Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Muundur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Muundur

Tere. Kustkohast saada sellist muundurit,kuhu läheb 3f sisse ja tuleb 1f välja. Garaazis olemas 3x10A aga oleks vaja 1f ja vähemalt 16A.

Vs: Muundur

Sul on vaja trafot 380/220 näinud olen sellist elukat osta.ee s. Paras suur ja raske tükk, Mul endal sarnane 3f 2,5kW olemas, voolusid ei mäleta, maal ilma ei saanud ühefaasilist kompressorit käima ja kohati teiste seadmete jaoks ka vaja läinud. Osad olid 1,5kW, need jäävad lahjaks.

Jäi ette selline kuulutus, aga see vist müüdud juba:https://www.kuldnebors.ee/search/too...language_id=et

Comment

Ilmselt vajad 400 V / 240V ühefaasilist trafot , muud muundurid lähevad ilmselt kallimaks, kui sinu 1 faasilise saedme 3 faasiliseks vahetamine.
      (400 V on kahe faasi vaheline pinge.)
      MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
      KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Noored!: te räägite eri asjadest. Kolmest faasist ühte ei saa kuidagi, v.a. kui vajad alalist: sii 3f alaldi aitab. Vahelduvaga pead võtma ühest faasist.

Comment

Kolmest ei saa, aga kahest juba saab.

Edit: Aga mis asi see Sul voolu vajab ? Kui mootor sees, äkki õnnestub 3F peal tööle panna või küttekehasid mitu, siis eri faaside peale ?
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Mul 1f keevitus,mis tahab 16A saada. Mulle öeldi et selline asjandus on olemas. Vist oli küll jah nii ,et 2faasist sai 1f ja rohkem ampreid.

Comment

Oled Sa kindel, et Sinu keevitus 400 V pole nõus sööma?
              Paljud uuema aja keevitused on nõus.
              Vanasti oleks trafo ümber mähitud, nüüd on aga ilmselt mõistlik 1 faasiline keevitus 3 faasilise vastu vahetada - tuleb odavam ja saab kiiremini.

Comment

Eh???
                Naljarubriik?

Kui on tegu mingi pisikese inverteriga siis need on üldiselt KÕIK 230V 1 faasilise toitega.
                Näiteks CEA, Telwin, Fronius jpt. kuni umbes 200-250A max. vooluga aparaadid. Hetkel võin teha kasvõi pilte Telwinite ja CEA kõhust - pole mitte mingi valemiga võimalik neid kasutada 3f võrgus
                Ausaltütelda ei ole isiklikult katsetanud neid ka faaside vahelt kuid kardan, et ei tööta - muunduri komponendid ei ela seda üle.

Mida aga selle rumala teema kokkuvõtteks üteldagi...

Eks ikka seda, et kui garaaži tuleb 3 faasi siis kas küünlavalgel toimetad seal?
                Äkki võtaks keevitusele elektrit ka samast kus tuleb näiteks valgustuse toide?
                Võtaks selle omaette faasi ja neutraali alt - siis jaotub paremini tarve kuigi valgustus nagunii võtab vähe Amprit

Või noh...kui juba niisugune teemapüstitus siis mina kutsuks küll elektriku - kel neid laipu ikka vaja!
                -superradical-

Comment

Praegu on enamus impulsstoitega mobiililaadijaid 110...240V sisendiga,
                  samuti on keevitusi mis on 230/400V sisendiga,
                  esimene google otsing näiteks - http://www.remonditehnika.ee/e-pood/...230-2/120-1528

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
                    Eh???
                    Naljarubriik?

Kui on tegu mingi pisikese inverteriga siis need on üldiselt KÕIK 230V 1 faasilise toitega.
                    Näiteks CEA, Telwin, Fronius jpt. kuni umbes 200-250A max. vooluga aparaadid. Hetkel võin teha kasvõi pilte Telwinite ja CEA kõhust - pole mitte mingi valemiga võimalik neid kasutada 3f võrgus
                    Ausaltütelda ei ole isiklikult katsetanud neid ka faaside vahelt kuid kardan, et ei tööta - muunduri komponendid ei ela seda üle.

Mida aga selle rumala teema kokkuvõtteks üteldagi...

Eks ikka seda, et kui garaaži tuleb 3 faasi siis kas küünlavalgel toimetad seal?
                    Äkki võtaks keevitusele elektrit ka samast kus tuleb näiteks valgustuse toide?
                    Võtaks selle omaette faasi ja neutraali alt - siis jaotub paremini tarve kuigi valgustus nagunii võtab vähe Amprit

Või noh...kui juba niisugune teemapüstitus siis mina kutsuks küll elektriku - kel neid laipu ikka vaja!
                    Mis sulle arusaamatuks jäi? Asi ju selles ongi,et garaazi tuleb 10A aga vaja on 16A. Trafo moda vaja ongo selline,mis teeb 2f-1f ja ampreid tuleb rohkem ,kui 10A.

Comment

Äkki aitab valida: https://www.quora.com/How-can-we-con...ingle-phase-AC
                      viimati muutis kasutaja W@ldur; 11 April 2017, 23:49.
                      Erilahendused.
                      PS või mail.

Comment

Konkreetne toode mis lahendaks olukorra:

Kardetavasti on odavam müüa olemasolev keevitus ja osta 3faasiline asemele.

Comment

Infoks, Martini pakutud Norateli hind hakkab u 900EUR'st. Ehk et kindlasti mitte vähem.
                          Erilahendused.
                          PS või mail.

Comment

Kas on ära proovitud et kaitse ei pea?
                            Näiteks C10 kannataks 2 minuti jooksul 2x ülekoormust, keevitamine on tsükliline koormus ja täitsa võib pidada kaitse.
                            https://library.e.abb.com/public/114...D0201_view.pdf.

Comment

Esmalt postitatud martinr112 poolt Vaata postitust
                              Kas on ära proovitud et kaitse ei pea?
                              Oh, kus sa sellega, enne vaja tarka hakata panema
                              Ilmselgelt on probleem seal kinni kõrvadevahel või siis mida ma kõigerohkem kahtlustan - näpitakse ise asju mida ei ole vaja näppida.
                              Mul köögis on pistikkontaktidel 10A aeglane automaat, proovisin just veekeetja 2kW, kohviautomaat 800W ja 1400W tolmuimeja - kõik kannatas sisse lülitada. Samas on teiste tubade jaoks 16A ja kiirema toimega ning sellele liinile need 3 asja ühendatuna lükkavad automaadi välja. Ka lülitub ilusti sisse ka Telwin Technika 164 millel samuti vajalik 16A 230V vooluvarustus.
                              Aga jah, kõige mõistlikum siis ongi hetkel eraldustrafo

Väge eduliselt ise kasutanud pikka aega niisugust: http://cedo.ee/index.php?page=342
                              Ilmselt võiksin vedada ka selle kööki ja ma usun, et kui max. vooluga ei tööta siis jääb tööle küll.

BTW - teemaalgataja, seltsimees - kusagil ei ole poolt sõnagi, et probleem voolu vähesuses - probleem oli, et külamees kes keevituse müüs ütles, et oi, sul 10A vaja on 16...ilmselt umbes nii see oli. Tavaliselt on nii ja siis jäädakse näpp suus uskuma, enne isegi ei proovita 99% juhtudest
                              -superradical-

Comment

Working...
                              X