Tahaks teada kas neid jootekolbe mis näiteks Koduextras müüakse saab korralikult jootmiseks ka kasutada?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Jootekolb
Collapse
X
-
Kui aastas korra kasutad siis küll aga kui tahad sellegam ikka natukenegi ka tööd teha siis tuleb osta ikka korralikum riist...
Sõber mul ostis kah kuskilt miski 15 krooniga taolise ning kui oli vaja miskit tinutada sis palus ta laenuks ikka minu kolbi... ??? Viga selle odava tööristaga oli see, et ta ei läinud isegi korralikut kuumaks (tina ei sulanud :P)
-
Nu nagu ikka...põhireegel on see, et mida kallim seda parem...
Tegelikult on aga sellise lihtsamate tinutuste jaoks vääga hää ka tavaline vene kolb ...Leiad ehk turult
Tevalo kataloogist leidsin selliseid "kergemaid" kolbe:
82-491-95
82-492-52
82-448-57
Need lihtsalt soovitatavad kolbid...oleneb kõik sellest, milleks hakkad seda kasutama, kas lihtsalt juhtmeid tinutada, või teha ka miskit peenemat...
Comment
-
to doktorms: mul on vene kolb ja minu jaoks v hea (ka talvel miinusega no prob kuskil õues surkida), a see suht suure otsaga. oli ka üks uuem väike vene oma, trafo või miski sellisega, a see põles nüüd läbi, küs, kas turul ka niukseid peenema töö jaoks korralikke isendeid müügil, need nr-d ei ütle mulle küll midagi
a kui mingi väiksema otsaga poes mõned sotid, siis poogen, ostan poest
Comment
-
Velleriga ei hävi. See on tööriist aastakümneteks. tean Vellereid, mis töötavad üle kahekümne aasta ja isegi otsi on vist paaril korral ainult vahetatud. Töös on nad aga peaaegu iga päev. Kasutan ka ise Vellerit- suht lihtsat, aga termoregu ja trafoga. See ei lähe liiga kuumaks. Vene kolvi viga tänapäeval ongi see, et ta ka talvel külmaga töötab. Normaalses ruumis aga on liiga kuum. Tina ja elektroonikadetailid on aga arvestatud teatud temperatuurile, mis on amärgatavalt veneajal kasutusel olnud tina gostiga ettenähtud temperatuurist.
vh
Comment
-
Juhiksin täehelepanu, et õues töötades läheb kaduma täpselt niipalju kraade kui on toa- ja välitemperatuuri vahe, pluss muidugi suur tuul.
See tähendab, et kui toatemperatuuriks pidada +20 kraadi
ja õues on -20 kraadi külma, siis läheb temp.-regulaatorita kolvil kaduma 40 kraadi.
Iseküsimus kas sihukese külmaga üldse tasub välja ronida ;D
Aga mis kolvivalikusse puutub siis ehk tasuks algatuseks siiski üks odav (no 50.- eeku ehk) osta - ega nad siis nii kehvad ka pole. Eelarvest ülejäänud rahaga teed õppetööks ja käeharjutuseks ise regulaatori vahele.
Comment
Comment