Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Elektri oma on mänguasi, päriselt ka. Sellega võid kõige paremal juhul vaid veidikene lillepeenra ümbrust pügada. 100. ruudu jaoks peaks ikka meeletult ülearust vaba aega olema.
Endal on majapidamises olemas selline "pisi"-trimmerdaja ja ka suurem, võimsam elektritrimmerdaja, siis natuke muljeid:
1. pikalt jutti töötades teeb selja üsna kiiresti valusaks.
2. kõrgema-paksema rohuga ei jätku piisavalt jõudu.
Seega, kui tahad ikkagi elektri abil trimmerdada sellist kõrgemat, tihedamat, rohtu, siis tasuks hankida suurema võimsusega, nii a 500-600W trimmer.
Ja tasub ka lisavõimalused läbi uurida, a la lõikenugade kasutamisvõimalus, trakside kuuluvus komplekti jms. mis käib kallimatel, võimsamattel kaasas.
Manööverdamisvõime ja tootlikkuse osas on bensukas jah parem, rahakotile samas on surve jälle natukene suurem.
Näiteks 3mm tamiili korral on niitmine üsna lõbus.
Palju pensukas suve hooaajaks kütet vajab ja ikka koos õliga nagu kahe taktilisele kohane?
Kui tööriist nurgas seisab, siis ega kütust ei võta, töötamise ajal tahab jah õliga segatud bensiini. Minul läheb suve jooksul ikka vähemalt 5l kanister ära, aga niidetavat maad on hulka rohkem ja eks hekilõikur tahab ka oma osa saada.
Bensiinipaak on neil tavaliselt pisikene, sellel eelmisel lingil oleval on vist natuke üle liitri. Paagitäiega peaks saama ilusasti selle 100 ruutu pügatud ja veel uhkesti ülegi jääma. Aga eks kasutamise käigus selgub täpsemalt.
Lammutasin ühe MTD trimmeri ära ja seal sees oli plekist pressitud väntvõll ja plekist keps - täielik käkk, ehk 120€ eest käib kah.
Pigem laenuta omale korralik masin või otsi mõni sõber, kes ära niidab, raha eest.
Lammutasin ühe MTD trimmeri ära ja seal sees oli plekist pressitud väntvõll ja plekist keps - täielik käkk, ehk 120€ eest käib kah.
Pigem laenuta omale korralik masin või otsi mõni sõber, kes ära niidab, raha eest.
Kui korralikku kestvat murutrimmerit vaja, siis neljataktiline Stihl on esimene asi mis pähe tuleb. On ka kahetaktiline Husqvarna igasugu nugade ja saagidega olnud, aga ripub seinal kuna ajapikku vajus süüde nii hiliseks ära, et enam käima ei suuda keegi panna. Ilmselt samamoodi need plekist kodinad sees kõveraks läinud.
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Mul on üks pisem Stihl trimmer: FS 55, see küll kahetaktiline. Paar hooaega olen temaga toimetanud ja ei saa kurta.
Tõsisemat võsatööd mul teha vaja ei ole, rohkem muruniidukile abiks ja kuusenoorendiku hooldamiseks.
Loodetavasti Stihl oma toodetes plekist väntvõlle siiski ei kasuta.
Et teemas püsida, siis elektrilist trimmerit olen pruukinud ja isikliku kogemuse põhjal ei soovita. Taskukohased on üsna jõuetud ja juhtme sabastilpnemine on kahtlemata nuhtlus omaette.
Muidugi, kui seda murutehnikat üleüldisena vaadata, siis viimased aastad on tehnika vastupidavuse ja üleüldise kvaliteediga asjad üsna alla käinud ja minu meelest paistab sellega eriliselt silma just Electrolux oma kokkuahmitud kaubamärkidega. Husqud ja Partnerid ei ole enam sellise pommikindlusega, mis nad paar aastakümmet tagasi olid.
Meie peres on igal juhul kindel üks: sellest pesakonnast enam mitte üht uut asja majja ei tule.
Kui osta siis jah, korralik asi. Stihlil kui ka husqvarnal hulka juhtub siiski sattuma seda "sitta riista"
mingi 150€ stihli murutrimmer sai kunagi ostetud.. murutrimmer.. 0.7kw oli FS 46.. Pole just kõige mõistlikum ost olnud.
Samas ainukt jama mis ette on tulnud on lõikepea ja see plastikust pasahunnik kuhu tamiil sisse pannakse.. Kusjuures...
Sai pandud 180mm 24 hambaga saeketas sinna otsa, sõrmejämedused ja mõned käevarre jämedused kukkusid nagu nalja.
Paras lollimängimine oli see ikka küll
jah, allakäik on ilmne. Mul Partneri niiduk Briggsi mootoriga ka ikaldunud seitsme aastaga, traktorikuurist tirisin välja originaal usa Briggsi mootoriga niiduki, mille vann totaalselt ära roostetanud, vanust võib olla isegi rohkem kui 30 aastat - pärast karbu ülevaatust ja uut küünalt hakkas kenasti tööle. Ainult liigutada ei julge väga, nii et ostsin uue (väidetavalt) usa Briggsiga McCullogi (mis ka kahjuks Husqu gruppi kuulub). Mulle on tähtis laiem lõikekõrguse valikuvõimalus, seda pakkus ainul üks masin. Muide, Foralis spetsialist rääkis mulle kuidas saaks vahet teha kus Briggs toodetud on: kui võtmed lähevad 10 asemel 11 jne siis tõenäoliselt on originaal. Kirjas on küll hoopis "assembled in usa", nii et eks näis kas on parem kui "china".
Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment