Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

UV leegiandur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

UV leegiandur

Tere. Vaja siis jälgida plasma/gaasi leegi süttimist kustumist. Kas on mingit valmislahendust pakkuda, mis rakendaks kontaktid leegi süttimisel ja ennistaks kustumisel. Vaja lugeda plasmalõikepea töötunde. Pea nimelt vajab vahetust iga 20 tõõtunni tagant. Seadmest endast signaali võtta ei tahaks. Peaks olema sõltumatu. Mingi kaamera? Ideid?

Vs: UV leegiandur

Registreerid magnetvälja käppa või massi juhtmes. Võibolla piisab herkonist ja juhtmele keeru sisse tegemisest, võibolla läheb vaja halli andurt.
    MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
    KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Tegemist CNC plasma/gaasilõikemasinaga. Kaablid 90+ mm2 Ega väga kergesti ligipääsetavad ka pole. Vaja jälgida ka gaasiga lõikamist, siis juba voolu ei kontrolli.

Comment

UV leegiandur

Kui CNC plasmalõikaja, siis ilmselt kasutusel ka THC , sealt peaks ju "arc ok" signaali saama.

Kui THC -d pole, äkki see siis ehitada?
        Või lugeda käppa pinget (töö pinge on midagi vahemikus -50V ...-150V) ja vastavalt sellele aega lugeda.

Negatiivsest käpapingest peaks positiivse lugemi saama selle skeemiga :

proovinud ei ole, aga plaanin. Ka minul plasma CNC ehitus käsil - olen ühes projektis osaline.

Esmalt postitatud Wedru poolt Vaata postitust
        ... Vaja jälgida ka gaasiga lõikamist, siis juba voolu ei kontrolli.
        Optiline jälgimine pole tolmuses keskonnas just kõige kergem ülesanne, eelarve pole kah teada.
        Odav lahendus oleks kontaktivaba termomeeter.
        viimati muutis kasutaja Scott; 31 August 2016, 01:10. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Mõni reguleeritava tundlikkusega fotorelee peaks ka sobima, kui leiad andurile sobiva koha ja kaitsed pritsmete eest. Lemonas oli mingi ca 8 Eur fotorelee, ei tea ainult selle andmeid ja sobivust. Eks automaatikafirmad paku ka midagi, hind on ainult vastav.

Comment

Arc OK signaal olemas Kui leek süttib siis 0V muidu 5V Selle 5V koormab 5V 12mA relee maha, Väiksema voolutarbega releed pole veel leidnud. Pole just sellistes asjades kõige teravam pliiats. Skeemi joodaks kokku küll, tinutuskolb püsib käes.

Comment

Kui andur otse releed ei jõua lülitada, siis on sinna vahele pisikest transistori tarvis. Anduriga juhid transistori ja see lülitab juba releed.

Comment

Esmalt postitatud Wedru poolt Vaata postitust
                Arc OK signaal olemas Kui leek süttib siis 0V muidu 5V Selle 5V koormab 5V 12mA relee maha, Väiksema voolutarbega releed pole veel leidnud. Pole just sellistes asjades kõige teravam pliiats. Skeemi joodaks kokku küll, tinutuskolb püsib käes.
                Sellisesse kohta sobiks hästi optiline relee (SSR)

Comment

Kas tohiks küsida, miks signaali seadmest ei võta?

Kui tegu on ettevõttega, mis seda vajab, siis Globalreaderi pakutav teenus on täpselt see, mis vaja. Kodukal vajalik info olemas.
                  viimati muutis kasutaja katkine; 03 September 2016, 21:39.

Comment

Releed on olemas, kuid ainult ühe kontaktipaariga. Iseenesest sobiksid, seadme omanik ei soovi et releekaarti kallale tinutuskolviga lähen. Seadme manuaal: http://www.ajancnc.com/en-us/img/plasmamanuel.pdf

Comment

Kas ruumi suhtes liigub leek või lõigatav detail?

Kui on mingi punkt, mis on leegi suhtes paigal, siis sinna
                      saab panna laseriga kaugmõõtmise termomeetri. On sellised saadaval.
                      Ja kui temperatuur on kõrgem kui ???? siis leek põleb.
                      Edasi lülitus (relee, signaal) ja ajamõõtja.

Tulemus on leegi tekitajast sõltumatu ja võimeline mõõtma põlemise aega.

Samas, kas on mõtet teha koostööd inimesega, kes on veendunud et
                      SINA oled NII LOLL et lõhud tema kalli masina kindlasti ära?
                      Ükskõik kuidas see asi ka töötab, alati oled SINA süüdi et midagi on viltu.

Comment

Teema juurde tulles:
                        Gaasipõleti (ja ka elektrikaare) tuvastamiseks oleks jah UV leegiandurit vaja.
                        Tavalise katla leegiandur selleks ilmselt ei sobi, katel pime ruum, kus on valgus vaid siis kui leek põleb - gaasipõletileek on võrreldes ruumi üldvalgusega suhteliselt nõrk.
                        Mina prooviks kahe UV valgusdioodiga (tavaline LED toimib ka vastuvõtjana) - ühe ette paneks UV-d mitteläbipaistva klaasi (tavaline aknaklaas) ja teise suunaks otse leegile, ilma klaasita. Võimendaks mõlemat signaali ja leiaks nende vahe.

Comment

Detail seisab paigal, liigub lõikepea. Klient ei väida et LOLL olen, lihtsalt ei soovi süsteemi seadmega siduda.

Comment

Kas seadmel kappi ümber ei ole või on lahtine:

Comment

Seade on lahtine. Laiust 2,5 m ja pikkust 8m. Proovisin valvesigna releemooduliga, 1,3 mA koormas 5V 3,2V peale.

Comment

Working...
                              X