Oleks vaja üks väikene trükkplaat miski lakiga vms katta, et asi seal all kaitstud oleks ja niiskuskindel ning ka läbipaistev. Plaadil komponendid ainult ühel pool (SMD) ning seal on ka mõningad LED-id, mis selle laki seest kenasti näha peaksid jääma. Lakk ei tohiks loomulikult ka elektrit juhtida. On olemas mul üks pisike päikesepaneel, mis on huvitava mögina sisse valatud, samasugust või sarnast möginat tahaks ka endale vedelal kujul saada, et aegajalt mõni plaat sinna uputada, epo vist on selline tuhm ja ei paista valgus läbi. Teab keegi midagi mõistlikku soovitada?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Läbipaistev lakk vms
Collapse
X
-
Vs: Läbipaistev lakk vms
Mul läheks see skeemijupp ühe kaasaskantava pisikese mugava valgusti külge(kleebiks korpuse külge), mis näitaks aku laetust. See lamp vedeleb mul taskus koos igasugu kruvide, lõikurite ja pagan seda teab millega läbisegi. Üks sarnane pihustatav lakk mul ka on, millega prooviks ühe kihi peale lasin seda. Algselt enne kuivamist jätsin plaadi komponendid allapoole rippu ja siis valgus lakk kõik komponentide peale vedelas olekus, nõnda et miski millimeetrine kiht vähemalt jäi veel kõige kõrgemale ulatuva komponendi ja lakikihi vahele. Paraku peale kuivamist oli see lakk kokku tõmbunud ja ühtlaselt kattis kõiki komponente heal juhul 0,1mm paksune kiht, mis seal taskus üsna kiiresti läbi kuluks ma kujutan ette. Kas need teie pakutud mitte samamoodi kokku ei tõmba, kui all kirjas, et saab läbi joota veel sealt. Selline õhuke kiht ei ole hea mul seal taskus, komponendid ei tohiks silmapaistvalt välja turritada(jääb kusagile taha kinni ja murrab üldse plaadilt minema komponendi), kõrgeim komponent võiks vähemasti 1mm kaetud saada. Seal skeemis midagi kõrget pole, 0805 takad, 0603 dioodid ja üks soic kestas hulkjalgne. Või ehk kataks esmalt sellesama õhukeseks kuivava lakiga ja hiljem miski suvalise lakiga, mis käituks nagu EPO, et sellistes mõõtmetes nagu on vedelas olekus jääb ka hiljem tahkena. Aga misasi see on, mis nõnda kokku ei kuivaks ja läbipaistvaks jääks?otsija
Comment
-
Nägin Prismas midagi sellist, jutu poolest nagu tekiks mulle sobiv tugev kaitsekiht sellest, ei tõtanud kohe ostma, kuna kardan, et lõpuks jääb ikkagi selline pehme nagu silikoon, et küüsega kangutab hea tahtmisega tüki välja, selline oleks liiga pehme. Ehk on keegi juhtunud kasutama seda ja oskab kommenteerida.otsija
Comment
-
Topeltsüstlas läbipaistev epo-liim. http://epokasutamine.weebly.com/materjalid.html joonis nr 3.
Häda pärast annab vajadusel liimi maha ka saada, läheb kuumaga pehmeks.
Olen sellest pistikute südamikke valanud, mis klemme koos hoiavad.
Comment
Comment