Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

sta013 ja cs4334

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

OK felch...a kus sa tead, et me sinust nooremad oleme? :

Nunii t008 ja 13738...kes meist sis tellib? ???

Comment

Minul ei ole eriti suurt soovi rahadega jännata.

Comment

Uurin isalt kas saaks äkki firma kaudu, siis saaks korraga ka tellida ja uuriks palju see ülekandega asi maksab. Või oskab keegi öelda palju ülekandega maksab?

Comment

Või oskab keegi öelda palju ülekandega maksab?
          Mina uurisin, kunagi ammu juba...oli miski 400+ raha :'(
          Ülekandega ei mängi sis vist kudagi välja...ainuke võimalus sulas...

Comment

OK felch...a kus sa tead, et me sinust nooremad oleme? :
            Loogika, Watson, loogika ;D
            Ma olen 38.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

A mina olen kõigest 19 ;D

Aga teeks näiteks nii, et mina tellin. Ma olen varem ühe korra väikse pakikese Rootsi saatnud ja jõudis kohale küll. Kuigi läks lubatud 3-4 päeva asemel üle nädala kohale.
              Kokku läheks 49$ ehk 726 EEKi (igaks juhuks tuleks veel üle kontrollida, et mõni dollar kogemata puudu ei jääks).
              Kuna mul on praegu näpud põhjas :-/, siis nii palju pole mul kohe tagataskust võtta. Nii et kui keegi oleks nõus näiteks pool summast(363kr) ära maksma, siis saadaksin raha Rootsi poole teele.
              (elan Tartus)

Comment

Palju sellele Eesti postile maksma peab? Ja kui saata kirjaga, kas siis saab ka firma nimel tellida? Muidu ma olen ka Tartus ja oleks nõus maksma, aga kui saab firma nimel, siis saaks kõik korraga(saab käibe maksu tagasi, mis tollis üle 1000 eeki eest ära võetakse) ja hoiaks postitus kulu kokku. Muidu ju 2*9$ siis saaks 12$

Comment

Palju sellele Eesti postile maksma peab?
                  http://www.post.ee/tariifid/index.asp?id=4
                  Kui ma nüüd siit õieti aru sain, sis läheb kirja väärtuse iga krooni pialt 10 senti (meil sis umbes:
                  4*20+12*17,4=1600 eeku - kirja väärtus
                  1600*0,1=160 eeku). Muidugi saaks kirja väärtuse väiksemaks kirutada a sellega ei tasu vist riskida...
                  ? Ja kui saata kirjaga, kas siis saab ka firma nimel tellida?
                  Ma ei näe põhjust miks ei piaks saama...

Comment

$ hind on preagu 15 niisiis tuleks 1380 eeku.

Comment

Kuda 15$?? 20 doltsi ikka ju :-/
                      http://www.jelu.se/shop2.php

A kas sa oled kindel, et firmale tellides tollimaks tagasi tuleb?

Comment

dollari hind on 15 eeku ( 1$ = 15EEK ).
                        EV impotimisel ei ole tollimaksu, on käibemaks 18%. Ja selle saab firma nimel tellides 2-3 kuu pärast tagasi, aga on vaja kindlasti arvet. Aga mulle hakkab see raha saatmine kahtlasena tunduma. Need seal ütlevad, et ei ole raha kätte saanudki, mis siis? Keegi peab ming garantii andma, äkki annab Eestipost? Seletage.
                        Kas see asi seal käib nii, et internetist tellid asjad ära ja siis saadetakse arve ja siis saadetame raha?

Comment

Ah dollari hind...selge sis...

Kui käibemaks, sis selle saab tõesti tagasi...

Inglise keelt oskad?
                          Sis siin sellest raha saatmisest:
                          http://www.jelu.se/shop.php

Eesti post annab sulle ainult garantii, et toimetab paki saajani(vastasel korral maksab paki väärtuse raha tagasi)...kuid ei usu, et too vend seal hakkab habemesse tegema...sealt on paljud tellind...

Comment

Kui tellida 4 tükki korraga ja firma nimel, siis...
                            4*20$ + 12$ = 92$
                            92$ * 14.93642 = 1374.15 kr <-- kirja väärtus
                            1374.15 * 0.10 kr + 8.00 = 145.42 kr <-- Eesti postile
                            1374.15 + 145.42 = 1519.57 kr <-- kokku
                            1519.57 / 4 = 379.90 kr

Kui tellida 4 kivi ja mitte firma nimel, siis...
                            1519.57 + 18% = 1793.10 kr <-- kas käibemaks tuleb ikka nii arvutada ???
                            1793.10 / 4 = 448.28 kr

Kui tellida 2 kivi 2 korda ja mitte firma nimel...
                            4*20$ + 2*9$ = 98$
                            92$ * 14.93642 = 1463.77 kr <-- kirja väärtus
                            1463.77 * 0.10 kr + 8.00 = 154.38 kr <-- Eesti postile
                            1463.77 + 154.38 = 1618.16 kr <-- kokku
                            1618.15 + 18% = 1909.42 kr <-- kas käibemaks tuleb ikka nii arvutada ???
                            1909.42 / 4 = 477.35 kr >

Nee et.. kas kellelgi on firma?

Comment

kas käibemaks tuleb ikka nii arvutada ???
                              Jah käibe maksu arvutatakse nii
                              Ning jah mul siin paar firmat üle
                              Nüüd asi nii, et firma nimel tellides saab küll käibe maksu tagasi, aga tuleb maksta tolli paberite 280.- eest ja tolliterminalile alates 150.-. Nii et eraisikuna on odavam. Arvutuste järgi tuleb kõike odavam ülekandega(+370.-) ja eraiskuna neli tükki korraga tellida. Postile peaks muidu maksma 64.- tähitud kirja eest + 0.1 iga krooni eest + käibemaks(muidu firma nimel tuleks jälle tolli värgid) Nemad ju saadavad tavalise kirjaga niiet kui toll kirja lahti ei tee tuleb meil maksta 4*456, aga kui teeb siis 4*539. Ilmselt paneb see Jelu kirjaga kaasa ka arve, kui ei paneks ja toll kirja lahti teeb ei teaks palju see asi maksab ja me ei peaks ikkagi käibemaksu maksma. Äkki saab Jeluga kuidagi kokkuleppele, et saadab arve mailiga ja posti ei pane.
                              Igal juhul kokkuvõtteks tuleb tellida neli kiipi korraga ja ülekandega siis tuleb 4*456(KM-ta) või 4*539(KM-ga).

Comment

A Jelul pole ju tarvis üldse mingit arvet saata...või sain mina jälle millesti valesti aru :P

OK tellib sis eraisikuna sis ve? Oled kindel et pank võtab ülekande eest 370 eeku? Kas seda panite tähele, et panga ülekandega makstes piab lisama veel 5$, et katta sealpoolsed pangakulud :-/ ??

Comment

Working...
                                X