Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

12V ümberlülitusega relee mis ei tee lülitusahelas katkestust?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Re: Vs: 12V ümberlülitusega relee mis ei tee lülitusahelas katkestust?

Siin on oomi seaduspärasustest rohkem abi kui mikroprotsessorist. Üks relee või lüliti vajalikku kohta ja vsjoo. Kuni täpselt ei tea mida manipuleerida vaja siis ei saa ka öelda kuhu mida ühendada.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
      Siin on oomi seaduspärasustest rohkem abi kui mikroprotsessorist. Üks relee või lüliti vajalikku kohta ja vsjoo. Kuni täpselt ei tea mida manipuleerida vaja siis ei saa ka öelda kuhu mida ühendada.
      Infot oleks jah juurde vaja.
      Näiteks kui on tegemist auto pardapingega (millele vihjab 12 V) siis võib tegelik pinge olla hoopis vahemikus 10 ... 15 V ja RC ahelatega täpse viite saamine muutub raskeks.
      Mõnel juhul on rubilnikut lülitav tädi kah piisavalt kiire, teisel juhul jääb mikrosekund aeglaseks.
      viimati muutis kasutaja klm; 29 January 2016, 23:15.
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Täpset ega üldse viidet ega kiirust pole vaja vaid kogu tarkus vahele jätta ja kõige otsesemalt soovitud ahelat lülitada. Tundub et midagi ümber lülitada pole vaja vaid ainult mingit parameetrit edasi-tagasi muuta.
        Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Ka kondensaator on lüliti alalisvoolu ahelas! Laadimis-tähjenemisvoolud! Nii on isegi alalisvoolumootoreid edasi-tagasi käima pandud ühe kontaktipaariga.
          viimati muutis kasutaja rainadov; 30 January 2016, 01:57. Põhjus: täht

Comment

Kas kolme asendiga lüliti ja paar dioodi ei ajaks asja ära? Keskmises asendis annaks mõlemale ahelale pinge. Dioodid selle jaoks et äärmistes asendites ainult üks ahel toite saaks.

Comment

Esmalt postitatud turbohoolik poolt Vaata postitust
              Täpselt niimodi.

Tegemist 12V sõiduauto elektrisüsteemiga, vaja teatud momendil ajule minevat anduri signaali " mõjutada".
              Kas muidu annab lambda veateate?

Comment

Kui võtta kaks releed, kus on vooluta suletud kontaktid ja 3 seisuga tumbler.

Ühendada releede ühed kontaktid kokku ja tumbleri otsad mähistele. Tumbleri keskmine klemm toitesse.
                Nüüd saab tumbleriga lülitada üks või teine relee voolu alla ja seega tema juhe lahku.
                Keskasendis on releed vooluta ja kolm juhet koos.

Tumbleri võib ka asendada aeglasema ümberlülitavate kontaktidega releega.

Comment

Suured tänud kõigile nõu eest.
                  Katsetuseks panin tavalise 5 jalaga relee, normaal asendis andurilt tulev "info" ja lülitatud asendis anduri "info" läbi takisti. Momendil tundub, et aju ei saa arugi, et midagi toimub teatud momendil. Aga proovin ka mingi moment suuremat takistit aga momendil tundub, et asi toimetab.

Comment

Momendil tundub, et see relee asi toimetab talutavalt, kuigi mõnel korral ei ole relee ennast vist lülitanud (igaljuhul pole kompot toimetanud, uuel aktiveerimisel on toiminud) muidugi võib olla mingine ühenduse jama või midagi taolist.
                    Aga siit nüüd suure ringi küsimus:
                    Kui väikeseid 5 jalaga releesi on saada 12v omasi?
                    Ise leidsin kõige pise ma sellise: http://www.ebay.com/itm/10pcs-SRU-12...-/280993100703

Comment

12 V relee ja pildi peal on 5V.

Olid mingid releed, kus oli sees herkon ja mähis ümber. Selline pisike.

Siin ka mõnd valida aga mis on mõõdud, pole vist tähtsaim parameeter, pole kirjas.

Comment

Vs: 12V ümberlülitusega relee mis ei tee lülitusahelas katkestust?

Ma olen kasutanud RES-49, autorelee nõrkadele signaalidele ei sobigi: http://radio-hobby.org/uploads/datasheets/res/res49.pdf

viimati muutis kasutaja Svago; 05 April 2016, 09:08.

Comment

Käisin oomipoes ja võtsin sealt prooviks mikrorelee (nagu W@ldur jaA.R. soovitasid). Kuidas oleks sellele kõige mõistlikul juhtmeid järgi panna (minu jaoks on need klemmid nii krt pisikesed)

Huvi pärast miks ei sobi tavaline auto relee väikeste voolude lõlitamseks, kuigi mul on lülitus vool korralik?

Comment

Esmalt postitatud turbohoolik poolt Vaata postitust
                            Käisin oomipoes ja võtsin sealt prooviks mikrorelee (nagu W@ldur jaA.R. soovitasid). Kuidas oleks sellele kõige mõistlikul juhtmeid järgi panna (minu jaoks on need klemmid nii krt pisikesed)

Huvi pärast miks ei sobi tavaline auto relee väikeste voolude lülitamseks, kuigi mul on lülitus vool korralik?
                            Kui küsitakse releed, mis ei tee katkestust ja ei mainita sealjuures, milline ümberlülitus aeg on aktsepteeritav siis ju ei sobigi tavaline relee.
                            Rakendades releele pinge hakkab ankur liikuma, aga kuna ankrul on mass ja mähisel induktiivsus ning veel lisaks mõningad tegurid, siis kulub selleks aega. See aeg on küll väike, aga katkestusvabaks seda pidada ei saa, kuna järgmine relee võib juba selle katkestuse tõttu välja kukkuda.
                            viimati muutis kasutaja klm; 08 May 2016, 15:04.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Väikestele releedele, eelkõige trükkplaadiomadele joodetakse sabad taha. Või pannakse maketile.
                              Aga seda ankru liikumise häda on siin ette ja taha leivale määritud, nüüd on insenertehniline oskus see ära lahendada.
                              Jäädes lootma ühe relee sees olevate topleltkontaktide "identsusele", saab teha lülituse, kus kaskaadis lõpuks realiseeritakse üks või teine olek. Ka need on ära seletatud.
                              Erilahendused.
                              PS või mail.

Comment

Working...
                              X