Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Poolialused ja südamikud

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Poolialused ja südamikud

Sellised tükid, kus jalgade vahe on 4mm ja südamik käib otse sisse. (suurematel oli südamikul plastikust pea ümber aga need on liiga suured) Vene tõugu vidinad. Pilt on seal http://forumimage.ru/show/1193366 ja seal http://forumimage.ru/show/1193364 Või on ehk kellegil mingeid venelaste UKV plokke üle millised elasid raadiotes ?

Vs: Poolialused ja südamikud

4mm tundub kuidagi ebastandartne... Kuhu sellised peaks minema?
    Ei teagi, kas nüüdsel ajal häälestussüdamikega poolialuseid kusagil
    müüakse, ise olen alati oma suhteliselt harvadel vajadustel mõnelt
    elektroonikaromult (nt. teleri kanaliselektorist, mõne raadio sisust)
    sobivaid leidnud, pole vajadust olnud kusagilt poest otsida.
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Mõõtsin veelkord. Ka 5 mm sobib sinna. Need poed kus küsisin oli vastuseks, et enam ei ole ja ei tule. Nende romude sees mis mulle näppu jäänud on need suuremad poolid. Neid suuremaid on mul ka täiesti kasutamata kujul olemas. Aga neil on diameeter vale ja gabariidid kah teised. Päris palju sulatamist, et neist asja saada.

Comment

Neid võib isegi olla, aga lahkamine on näidanud, et need ei kannata väljajootmist. Ehk midagi leidub, aga ise pole kasutuskõlblikke eriti saanud.

Comment

Ma olen küll siiani väga hästi nad kätte saanud. Aga mingid pudrunäpud on neisse südamikud sisse kruvinud ja siis selle kruvikajälje puruks teinud. Ja mina neid taastada ei mõista, sestap otsingi, ehk on kuskilt neid leida.

Comment

Enamasti on need laiatarbe poolialused polüstüroolist,
            olen selliste alaosa ka väiksemaks viilinud ja uusi koibi
            (väiksemate vahekaugustega siis) aluse sisse sulatanud
            kuuma jootekolviga. Pole midagi keerulist, kui esimene
            üritus ka "aia taha" läheb, saab järgmistest ikka asja.
            Vahel võib trehvata ka muust plastmassist poolialuseid,
            mille koivad ei tulegi väljajootmisel küljest ära.
            Kunagi südamiku keerme määrdeks kasutatud ollus
            võib aastatega nii kivistuda (kõvaks kuivada) et tundub
            lausa kinni liimitud olevat ja siis keerataksegi katki.
            Katki keeratud lõhikuga südamikke on tõesti keeruline
            kätte saada, eriti ferriiti. Karbonüülsüdamiku aga võib
            osavam tegija isegi välja puurida.

PS. Erineva läbimõõduga uuele alusele tuleb keerdude
            arv ka veidi erinev, kuid praktika on näidanud et palju ei
            eksi kui sama (endise) pikkusega traat sinna peale kerida.
            viimati muutis kasutaja fre; 22 March 2012, 21:10.

Comment

See on kõik õige aga tahaks minna nö kergema vastupanu teed. Üsna tüütu on neid ümber teha.

Comment

Kas pealt sile variant kõlbab ? Mul on üks karbitäis mingeid militaarseid. Pilti teha ei viitsi praegu, parem kirjeldan.

Materjal on see pruun(vist bakeliit), mis ei sula kolviga ja jalgade väljatuleku ohtu ei ole. Neli jalga ristkülikuliselt- ühtepidi on vahe 4,5 mm ja teistpidi 6,5 mm.
                Poolialus sile, pikkus 12 mm, läbimõõt 5 mm. Keere sees. Komplektis südamikud, tundub et karbonüülist, keermega, pikkus 7 mm, läbimõõt 4 mm.

Ferriitsüdamikke on ka, neid millel plastmassist müts otsas. Kasutatakse selliste väiksemate aluste puhul väga lihtsalt- plastik eemaldatakse ja ferriitpulk pistetakse südamiku sisse koos paraja kumminiidiga. Peale häälestamist tilk värvi peale ja korras.

Comment

Selle UKV ploki ümberhäälestamiseks pole vaja poolialuseid maha joota. Keerdude arvu saab ka kohapeal muuta. Ka traat jääb ju samaks. Poolisüdamikku tuleb võibolla vahetada. Asendades ühe materjali teisega, ferriit asendada vasega(valgevasega). Kõike seda, sellel pillil, saab teha ka mõõteriistadeta ja kuulmise järgi.

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                    Selle UKV ploki ümberhäälestamiseks pole vaja poolialuseid maha joota. .....
                    Just nii enamasti on, aga ümberhäälestamisest pole teemaalgataja (veel) juttu teinudki.
                    Siiski olukorras, kus häälestussüdamikud lootusetult liikumatud on, peab võib-olla tõesti
                    ka poolialuseid vahetama hakkama... Peab küll mainima, et nõuandeid on lihtsam anda
                    kui eesmärk täpsemalt lahti on seletatud. Vahel ilmneb siis hoopis ka uus ja mõistlikum
                    lähenemine mõningase kinnisidee asemele.

Comment

Olen lootusetult kinnijäänud südamiku ka välja puurinud, südamikust paar millimeetrit peenema puuriga ja hiljem asendanud südamiku uuega. Poolialuseid on tulnud ka jõupaberist uusi keerata, liimides nad vajadusel niiöelda õigele, väljaviikudega alusele. Südamiku jooksutamiseks läheb pooli sisse terves ulatuses, ruudukujulise ristlõikega kummi jupp (saab pesukummist). Kõik oleneb olukorrast. Seega kas pääseb ikka vidinale ligi ja mida on vaja säilitada? Selles on hr. fre-l õigus, et soovitada on lihtne!

Comment

Noh, konkreetselt selle ploki jaoks on pooli mahajootmine küll kiirem kui seda keerdu niisama lühistada. Edasi on vaja neid õnnetuid südamikke ikkagi mudida. Aga mul ei ole neid õigeid südamikke, sestap ma siin uuringi. Aga kui neid kuskilt võtta ei ole siis peab hakkama muudmoodi asjale lähenema. Trimmereid mul veel on kuna aegajalt on ka need katki. Kummijupikesega on see jama, et neil poolidel ei ole trükiplaadist auku läbi ja seega saab neid südamikke ainult ühelt poolt mudida aga see on harjutamise küsimus.

Comment

Kümneid plokke olen "lääne" lainealale ümber teinud,
                          kuid kunagi pole poolide keerde lühistanud, vaid ikka
                          ülearust maha kerinud. Ferriitsüdamikel on vahel just
                          mõlemas otsas kruvikeeraja jaoks lõhik, võib-olla on
                          siis mõttekas ka plaadile ava puurida ja niimoodi asi
                          lahendada... Eelnevalt peaks muidugi kindel olema,
                          et südamik raskelt kinni jäänud pole... Lahti leotada
                          võiks proovida mõne lahustiga (alustuseks piiritusega),
                          mis poolialuse materjali ei mõjuta.
                          Trimmeritega on see jama, et aastatega jäävad oma
                          asendisse tugevalt kinni (metallide diffusioon vist?)
                          ja siis kruvikeerajaga üritades laguneb ära. Aitab kui
                          eelnevalt kahe sõrmega tugevalt haarates selle ketta
                          (rootori) sellest asendist lahti liigutada õnnestub.

Comment

Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitust
                            Noh, konkreetselt selle ploki jaoks on pooli mahajootmine küll kiirem kui seda keerdu niisama lühistada. Edasi on vaja neid õnnetuid südamikke ikkagi mudida. Aga mul ei ole neid õigeid südamikke, sestap ma siin uuringi. Aga kui neid kuskilt võtta ei ole siis peab hakkama muudmoodi asjale lähenema. Trimmereid mul veel on kuna aegajalt on ka need katki. Kummijupikesega on see jama, et neil poolidel ei ole trükiplaadist auku läbi ja seega saab neid südamikke ainult ühelt poolt mudida aga see on harjutamise küsimus.
                            Lühiskeerd mähisel,võnkeringis on ...? Kui elektrotehnikatehnika seisukohalt, siis arusaamatu lahendus??? Seega saatanast! Kui tahad teada, mida see kaasa toob, tee seda lühiskeeruga võrgutrafol!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                              Lühiskeerd mähisel, võnkeringis on ...? .....
                              Kusagil venekeelses õpetuses lambiga ja induktiivhäälestusega
                              УКВ-ploki ümbertegemisest "lääne" lainealale olen küll keerdude
                              lühistamise soovitust näinud. Seegi vist rohkem sellel põhjusel et
                              plastmassi sisse sulatatud keerde polegi kuigi lihtne kätte saada...

Comment

Working...
                              X