Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas kuskil müüakse veel vanu lapikuid akuelemente?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas kuskil müüakse veel vanu lapikuid akuelemente?

Nii ja mis hinnaga sa need akud mulle sealt ära tellid ja garanteerid, et tegemist on korralike akudega?
    Ja kas tegemist on paksu akuga? isegi seda pole seal öeldud.
    Ja tõepoolest, jääb küsimus, kui kvaliteetsed need ikkagi on ?
    Seal pole isegi õiget pilti juures.
    Samuti pakutakse nokia 2110-le seal usb kaablit, aga minu teada 2110-le sellist ei tehtud.
    Mina sealt tellida ei oska näiteks.

Ja jääb veel küsimus ,kas üldse õiget akut pakutakse, kuna infot praktiliselt ei ole.
    viimati muutis kasutaja klemmikas; 06 January 2015, 17:15.

Comment

Aga ma küsin samamoodi, et miks sa arvad, et oomist kvaliteet värk tuleb? Ma ostsin seal ühe inverteri, 7 juppi plaadil ja pooled jupid olid perses. Ebays-s müüakse neid 1USD/tk, oomis oli 6+...Mõte selles, et jama võib igalt poolt saada. See minu antud link oli esimene ettejuhtuv, kindlasti on neid veeldi.

Comment

Oomist on ikkagi tunduvalt odavam osta, samuti oskan ma sealt osta, ühtlasi kui on mingi jama värk, siis oomi on mul tunduvalt lihtsam tagastada ja uus parem saada või raha tagasi saada, tunduvalt suurem tõenäosus.
        See ameerikas nokia 8110 aku tellimine läheks päris kalliks, kusjuures selle ma isegi telliks, kui oskaks ja teaks, mis maksab.
        Leidsin ka ühe inglismaa lingi, aga ei tea mis värk on, saatsin sinna kirja ka, pole vastatud, http://handyware.co.uk/index.php?mai...roducts_id=164 ainuke jama on see, et on öeldud Ni-Mh, aga 8110 aku on kindlasti liitium, samas on seal 2110 aku kohta öeldud Li-ION, mis aga 2110 puhul on kindlasti Ni-Mh, nii et ei teagi, mis koht see on.

Comment

Samas kui sa saad oomist akud, mis poole aasta pärast surnud on, ma usun, et siis pole vahet kas said nad UK-st või Oomipoest, tagasi ei võta neid niikuinii keegi (samas, kes teab). Ega see välismaalt tellimine pole tegelikult midagi nii hirmsat, tuleb piirduda euroopa sisese alaga ja siis ei tule ka tollimaksu. Ebay vahendusel UK-st asju tellides on väiksematel asjadel postikulu olnud 1-6£ näiteks...

Comment

Ütlesin juba kõik ära, paluks teemat enam teemavälisega mitte risustada.

Comment

Kindlasti tasub ise koostada elementidest.
              Need telefonid on käibelt maas ja isegi kui pakutakse originaal akut või kvaliteetse nimega asendusakut, on see juba kaua seisnud laoprügi ja vananenud.
              Aku elemente tuleks osta ka kohast kus on piisavalt kiire lao rotatsioon, et ei saaks vananenud elemente.

Comment

Võid selle tegelase käest uurida: http://foorum.hinnavaatlus.ee/profil...profile&u=5569
                Läpaka akud mis ta pakub koostatakse väidetavalt tehases tellimise peale värsketest elementidest mitte ei võeta riiulist tolmu alt.
                Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                  Võid selle tegelase käest uurida: http://foorum.hinnavaatlus.ee/profil...profile&u=5569
                  Läpaka akud mis ta pakub koostatakse väidetavalt tehases tellimise peale värsketest elementidest mitte ei võeta riiulist tolmu alt.
                  Tema firma koduleht.
                  Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.

Comment

Nii, lapikud Ni-Mh akud on käes, millalgi hakkan katsetama.

Comment

Aga ma ei saanud enne vastust, nimelt praegu on nokia 8110 -l Li-ION aku, kas ma võin selle elemendid asendada Li-Po akuga? Samas kasutada sama elektroonikat ja sama laadijat ?
                      Või on Li-ION ja Li-Po akudel mingi põhimõtteline vahe ?
                      Samuti kas võib probleeme tekkida sellega, kui uued elemendid on 250 mAh, enne oli aga 400 mAh näiteks ? Või saab elektroonika selle laadimisega pinge järgi suurepäraselt hakkama?
                      Leidsin nimelt sellised akud, need mahuksid sinna korpusesse.

Comment

Praeguse seisuga olen sinna Nokia 8110 akusse uued Li-Po elemendid sisse jootnud ning töötab, nüüdseks juba teised, kuna üks läks punni peale üle aastast kasutamist, kergete pausidega.
                        Ühe Nokia 3110 liitiumi elektroonika järgi olen ka jootnud Li-Po elemendid ja töötab kenasti

Järgmine samm on sama liitiumi elektroonikat katsetada vanemate Nokiate küljes, kuna nende telefonide puhul paistab elektroonika täielikult kontrollivat akulaadimist ja telefon laeb nagu Ni-Mh akut. Vähemalt selline on minu arusaam asjast.
                        Elektroonika mõjutab kuvatavaid akupulki ja tühja aku hoiatust, ehk siis muudab seal midagi, et telefon käituks kõrgema pinge peale teistmoodi. 6V vs 7,2V.

Leidsin ka internetist teema, kus üks muutis Nokia 1610 akut, pani sinna liitiumid sisse ja muutis takiseid ja resistori, et telefon näitaks akupulki õigesti, ta küll ei pannud kaitseelektroonikat.
                        Teema on siin sellest.

http://matthieu.benoit.free.fr/122.h...CbYX1zRUAafi6k

For proper functioning, some adjustments must be made Components wired on the battery pack : A first resistor which value must be adjusted to 82 Koms A second resistor which value must be 39 Kohms A NTC resistor (negative temperature coefficient) used as temperature sensor remains unchanged. (N.B. Do not disconnect it, otherwise charging is not allowed) With this adjustment, charging operations and display are correct: the maximum bar matches full charge, bar-graph decreases according to the capacity of the battery and when 1 bar only is displayed, warning message of weak battery appears before switching off.
                        viimati muutis kasutaja klemmikas; 06 March 2024, 21:01.

Comment

Esmalt postitatud klemmikas poolt Vaata postitust
                          ... nende telefonide puhul paistab elektroonika täielikult kontrollivat akulaadimist ...
                          Kas teile ei jõua kohale, ... Miks on teil sellest nii raske aru saada? See ei oma mingit tähtsust, kaua sa midagi ehitanud oled, see ei tähenda, et sa tead, kuidas mingi konkreetne seade ehitatud on, kui sa ei ole konkreetse seadmega tegelenud.
                          Vabandust, et vana asja üles kaevan, aga need argumendid näitavad teatud määral oma vigade tunnistamist ehk isegi arengut. Tubli!

Head susserdamist !

Comment

.. töötab,..
                            Said telefonide peidetud menüüdesse sisse ja vaatasid asjad üle.. või kuidas.. või piisab lihtsalt pildist ees?

Meil siin minnakse üle nikkeakudele.. mitte vastupidi. Sest, kõik väga vana kola mis on veel reaalselt elus, töötab nikkelakude pealt.
                            Kus kohast võtta kvaliteet- nikkeakut.. vot see on küsimus.

Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Ei peidetud menüüdest ei ole kuskil juttu.
                              Lihtsalt Nokia 3110 puhul müüdi kahte akut Ni-Mh ja Li-Ion. Kuid minu praktika näitab, et see 3110 ise ei tea liitumaku laadimisest midagi, tema laeb kõiki akusid nagu need oleks Ni-Mh akud.
                              Lihtsalt elektroonika hoolitseb 100% aku laetuse eest ja samuti see elektroonika või mis iganes seal ringi ehitatud on, tõlgib akupulgad ka ringi, kuna akude pinged erinevad Ni-Mh 6V ja Li-Ion 7,2V.

Vähegi uuematel telefonidel hoolitseb aku laadimise eest 100% telefon ja elekroonika on vaid kaitseks, kuid igivanad 90ndate Nokia 3110 ja 8110 on ehitatud nii, et aku sees olev elektroonika hoolitseb ka laadimise lõppemise eest.

Ma ei saa 100% garanteerida, et see nii on, aga praktika nii hetkel näitab.
                              Avastasin selle nii, et märkasin, Nokia 8110 muudkui laeb ja laeb akut, aga tegelikult on liitiumelemendid tuksis ja ei võta pinget üles, 3110 puhul läks aku lausa kuumaks.
                              Samuti on mul üks Nokia 8110 aku selline, kus telefoni laadimispulgad jooksevad edasi, laadimine justkui ei lõpetagi, aga tegelikult on akuelektroonika juba laadimise lõpetanud.

Vahe on siis selles, et vähegi uuemate telefonide akudes on sees vaid kaitseelektroonika, kuid Nokia 3110 ja 8110 akudes on sees kogu laadimise reguleerimine, kuna telefon seda ei oska, telefonid tunnevad vaid Ni-Mh akusid.
                              Sellele teooriale toetudes kavatsen ma 3110 liitiumi kontrollelektroonikat proovida veel vanemate Nokia telefonide küljes nagu 2110, 1610/1611 ja 2010.
                              Kavatsen mõõta pingeid ja jälgida, kui asi peaks töötama, siis annab see mulle mugava võimaluse kasutada veel vanematel Nokiatel liitiumelemente.
                              Ma ei tea tõesti, kuidas see liitiumi elektroonika on täpselt ehitatud Nokia 3110 ja 8110 puhul, aga mulle paistab, et see kontrollib väga palju ja võib seetõttu sobida ka teistele vanadele Nokiatele mitmele.
                              Kavatsen selle järgi katsetada.

Ma proovisin seda tegelikult teha ka ühe kontrollelektroonikaga, asi isegi töötas, aga kuna liitiumi pinge on kõrgem, siis lõpetas telefon varem laadimise.
                              Kuigi sealt lehelt, mille lingi saatsin võiks saada aimu, et võibolla annab telefoni panna aku pinge suhtes teistmoodi tööle, kuna tema seal oma väitel sai.

Ma olen jootnud kokku ka mitu akut vanadele mobiilidele, nagu Nokia 2010 Panasonic Eneloop akud AA suuruses, hiljuti jootsin Varta elementidega Ericsson Ga 628-le aku kokku.
                              Samuti Ericsson GH198-le aku ka Panasonic Eneloop AA elemenditega.
                              Nüüd on plaanis Ericsson GH388-le teha aku Panasonic Eneloop AAA-dega ja ilmselt veel mõni aku, ostsin neid elemente rohkem. Ühe 3 elemendiga Motorola panen ka ehk käima.
                              Kuid plaan on asjaga edasi liikuda ja saada toimivad akud ka Nokia 2110 ja 1610/1611-le, seal seisabki mõttes liitiumi katsetamise jätkamine.

Vastava kvaliteetse elektroonikaga pole mingi probleem vanu seadmeid ehitada liitiumi peale ringi.
                              viimati muutis kasutaja klemmikas; 07 March 2024, 16:47.

Comment

Väga vanal ajal.. Peres neid oli, aga mul endal oli Alca (mis oli juba parem).
                                Veel infoks, kui sa juba sellega tegeled:
                                Ma sain Alca`l menüüdesse sisse ja nii sain vaadata aku laadimist ja seisukorda, sain vaadata võrku- teenindavate mastide ID-d, signaalitugevusi ning palju muud säherdust.
                                Erinevate kombinatsioonidega seda valides, nagu kombinatsioonijada *#...#, kus punktiirjoone kohale tuli panna sobiv number. Nagu ma tean, töötab see siiani (tänapäevalgi), vaid need sobivad numbrid on nüüd teised.
                                Siis.. Alca laadis oma Ni akut umbes nii et.. andis ca 4 sekundit akule laadimisvoolu peale, siis pidas umbes sekundilise pausi, siis mõõtis pinget ja siis taas laadimine.
                                Too laadis oma 3,6V akut sedasi väärtuseni 4,2V mis oli absolut maksimum. Ta võis ka vahel laadida kuni 4,16V või 4,18V ja ka öelda et aku on nüüd täis.

Veel..
                                See laadimismall on muidu tänapäeval jätkuvalt kasutuses. Kui seisad näiteks tänapäevase parema/keerukama otsa välisvalgusti kõrval või lausa mõõdad seda, siis näed (laadimispinina järgi ka kuuled) et täpselt samuti pausidega toimub see laadimine ja akud on Li, ning näiteks ka hiinaime auto-akulaadija, millel on peal röögatult funktsioone, laeb ka niimodi- pausidega, nagu ka parema osa turva-valvekeskus hoiab oma sees olevat akut üleval- ka niimodi.. pausidega.
                                viimati muutis kasutaja erku; 08 March 2024, 11:07.
                                Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                                X