Tere. Vaja siis jälgida plasma/gaasi leegi süttimist kustumist. Kas on mingit valmislahendust pakkuda, mis rakendaks kontaktid leegi süttimisel ja ennistaks kustumisel. Vaja lugeda plasmalõikepea töötunde. Pea nimelt vajab vahetust iga 20 tõõtunni tagant. Seadmest endast signaali võtta ei tahaks. Peaks olema sõltumatu. Mingi kaamera? Ideid?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
UV leegiandur
Collapse
X
-
UV leegiandur
Kui CNC plasmalõikaja, siis ilmselt kasutusel ka THC , sealt peaks ju "arc ok" signaali saama.
Kui THC -d pole, äkki see siis ehitada?
Või lugeda käppa pinget (töö pinge on midagi vahemikus -50V ...-150V) ja vastavalt sellele aega lugeda.
Negatiivsest käpapingest peaks positiivse lugemi saama selle skeemiga :
proovinud ei ole, aga plaanin. Ka minul plasma CNC ehitus käsil - olen ühes projektis osaline.
Esmalt postitatud Wedru poolt Vaata postitust... Vaja jälgida ka gaasiga lõikamist, siis juba voolu ei kontrolli.
Odav lahendus oleks kontaktivaba termomeeter.MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !
Comment
-
Vs: UV leegiandur
Esmalt postitatud Wedru poolt Vaata postitustArc OK signaal olemas Kui leek süttib siis 0V muidu 5V Selle 5V koormab 5V 12mA relee maha, Väiksema voolutarbega releed pole veel leidnud. Pole just sellistes asjades kõige teravam pliiats. Skeemi joodaks kokku küll, tinutuskolb püsib käes.
MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
Comment
-
Releed on olemas, kuid ainult ühe kontaktipaariga. Iseenesest sobiksid, seadme omanik ei soovi et releekaarti kallale tinutuskolviga lähen. Seadme manuaal: http://www.ajancnc.com/en-us/img/plasmamanuel.pdf
Comment
-
Kas ruumi suhtes liigub leek või lõigatav detail?
Kui on mingi punkt, mis on leegi suhtes paigal, siis sinna
saab panna laseriga kaugmõõtmise termomeetri. On sellised saadaval.
Ja kui temperatuur on kõrgem kui ???? siis leek põleb.
Edasi lülitus (relee, signaal) ja ajamõõtja.
Tulemus on leegi tekitajast sõltumatu ja võimeline mõõtma põlemise aega.
Samas, kas on mõtet teha koostööd inimesega, kes on veendunud et
SINA oled NII LOLL et lõhud tema kalli masina kindlasti ära?
Ükskõik kuidas see asi ka töötab, alati oled SINA süüdi et midagi on viltu.
Comment
-
Teema juurde tulles:
Gaasipõleti (ja ka elektrikaare) tuvastamiseks oleks jah UV leegiandurit vaja.
Tavalise katla leegiandur selleks ilmselt ei sobi, katel pime ruum, kus on valgus vaid siis kui leek põleb - gaasipõletileek on võrreldes ruumi üldvalgusega suhteliselt nõrk.
Mina prooviks kahe UV valgusdioodiga (tavaline LED toimib ka vastuvõtjana) - ühe ette paneks UV-d mitteläbipaistva klaasi (tavaline aknaklaas) ja teise suunaks otse leegile, ilma klaasita. Võimendaks mõlemat signaali ja leiaks nende vahe.MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
Comment
Comment