Sellised tükid, kus jalgade vahe on 4mm ja südamik käib otse sisse. (suurematel oli südamikul plastikust pea ümber aga need on liiga suured) Vene tõugu vidinad. Pilt on seal http://forumimage.ru/show/1193366 ja seal http://forumimage.ru/show/1193364 Või on ehk kellegil mingeid venelaste UKV plokke üle millised elasid raadiotes ?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Poolialused ja südamikud
Collapse
X
-
Vs: Poolialused ja südamikud
4mm tundub kuidagi ebastandartne... Kuhu sellised peaks minema?
Ei teagi, kas nüüdsel ajal häälestussüdamikega poolialuseid kusagil
müüakse, ise olen alati oma suhteliselt harvadel vajadustel mõnelt
elektroonikaromult (nt. teleri kanaliselektorist, mõne raadio sisust)
sobivaid leidnud, pole vajadust olnud kusagilt poest otsida.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
-
Mõõtsin veelkord. Ka 5 mm sobib sinna. Need poed kus küsisin oli vastuseks, et enam ei ole ja ei tule. Nende romude sees mis mulle näppu jäänud on need suuremad poolid. Neid suuremaid on mul ka täiesti kasutamata kujul olemas. Aga neil on diameeter vale ja gabariidid kah teised. Päris palju sulatamist, et neist asja saada.
Comment
-
Enamasti on need laiatarbe poolialused polüstüroolist,
olen selliste alaosa ka väiksemaks viilinud ja uusi koibi
(väiksemate vahekaugustega siis) aluse sisse sulatanud
kuuma jootekolviga. Pole midagi keerulist, kui esimene
üritus ka "aia taha" läheb, saab järgmistest ikka asja.
Vahel võib trehvata ka muust plastmassist poolialuseid,
mille koivad ei tulegi väljajootmisel küljest ära.
Kunagi südamiku keerme määrdeks kasutatud ollus
võib aastatega nii kivistuda (kõvaks kuivada) et tundub
lausa kinni liimitud olevat ja siis keerataksegi katki.
Katki keeratud lõhikuga südamikke on tõesti keeruline
kätte saada, eriti ferriiti. Karbonüülsüdamiku aga võib
osavam tegija isegi välja puurida.
PS. Erineva läbimõõduga uuele alusele tuleb keerdude
arv ka veidi erinev, kuid praktika on näidanud et palju ei
eksi kui sama (endise) pikkusega traat sinna peale kerida.viimati muutis kasutaja fre; 22 March 2012, 21:10.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
-
Kas pealt sile variant kõlbab ? Mul on üks karbitäis mingeid militaarseid. Pilti teha ei viitsi praegu, parem kirjeldan.
Materjal on see pruun(vist bakeliit), mis ei sula kolviga ja jalgade väljatuleku ohtu ei ole. Neli jalga ristkülikuliselt- ühtepidi on vahe 4,5 mm ja teistpidi 6,5 mm.
Poolialus sile, pikkus 12 mm, läbimõõt 5 mm. Keere sees. Komplektis südamikud, tundub et karbonüülist, keermega, pikkus 7 mm, läbimõõt 4 mm.
Ferriitsüdamikke on ka, neid millel plastmassist müts otsas. Kasutatakse selliste väiksemate aluste puhul väga lihtsalt- plastik eemaldatakse ja ferriitpulk pistetakse südamiku sisse koos paraja kumminiidiga. Peale häälestamist tilk värvi peale ja korras.
Comment
-
Selle UKV ploki ümberhäälestamiseks pole vaja poolialuseid maha joota. Keerdude arvu saab ka kohapeal muuta. Ka traat jääb ju samaks. Poolisüdamikku tuleb võibolla vahetada. Asendades ühe materjali teisega, ferriit asendada vasega(valgevasega). Kõike seda, sellel pillil, saab teha ka mõõteriistadeta ja kuulmise järgi.
Comment
-
Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitustSelle UKV ploki ümberhäälestamiseks pole vaja poolialuseid maha joota. .....
Siiski olukorras, kus häälestussüdamikud lootusetult liikumatud on, peab võib-olla tõesti
ka poolialuseid vahetama hakkama... Peab küll mainima, et nõuandeid on lihtsam anda
kui eesmärk täpsemalt lahti on seletatud. Vahel ilmneb siis hoopis ka uus ja mõistlikum
lähenemine mõningase kinnisidee asemele.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
-
Olen lootusetult kinnijäänud südamiku ka välja puurinud, südamikust paar millimeetrit peenema puuriga ja hiljem asendanud südamiku uuega. Poolialuseid on tulnud ka jõupaberist uusi keerata, liimides nad vajadusel niiöelda õigele, väljaviikudega alusele. Südamiku jooksutamiseks läheb pooli sisse terves ulatuses, ruudukujulise ristlõikega kummi jupp (saab pesukummist). Kõik oleneb olukorrast. Seega kas pääseb ikka vidinale ligi ja mida on vaja säilitada? Selles on hr. fre-l õigus, et soovitada on lihtne!
Comment
-
Noh, konkreetselt selle ploki jaoks on pooli mahajootmine küll kiirem kui seda keerdu niisama lühistada. Edasi on vaja neid õnnetuid südamikke ikkagi mudida. Aga mul ei ole neid õigeid südamikke, sestap ma siin uuringi. Aga kui neid kuskilt võtta ei ole siis peab hakkama muudmoodi asjale lähenema. Trimmereid mul veel on kuna aegajalt on ka need katki. Kummijupikesega on see jama, et neil poolidel ei ole trükiplaadist auku läbi ja seega saab neid südamikke ainult ühelt poolt mudida aga see on harjutamise küsimus.
Comment
-
Kümneid plokke olen "lääne" lainealale ümber teinud,
kuid kunagi pole poolide keerde lühistanud, vaid ikka
ülearust maha kerinud. Ferriitsüdamikel on vahel just
mõlemas otsas kruvikeeraja jaoks lõhik, võib-olla on
siis mõttekas ka plaadile ava puurida ja niimoodi asi
lahendada... Eelnevalt peaks muidugi kindel olema,
et südamik raskelt kinni jäänud pole... Lahti leotada
võiks proovida mõne lahustiga (alustuseks piiritusega),
mis poolialuse materjali ei mõjuta.
Trimmeritega on see jama, et aastatega jäävad oma
asendisse tugevalt kinni (metallide diffusioon vist?)
ja siis kruvikeerajaga üritades laguneb ära. Aitab kui
eelnevalt kahe sõrmega tugevalt haarates selle ketta
(rootori) sellest asendist lahti liigutada õnnestub.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
-
Esmalt postitatud dumb_user poolt Vaata postitustNoh, konkreetselt selle ploki jaoks on pooli mahajootmine küll kiirem kui seda keerdu niisama lühistada. Edasi on vaja neid õnnetuid südamikke ikkagi mudida. Aga mul ei ole neid õigeid südamikke, sestap ma siin uuringi. Aga kui neid kuskilt võtta ei ole siis peab hakkama muudmoodi asjale lähenema. Trimmereid mul veel on kuna aegajalt on ka need katki. Kummijupikesega on see jama, et neil poolidel ei ole trükiplaadist auku läbi ja seega saab neid südamikke ainult ühelt poolt mudida aga see on harjutamise küsimus.
Comment
-
Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitustLühiskeerd mähisel, võnkeringis on ...? .....
УКВ-ploki ümbertegemisest "lääne" lainealale olen küll keerdude
lühistamise soovitust näinud. Seegi vist rohkem sellel põhjusel et
plastmassi sisse sulatatud keerde polegi kuigi lihtne kätte saada...Elektroonika töötab suitsu baasil.
Comment
Comment