Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Natuke abi vaja 12J 3KV JNC

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Natuke abi vaja 12J 3KV JNC

Monitoril kärssas üks pisike kondensaator ära, andmed pealt loetamatud, aga arvan, et suutsin siiski tuvastada millega tegu.
    Minul sarnane juhtum: http://www.flickr.com/photos/picard102/5395382159/
    peaks olema selliste andmetega:
    12J = 12 pikofaraati
    3KV = 3000V
    JNC = seda tähistust ei tea

Otsisin Elfast ja Oomipoest, ei suutnud mina tuvastada sobivat toodet.
    Oskab keegi juhatada kust saaks, või on kellelgi olemas ja müüb ära?
    Või tuleb ikkagi sellist väikest jubinat kuskilt tellida?

Igasuguse abi eest olen tänulik!

Vs: Natuke abi vaja 12J 3KV JNC

Mitte ei tahaks uskuda, et veidi suurem kondensaator probleeme põhjustab.

Comment

Tänud vastuse eest,

Ise ka mõtlesin, et üldjuhul suurem ei tohiks probleeme tekitada, aga ma mõtlesin, et ostan 2tk 22pF-d, ühendan järjestikku, saan 11 pF mis on lähemal kui 22pF
      igaks-juhuks teen nii, äkki siiski on seal oluline võimalikult täpne mahtuvus...

Comment

Võimalikult täpse mahtuvuse puhul hakka kohe põdema parasiitmahutvuse üle kui sa sinna neid kondekaid kambakaupa sisse kruvid.

Comment

Paistab et see on taustavalgustuse luminofoorlambiga jadamisi olev kondensaator.
          Olen kohanud sellistes kohtades samuti 12pF (12 pikofaradit) 3kV kondensaatoreid.
          Ma ei paneks sinna liiga erinevat (suuremat) mahtuvust. Kaks 22pF jadamisi võiks
          isegi sobiv lahendus olla, eriti kui mõlemad on 3kV.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

see käitub ahelas kui voolu piirav element. Ma ei soovitaks panna sinna oluliselt erinevat väärtust.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Sain parandustööga ühele poole ...nüüd on jube piinlik kiiruga lahti võttes vaatasin, kõik juhtmed on eri värvi, et ei tohiks otsad segamini minna,
              aga nüüd selgus, et elektroonika poole pealt tulevad juhtmed mis on korralikult kõris (selle pärast ei märganud ka kohe) on ühesugused (4x roosa ja valge),
              neli ühesugust pistikut, pistikutest edasi LCD poole peal on erinevad värvid.
              Sellist jama kohtan ma esimest korda, tavaliselt on juhtmed eri värvi ja/või pistikud erinevad välistamaks valesti ühendamist.
              Netist otsisin, ei leidnud skeeme ega muud tarkust, kuidas olla kindel, et õigesti saaks ühendatud...?
              Vajadusel saan pilti ka teha ja kuskile üles panna.

Comment

Alusta siis pildistamisega. Vast saab selle põhjal targemaks.

Comment

Tõenäoliselt on neli roosa/valge juhtmepaari lihtsalt taustavalguse nelja lambi toide, kui ma eelnevast jutust õigesti aru sain. Sel juhul on need neli luminofoorlampi ühesugused ja omavahel võrdväärsed ning nende toidete vahetusseminek ei avalduks mitte milleski.

Comment

Esmalt postitatud fre poolt Vaata postitust
                    Tõenäoliselt on neli roosa/valge juhtmepaari lihtsalt taustavalguse nelja lambi toide, kui ma eelnevast jutust õigesti aru sain. Sel juhul on need neli luminofoorlampi ühesugused ja omavahel võrdväärsed ning nende toidete vahetusseminek ei avalduks mitte milleski.
                    Endalgi tekkis see mõte, et äkki ei olegi vahet, aga igaks-juhuks uurin targemate käest. Kahtlusi jälle tekitab see, et ekraani poolele lähevad eri värvi (roosa-valge ja sinine-must)
                    foto pealt saab vaadata: https://docs.google.com/file/d/0BymJ...it?usp=sharing

Comment

Julgen pakkuda, et vahet pole mismoodi neid ühendada. Pisut teise nurga all pildistatuna oleks näha mis hetkel need valge/punane juhtme omavahel kokku saavad. Teiseks on minu tagasihoidlik kogemus viimase 10 aasta jooksul näidanud, et kahetimõistetavaid ühendusi on väga väheks jäänud. Ehk siis kui see on tähtis oleks seal segiajamine mehaaniliselt võimatuks tehtud.

Comment

Mul siiani ka erinevate tehnikatega kogemus, et valesti ühendada ei ole võimalik.
                        Panen Võsalabori prillid ette ja vaatame mis saab

Suured tänud kõigile kes võtsid vaevaks nõu anda ja dumb_user´le kes andis julgust otsad ära ühendada
                        Praegu on ca 10 min. monitor töös olnud, loodetavasti jääbki.

Minu poolt on see teema lõpetatud.
                        viimati muutis kasutaja Scott; 29 m 2013, 03:15. Põhjus: kokku

Comment

Esmalt postitatud Steel poolt Vaata postitust
                          .....
                          Praegu on ca 10 min. monitor töös olnud, loodetavasti jääbki.

Minu poolt on see teema lõpetatud.
                          ... ja kondensaatori asendus on kaks jadamisi ühendatud 22pF?

Comment

Esmalt postitatud fre poolt Vaata postitust
                            ... ja kondensaatori asendus on kaks jadamisi ühendatud 22pF?
                            Täpselt nii.

Comment

Working...
                            X