Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Rikkevool ja valgus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Rikkevool ja valgus.

Ei ma pidasin seda ilma akuta releeühendust silmas. Ma saan aru et siis kui rike rakendub siis oleks vaja et mingis valgustis oleks vool ja seda see relee justnagu teeks, aga milleks on vajalik toide katkestada kui rike pole rakendunud? Kõlab nagu avariilamp mida saab kasutada ainult siis kui maja on pime. Sellest edasi arendatud lahendus oleks relee kogu aeg ühendatud asendis hoida ehk siis ta üldse vahel ära jätta.
    Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
      Sel juhul pane akuseadmega valgusti, mis pinge kadumisel läheb akutoitele.
      Juba teine kord täna sama soovitus.
      Käisin vaatasin neid "lisakontakte". Sellised on tõesti olemas, kasutavad lüliti kangi liikumist.
      On olemas ka RVK jaoks, aga ainult teatud tüüpi isendile.

Vaatasin ja mõtlesin et puuriks läbi RVK lülitinupu otsa väikese augu ja paneks sinna magneti.
      Liimiks EPOga kinni.
      Väljalülitatud asendi all paneks herkoni.
      RVK sees, magnet on herkonist kaugel, ei rakendu.
      RVK väljas, magnet on herkoni kõrval, herkon rakendub.
      Edasi on juba tehtav.

Comment

Kusjuures mul on pidevalt nii, et kui rikke lööb välja, siis just on vaja veenäit ülesse võtta. Elektrikatkestus kutsub leili võtma ja kui nett kukub maha, siis pannkoogid on must-have.
        A.R, mis selle arutelu tegelik mõte on? Kuhu sa jõuda tahad või tüürid? Kindlasti ei ole asi selles, mis mulje on kujunenud, nii palju ma mõistan.
        Erilahendused.
        PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
          A.R, mis selle arutelu tegelik mõte on? Kuhu sa jõuda tahad või tüürid?
          Hakkasin panema lisalampi ja jäin mõtlema kuidas seda lülitada.

Tuli idee et äkki on mingi RVK kus on see seisundit näitav lisakontakt.
          Küsisin. Loll küsimus, selgitasin ka milleks kasutaks.
          Tulid vastused ja õpetused.

Täna nägin poes sobivat RVK versiooni. Oli ilus ja töötas aga ei sobi minu vanaga kokku.

Siis tuli idee magnetist ja herkonist.
          Teen vist ära.
          Aga ju juhtus selline küsimus kus oli palju nõuandjaid.
          Aitähh kõigile - jälle natuke targem.

Comment

Vs: Rikkevool ja valgus

Lahendus on ju lihtne. Kasutad erinevate valgustite ühendamiseks kõiki 3 faasi. Ohtlikku kohta ühendad lisaks rikkevoolu kaitsme. Keldrisse minnes paned pähe LED ja patareidega töötava nn. valitava vilkuva töörežiimiga kuklavalgusti. Kui lööd pea mõne toru vastu, leiavad teised lihtsamini üles …

Comment

Mind ka huvitab, kui tihti see RVK sul siis rakendub ja valgust välja lülitab? Ma tegeleksin hoopis sellega, miks ta rakendub, mitte ei aretaks epoliimiga mingit ...

Comment

Esmalt postitatud vanemleitnant poolt Vaata postitust
                Mind ka huvitab, kui tihti see RVK sul siis rakendub ja valgust välja lülitab? Ma tegeleksin hoopis sellega, miks ta rakendub, mitte ei aretaks epoliimiga mingit ...
                See "miks" on ammu teada.
                Üsna ammu pesumasin lõi RVK välja. Kuivatamise ajal puutus mingi kontakt vastu korpust, sai isoleeritud, töötab.
                Aga kui nüüd panna uus lisalamp siis võiks see ju ka mingit täindavat funktsiooni täita.

Tavaline lüliti lülitab tule sisse-välja aga RVK lülitab ka sisse.
                Ei pea olema ilmtingimata olema EPO, vast annab magneti ka sisse sulatada.
                Ei maksa nii palju muretseda.
                See lisakontakti asi sai selgeks ja selle ehitusega saab ka hakkama kui aeg tuleb.
                Aga vaata kui palju häid ideid siin välja on tulnud!
                viimati muutis kasutaja A.R.; 03 October 2016, 22:25.

Comment

Minul kodus on 7 RVKd, 6 aasta jooksul on rakendanud 2 korda, veesoojendaja kontaktidele sattus vesi, kui on midagi teisiti, tuleks ikka põhjustega tegeleda
                  Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Mul on ka rikkevoolu kaitse rakendunud korra 14 aasta jooksul. Alumise kontaktiga veekeetja andis pärast hooletut veega täitmist ühendust. Maal on voolukatkestused tavaliselt suurema tuulega. Selle jaoks on muretsetud paar taskulampi, üks akuga võimsam kandelamp ja külmiku ukse küljes sahtlis varupatareid. Vanasti sai kasutatud pikema voolukatkestuse korral lisaks küünlaid. Õigem on tõesti teha oma kodused elektriseadmed korda, mitte hakata ise „täiustama“ rikkevoolukaitset.

http://electricalschool.info/main/lighting/1592-skhemy-avarijjnogo-osveshhenija.html

http://led222.ru/publ/avarijnoe_svet...enie/1-1-0-136

Comment

Signalisatsioonil on aku olemas, voolukatkestuse tuvastus samuti, PGMist mõned leedit tõmmata, igaase tuppa, sellest peaks piisama
                      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Working...
                      X