Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ostsilloskoop alustajale elektroonikule

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Ostsilloskoop alustajale elektroonikule

tere!

hakkasin pead kratsima ning leidsin, et ei ole mitte millegiga signaale mõõta, analüüsida ning otsida vigu. Seega pöörduks tedjamate inimeste poole. Minu poolt on küsimused ning teie poolt oleks siis aibistavad/suunavad vastused.

Nagu teema alguses kirjas - vajan otsilloskoopi, mis oleks alustavale elektroonikule/mehhatroonikule.
    Kui suur peaks olema bandwith otsillosoobil?
    Kas kahest kanalist piisab?
    Kui kiire peaks olema sample-rate?

Otsinud vaadanud ning ka osaliselt tutvunud olen Tektronix-ga, kuid hetkel on avaldanud mujet Agilent ning tema DSO1000 seeria.

Ootan arvamusi.

Vs: Otsilloskoop alustajale elektroonikule

Vaadanud siis ikka Infiniium 90000A, mis neid "lahjakesi" ikka vaadata
    http://cp.literature.agilent.com/lit...990-9712EN.pdf

Nüüd aus olla siis sample-rate ja bandwith on kohalikus keeles ka tähendus olemas... Seega enne need tähendused selgeks teha, siis edasi uurida.
    Aga mingi vene ~25MHz oleks mitmeks-mitmeks aastaks enam kui küll ja oht teadmatusest läbi põletada ka palju väiksem.
    -superradical-

Comment

Mina oma digiusu mätta otsast küsiks kõigepealt mis suunitlus suurem tuleb - digi või analoog? Paljukiidetud analoogossiga on digiimpulsse ikka eriti nadi taga ajada.

Comment

Miks üldse selline oss, siis selleks on mitu põhjust. Kuna analoogiga ei soovi mu silmad töötdada, vähemalt selle hamegi, mis koolis kasutatud sai. Teiseks on töölauale jäänud päris vähe ruumi ning kui ma panen sinna mingisuguse vene ossi (mis ei ole väike), sellisel juhul ei jää üldse ruumi tegelemaks skeemiga või näiteks jootmisega.

Radiotehnika35 olgu Infiniium 90000A aga kas sa maksad selle kinni? See on juba GHz oss. Vaevalt ma selliseid asju hakkan ostma.

Otsilloskoopi usun, et kasutan rohkem mikroprotsessoritel + teistel projektidel.

Comment

Esmalt postitatud vahelduvool poolt Vaata postitust
          .....
          Otsilloskoopi usun, et kasutan .....
          Otsilloskoop - see on vist miskit tohmuskoopide seeriast aparaat?
          Rohkem on tuntud eestipärased mõisted - ostsilloskoop ja ostsillograaf.
          Õige sõnakuju tuleb eriti siis kasuks kui internetis otsingumootoreid kasutada.
          Algus on tuletatud sõnast ostsillare - võnkuma, vt. ka vanem teema:
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

RIGOL DS1052E

hea 50 megane oss algajale,
            mida on võimalik 100MHz
            ja vaiksema ventika
            peale häkkida

http://www.dealextreme.com/p/rigol-ds1052e-5-6-tft-lcd-50mhz-2-channel-digital-color-storage-oscilloscope-30573?item=4

K
            ui suuremat ekraani(8") ja VGA väljundit vaja,
            siis võiksid OWON SDS seeria poole
            vaadata

Comment

Mul on endal laual selline aparaat: http://www.dealexcel.com/atten-ads11...0mhz_p330.html ma ei mäletagi, kas sai ostetud e-bay või mõne muu kanali kaudu. Siiani igati kasuks tulnud, ilusti arvutiga ühendatav, taga paneelile veel PASS-fail väljund. 2 kanalit 100Mhz, 500MSa/s. Sama aparaati on veel mitme eri nime all ja ka hinnaklass liigub täpselt samamoodi üles. Hinnaklass on kindlasti kõvasti madalam kui meilt/euroopast tellida.

Comment

Radiotehnika35 olgu Infiniium 90000A aga kas sa maksad selle kinni? See on juba GHz oss. Vaevalt ma selliseid asju hakkan ostma.

Otsilloskoopi usun, et kasutan rohkem mikroprotsessoritel + teistel projektidel.
                Kinni teda vaevalt sul keegi maksma hakkab - oma koolirahad tuleb ikka ise maksta See tippaparaat sai märgitud rohkem naljaga pooleks

"teistel projektidel" on ikka poolik tõde, nagu, et "esialgu ei teagi milleks vaja" vms. - arvesta, et digitaalne 100MHz on enam-vähem adekvaatne 10-15MHz analoogsignaali mõõtmiseks .
                See viimane soovitatud on juba täitsa OK, numbritega müüja ka tõenäoliselt üle ei paku. Näha olnud kus odavate, paarisaja € osside reaalaja ADC muundamist märgitakse Gigasämplites sekundis, kui see usk liiga suureks läheb siis tuleb otsida täiendavat infot ADC kohta ja peagi selge, et asjad nii ka ei ole kui paberile kirjutatud.
                500Ms/s 100MHz 2 kanalit u. 400$ eest on täitsa hästi saadud.
                -superradical-

Comment

1G/s on piisav 100MHz esitamiseks

100MHz digioss = 25 MHz analoogoss?

http://www.batronix.com/shop/oscilloscopes/DSO.html

t
                  uleb 15 euro eest nädalaga kohale ja ei pea tolliga jändama
                  viimati muutis kasutaja Kivi345; 24 July 2012, 11:55.

Comment

Siin lugemist:
                    -superradical-

Comment

Seda rigolit ma ei pannudki tähele. Kas radiotehnika sa kiitsid seda rigolid või seda, mida eggy pakkus?
                      Hetkel tundub, et lähen rigoli teed mööda, kuna seda on võimalik euroopast saada.

Comment

Seda rigolit ma ei pannudki tähele. Kas radiotehnika sa kiitsid seda rigolid või seda, mida eggy pakkus?
                        Hetkel tundub, et lähen rigoli teed mööda, kuna seda on võimalik euroopast saada.
                        Mis ma nüüd ikka kiidan - isiklikult ei ole kummagagi kogemust (mina olen vanakooli analoogifänn, mul C1-94 ja C1-75 +mingi veel...) aga see ATTEN on ju täitsa OK, see reaalaja 500MS/s on algajale kõrgelt üle pea ja need andmed vastavad ilmselt ka 100% tõele. GS/s ma juba kahtleks natuke, seal täpsus võib kusagilt bitiarvestusest olla nõrk - suur kiirus näitab, et ilmselt interleavitud (kas sellele on mingit täpset eestikeelset vastet?) - mõõtmisi seal tehakse vast ühe sämplimise jooksul mitmes kohas ja lõpuks näitab sulle ikka mingit keskmist, kui mõõdad aga kiirelt muutuvat signaali kõrgemal sagedusel siis võib lõpptulemus olla jumalteab mis.
                        Otsi netist ka infot juurde (siinkohal vist aitab ainult inglise ja vahest ka mõningane vene keelest arusaamine). Ma arvan, et siingi on tegelikult sulle paremaid juhendajaid, ma neist lugenud olen aga kodus kasutanud seda ei ole [ja ei plaani ka lähiajal], tööl vähesel määral aga seal GHz suutlikkusega ja natuke teised riistad (hobitroonik ei küündi nendeni nagunii ).

Sa tegelikult räägi täpsemalt kasutusvaldkonnast.

Võimalik, et kui otsida viitsid siis saad kasutatud töötava riista mil palju laiem riba ja suurem sämplikiirus ning boonuseks tuntum kaubamärk. Netioksionid kus näit. müüakse tööstuste sisseseadet või kaitsevägede "moraalselt"vananenud tehnika müügid...
                        Teine võimalus siis mõni Tektronix kiire analoogoss - pole need ka miskit nii halvad ja kasutud.
                        Ka Pico PC baasil ehk leiab midagi...need hoopis miniatuursed kui oluline seadme suurus.
                        -superradical-

Comment

Pakun mikrokontrollerprojektide puhul kaalumiseks välja järgmist, tuttava poolt kasutatud varianti: QuantAsylumi QA100 - http://www.quantasylum.com/content/Products/QA100.aspx , maksis 350 USD-d ja sai arvuti külge käiva kombo 10-bitise ADC-ga kahekanalilisest ostsilloskoobist ja 12-kanalisest loogikaanalüsaatorist.

Mikrokontrollerprojektide puhul on arendusprojekt tavaliselt nagunii arvutiga seotud läbi ühe-kahe programmaatori, usb või või tavalise järjestikpordiga, nii et üks ühendus rohkem ei ole enam nii ahistav. Loogikaanalüsaator kulub sel juhul isegi rohkem marjaks ära kui tavaline oss - digitaalprotokollide (I2C, aga ka näiteks tavalised mälud jne) silumiseks.

Ribalaiuse ja sämplimissageduse küsimusele on õige vastus, et Sul peab olema rikas ja lahke sõber. Miks? Sest nendest kahest parameetrist ei saa Sul kunagi küll olema. Küllap igal elektroonikul on rääkida lugusid nanosekundi murdosade pikkuste häirete (või ka signaalide) tagaajamisest...

Nii et, minu soovitus on endale osta rahakotile sõbralik oss, millega saab 95% asjadest tehtud ja ülejäänud 5% juhul kannatab külastada rikast sõpra.
                          viimati muutis kasutaja Scott; 25 July 2012, 05:54. Põhjus: kokku
                          If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Vs: Ostsilloskoop alustajale elektroonikule

Kas keegi on kokkupuutund sellise neti poega. Tundub usaldusväärne, kuid sooviks teie arvamust samuti kuulda.
                            Low cost 2 channel oscilloscope with 50 MHz bandwidth, 1 GSa/s and 1 Mpts memory and 14.5 cm TFT LCD display (320×234 pixel). High quality, great price-performance ratio.

Comment

Vs: Ostsilloskoop alustajale elektroonikule

Vaevalt nad paarisaja € pärast üle hakkavad laskma .
                              Tolliga jändamist ka ei oleks. Mis seal saatmiskulu on, seda pead uurima.

A, ülalpool kirjutati, et saatmine 15€.
                              Ilmselt võib sealt osta küll, ei kahtleks.

A ja üks asi veel: Ilmselt ei ole sellel ka proovikuid kaasas, sel juhul pead need eraldi juurde ostma. 1:1 ja 1:10 jaguriga on OK.
                              -superradical-

Comment

Working...
                              X