Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Kui silmas peetud neid punaseid klotsikesi siis need vahvad asjad on: Семисегментный индикатор või 7-сегментный цифровой LED индикатор või ka hoopis цифровые сегментные индикаторы
Näit: 3ЛС314А, АЛС 314 А (mis on punane, GaAsP/GaP tehnoloogial, lainepikkus valgusel 650nm, segmendi valgustugevusega 0,2ukd (mikro-kandelat!) voolutugevusel 5mA, märgi kõrgus on 2,5mm). Antud АЛС 314 А ongi ilmselt see millega pildil tegemist - kuldsete koibadega (kõik tüübid ei ole), seda klotsi markeeritud 2 valge värvitäpiga tagaküljel, tunduvad sarnased neile mis mul olemas. Neid on palju.
Kui ise ehitad midagi ei ole oluline ühine anood/katood ilmselt kuid kui remondid midagi siis pead ka seda teadma - keskmine viik nii üla kui alareas on üldtoide/maa, kas see on positiivne/negatiivne? Neid tehakse ühise anoodiga/katoodiga.
Ehk aitab natuke edasi see: http://www.platan.ru/pdf/ec186.pdf
Kasutatuna leiaksin neid (töökorras!) Kuid näit. Tartus, Tiigi elektroonika keldris on klaasi all neid päris palju erinevaid tüüpe/värve. Viimati oli hind 10 või 12 eeku/tk.
Edit: ette jõuti!
АЛС 314 А klotsi suhtes sama meelt! Isegi ilma filtrita on numbrid selgelt loetavad, õnnestus kunagi üht vana arvutit lammutada milles oli suur paneel ( mõnedsajad klotsid), kuna kogu moodulit ei olnud siis testisin enne osadeks võtmist "8" režiimis ja oli selgelt jälgitav.
Neid onveel, mul DIL14 kestas, sama mõõtu kividega, 4 numbrit, üliminiatuursed aga loetavad siiski. On ka 12 numbriga (mina suuremat ei ole kohanud) klotse, sarnased 7,62mm DIL tüüpi kestaga. Kest neil läbipaistev (näinud punaseid/rohelisi ja kollaseid).
viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 19 January 2011, 14:57.
Üks nõuanne veel selleks puhuks kui nii väikest numbriindikaatorit juhtida mikroskeemiga К176ИД2.
Nimelt selle mikroskeemi kõigi väljundite voolud on "iseenesest" piiratud ja puudub vajadus iga segmendi voolu piiravate takistite järgi. Näiteks skeemis
Planeerin autosse voltmeetrit, väikest seepärast, et mahuks armatuuri signaal-lambi asemele.
Palju auke seal reas kasutamata (4x4, haagise vidinad, diislite eripärad ...) ja sinna tahaks sokutada ICL7137 (ICL7107) baasil voltmeetri.
Sellel aga teatud tingimused: iga segment oma juhtme otsas (maatriksis LED-e on mul pisikesi isegi olemas), LED vaja CA - ühine anood.
Kokkuvõtteks peaks displei (numbrite nähtav osa) suurus olema max. 27x9 mm; auk, kuhu displei sisse mahub on 28x13 mm ja ega seal palju indikaatoreid valida pole.
viimati muutis kasutaja urmo; 20 January 2011, 08:53.
Põhjus: mõõtude täpsustus
Comment