Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Voolu muutmise komponent

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Voolu muutmise komponent

Tervitus

Mul oleks tarvis komponenti, mis muudaks ära arvutist tuleva pinge +5 DATA ümber kolmeks erinevaks suuruseks :

1. 6V
    2. 9V
    3. 12V

Vaja on ehitada ventilaatorite juhtimise seadet, mille kiirust kontrollib arvuti programm. (Läbi LPT pordi)
    Arvutile edastatavad informatsiooni ei ole. On ainult arvuti poolt väljastatav vool kaheteistkümnel erineval LPT otsiku pin'il, mis on jaotatud neljaks grupiks (1. 6/9/12 , 2. 6/9/12 , 3. 6/9/12 , 4. 6/9/12)

Kui on olemas selline komponent, mis voolu muudab, siis sooviksin selle kohta infot või kui on olemas õpetus, kuidas (ja milliste komponentidega) seda tehakse, oleksin ülimalt tänulik.

miilis
    Olen see, kes ma olen.

LM317 võiks sobida. Datasheedist leiad enam-vähem sobiva näite. Tõsi, toitma pead skeemi +12V pealt (ehk pinget ta ei tõsta.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

LM317 võiks sobida. Datasheedist leiad enam-vähem sobiva näite. Tõsi, toitma pead skeemi +12V pealt (ehk pinget ta ei tõsta.

Tänud

http://parsek.yf.ttu.ee/~transistor/reg.html

sealt sain informatsiooni ja skeeme, millega edasi saab tegutseda.

Tänud veel kord
      Olen see, kes ma olen.

Comment

Eih ... nii ikka päris ei saa ...

Nimelt on mul 4 ventikat.
        Programmil on ette antud, et LPT1 pordist suunatakse pin'ile signaal +5V DATA.

Iga pin, mis on määratud, omab oma tegevust.
        Näiteks pin 4 avab vooluringi, mille tulemusena suunatakse ventikas nr. 1 vool +12V
        Pin nr. 5 avab vooluringi, mille tulemusena suunatakse ventikas nr. 1 vool +9V
        Pin nr. 6 avab vooluringi, mille tulemusena suunatakse ventikas nr. 1 vool +6V

Nüüd ongi vaja nii teha, et oleks mingi süsteem, mis reageerib pingele +5 ja avab teatud vooluringi.
        Kuidas seda saaks teha ? Milliseid komponente on vaja kasutada ? Milline oleks skeem ?

Oskab keegi veel aidata ?

Ette tänades,
        miilis

P.S Nüüd tuleb välja, et teema on vales kategoorias :-[
        Olen see, kes ma olen.

Comment

Datasheedil oli ju muudettava pingega skeeni näide! LPT otsad läbi 1k takkide transside (npn, nt. BC547) baasidele, emitterid maha, kollektorid läbi takkide kokku ja LM317 juhtotsale. Kollektoritakkide väärtused määravad väljundpinge. Arvutad või määrad katseliselt (potekas asemele).
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
          X