17,9k
    23,6k
    47k
    67,7k
    Keegi teab kust selliseid eestist leida? Võib ka pakkuda kasutatud kuid töökorras takisteid PSis.
    viimati muutis kasutaja Rax.; 29 March 2009, 16:40.
    3D print 200x200x190mm., PS.

Vs: Täppistakistid - Kust saab?

Mul on karbitäis selliseid mitteümargue nominaaliga täpistakke, aga mitte selliste takistustega. Ilmselt tuleb korraliku mõõtesillaga valida ja vajadusel paralleelida kuni vajalik takistus käes.

Comment

Rax, ega Felchi värvimuusika nii kapriisne ka pole
      [Pane ligilähedased.]
      Erilahendused.
      PS või mail.

Comment

Ma arvasin et on.
        lugesin välja:
        " Vahest niipalju veel, et täppistakistid peaksid olema tõesti täppistakistid. Kunagi arvasin ise ka, et kah mul asi – see pole mingi spektrianalüsaator. Kama kaks kas filter tuli sagedusele 102 või 122Hz. Ongi kama kuid valede nominaalide puhul võib kogu krempel võnkuma minna ja maketil läkski! Proovida võib ka tavaliste takistitega aga “puhtasse” skeemi paneme õiged jupid. Resistorite võimsus pole määrav. Antud skeemi sobivad ka 0,125W-sed jupid. "

et siis paarkümmend oomi siia-sinna ei tohiks suurt midagi muuta?

3D print 200x200x190mm., PS.

Comment

Aikurja, siis kehtib mulle RTFM tõeliselt
          Ma olin vist jutuosa läbilugenud miljon aastat tagasi ja just eelmine nädal sattusin portsu otsa, et saavutasin vile seal, kus seda pole vaja, ja selgitasin välja, et nt. Filter 2 on kenasti geneks läinud. Nüüd tean siis minagi, miks.
          Tänud, ja edu õigete leidmisel
          Erilahendused.
          PS või mail.

Comment

Natuke võiks paremini otsida http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...-04#!60-725-24 ja edasi.
            VÕIMENDITE REMONT ja KAASAJASTAMINE

Comment

Kunagistel noorpõlveagadel sai vene MLT takisteid täpseks viilitud,oommeeter ja peenike viil abiks ja vaikselt takisti keskelt kihti maha nühkima.Päris täpsed takistused tulid lõpuks välja.

Comment

Täpistakistuste põhiomaduseks on ka stabiilsus (ajas, temp., niiskuse jne. järgi). On päris selge, et sellistel viilitud takistitel pole mingit stabiilsust. Täpsemaid , kui 1% takisteid saab koostada ainult spets täpistakistitest.

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt
                  Täpsemaid , kui 1% takisteid saab koostada ainult spets täpistakistitest.
                  Kui takisti on täpistakistina kuskil mõni protsent mööda,
                  siis lisatakisti, (järjest või rööpi) mis parandust tekitab, ei pea ilmtingimata täpistakisti olema.
                  Tema muutuse mõju on ju selle paranduse parandus.
                  Ja kui sai mõõteriistade jaoks takisteid valitud, siis nende 5%-ste hulgast oli igasuguseid.
                  Ja kahest takistist piisab. Tavaliselt.
                  See toodud 1% -ste rida jätab kohati "augud" vahele.
                  Natuke hõre rida
                  viimati muutis kasutaja A.R.; 29 March 2009, 20:15.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
                    ... Ja kui sai mõõteriistade jaoks takisteid valitud, siis nende 5%-ste hulgast oli igasuguseid.
                    Ja kahest takistist piisab. Tavaliselt. ...
                    Ma ei tea kuidas on lood tänapäevaste täppistakistitega, aga omal ajal vene täppistakisteid uurides selgus ainsaks erinevuseks see et nendele oli trükitud kaks korda väiksem lubatud võimsus kui tavalistel samagabariidilistel. Selge see, et sama kuumaks minnes oleks takistuse muutus liialt suur olnud (täppistakisti kohta). Ilmselt saadi tootmisel täppistakistid lihtsalt täpsemini üle mõõtes ja sobivad vastavalt markeerides. Kas nendele eraldi ka mingeid termilisi "väsitusprotsesse" rakendati (et hiljem ekspluatatsioonis enam kuigivõrd "järele ei annaks"), julgen kahelda.
                    Elektroonika töötab suitsu baasil.
                    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

16,93k viitab nõutavale täpsusel 0.1% või paremale. Takisteid ikka leiab, kuid kui hakkad sama täpsusega kondekaid ostma, siis võib vaeseks jääda. Võib-olla saad ringi rehkendada veidi teisele sagedusele, kuid nii, et komponentide väärtused oleksid sobivad.

Kui ELFA-st ei leia nõutavat, mina olen vaadanud veel järgmisi poode:
                      * Farnell - edasimüüja Oomipood
                      * Digikey, RS Components - edasimüüja YEint
                      * Mouser - saab otse osta.

P.S. kui täpseid vaja on?
                      If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Miinimumtellimus oli sealt aga vist 500eek või nii, aga 0.1% olemas .

Comment

mul on täppistakke ka nii 20 kartulikotitäit,on ka mingi nimekiri aga otsima pead ise tulema ja miinimum kogus on karbitäis (25-50 tk harilikult)

hind 25 senti tükk
                          ps kaust alati 100% täis ,kasuta ekirja

Comment

To rax:
                            kui see on felchi värvimusa, siis seal olevad filtrid ei lähe võnkuma isegi siis kui nominaalidega 2x metsa panna. Pigem võngub Su asi lihtsalt sellest, et makettplaat vilets, toitejuhtmed kondedega sildamata jms.
                            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

http://www.elfaelektroonika.ee/artnr...resistor-0-6-w

Comment

Working...
                              X