Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Akutoitel jootekolb

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Akutoitel jootekolb

Jäi silma ebays üks nikerdis, vahest kusagil oleks päris abiks midagi sellist. Tegelikult võiks see asi 18650 liitiumakult töötada, keegi on kasutanud mõnd sarnast riistapuud ja teab kommenteerida?
    otsija

Vs: akutoitel jootekolb

Kui head tahta siis seda julgeks soovitada. Omal on ja selle raha eest ikka väga asjalik. Üllatavalt hea koostekvaliteet ja omadused. Sööb kõike 12-24V vahel. Toida millega kätte juhtub.

Comment

Tahaks konkreetselt sisemise akuga aparaati, viskaks tööriistakohvrisse, et oleks kompaktne ka.
      otsija

Comment

Kaua see patarei vastu peab?
        Mis patareide vahetus maksma läheb?
        Vast "viskaks" ühe 230V toite ka tööriistakohvrisse, oleks vast muretum.
        Või saaks akulaadijalt otsetoite.
        Mini-jootekolb. Toide:12VDC (ei ole komplektis). Võimsus: 8W. Maksimaalne temperatuur: 300-350˚C. Võimalik kasutada autos (toitepistik saadaval eraldi) või toas, läbi 12V toiteadapteri (saadaval erald

on juba pikemalt kasutuses olnud.
        Ainus viga oli et kui kiiresti rapsasid siis ots lendas ära.
        Tuli natuke seada.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
          https://www.oomipood.ee/product/sp_m...2v_8w_300_350c
          on juba pikemalt kasutuses olnud.
          Ainus viga oli et kui kiiresti rapsasid siis ots lendas ära.
          Sama siin ja ongi kasutusel pliiakuga. Aga tundub, et läheb natuke liiga kuumaks ja varuotsikuid pole ka trehvanud. See-eest tegin vasktorust SMD-takistite mahajootmise otsiku

Järjekorda ootab paar 230V vene kolbi, millel originaalküttekeha on läbi, et 12V peale ümber teha. Temperatuuri reguleerimisega.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

Comment

Vs: Akutoitel jootekolb

Täpsemat tööd oleks väga raske teha kui jootekolvi saba oleks raske (akusid täis). Kui tööriistakohvris juhtub olema ka akudrell, siis ainult vahejuhet vaja aku peale, et saada pikka tööaega.
            Sellel kolvil mis ma soovitasin on skeem avalik ja tarkvara lähtekood vaba. Saada on sellist tarkvara, millel saab seada väljalülituspinge, et akut ära ei tapaks.
            Open Source Soldering Iron firmware. Contribute to Ralim/IronOS development by creating an account on GitHub.
            viimati muutis kasutaja martinr112; 05 August 2017, 13:35.

Comment

Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitust
              Järjekorda ootab paar 230V vene kolbi, millel originaalküttekeha on läbi, et 12V peale ümber teha. Temperatuuri reguleerimisega.
              Uue küttekehaga või mingitmoodi vana ümberehitusega ?
              Temp kontrolli jaoks tagasiside või niisama ?

Ma kunagi proovisin teha hästi pisikest, lühikese otsaga, sellisega on mugav täpset smd jootmist teha, oli samamoodi plaan teha aku toite võimalus, kasutasin mingit fotoilmutuse vedeliku soojendamise vanni küttekeha juppi aga see ei saavutanud piisavat temperatuuri ja lõpuks põles läbi enne kui tina sulatama jõudis hakata.

Oomipoe 12V jootekolviga on mul üks põhiline jootevahend (lisaks Wellerile), lihtne toiteplokk+automaatne väljalülitus, siis ei unusta.
              http://hparchive.com/
              https://worldradiohistory.com/index.htm

Comment

Ma olen kasutanud gaasikolbi. Gaasikolvil on 3 funktsiooni: jootmine, kuum õhk, lahtine leek.

Comment

Otsisin veel vähe ja tellisin prooviks sellise, vaatan kuidas otse ühe 3,7V liitiumakuga kuumutab. Küttekehasid ka ebays alla 2 euro saada, kui läbi peaks põlema. Otse kardan et ei kuumuta piisavalt ja peab pisikese stepup muunduri juurde lisama. Aku koha pealt, suvalisel 18650 pulgal on lubatud max voolutugevus 10A, ehk siis 36W, (12,6Wh) pisike kolb tarbib vast kuni 8W, üle tunni aja võiks siis rahulikult võhma jaguda, mulle oleks sellest rohkem kui küll. On ka kuni 35A mahalaadimisega lubatud akusid, aga nii suure hetkevõimsusega pole kindlasti kolvile vaja, piisab tavalisest, saab vähe rohkem Wh selle arvelt. Seega 4 kordne võimsusevaru jääks akule, ei tapa see kindlasti seda akut, lihtsalt peab vaatama, et kolviotsalt liialt soojust akuni ei jõuaks, see võib kurja teha. Liialt jäme või kobakas see kolb ka ei saaks, 18650 akule on mul olemas selline õhuke metalltoru laadne korpus, kuhu aku kenasti sisse istuks ja jämedust eriti juurde ei tuleks, just paras käes hoida, ülemäära pikaks ka ma seda ei ajaks.
                  otsija

Comment

Milleks nende akudega veel nikerdama peaks ? Gaasikolb on kordades asjalikum vidin. Kui aga hinda taga ajate siis pole suurt mõtet tööriistast rääkida. Kusjuures kui ma endale gaasikolbi otsisin ei suutnud aru saada mille krdi pärast on vaja gaasikolvile või üleüldse kolvile teha plastkarp ? Weller näiteks suutis välja mõelda, et aga äkki see kuradima kasutaja ei viitsigi iga kord oodata kuni kolb maha jahtub ja tegi metallkarbi, ning sisse toppis veel fiksaatori kah, et kuum kolviots kuskile karbi vastu ei puutuks ja sedasi ümbrust sulatama ei hakkaks. Ülejäänud tootjad mis mulle ette jäid ei suutnud aga sellise asja peale mõelda. Ega ma muidugi pikalt ei otsinud kah.

Comment

Mina olen ka gaasikolbi kasutanud, ja kui oleks vaja katusel midagi teha valiks pigem selle. Aga muidu oli mul kunagi kasutusel selline vidin: Welleri otsikule oli taha pandud väike adapter 12V, 1,5A, väga mõnus oli kaasas kandmiseks. Muide minul on üks Weller üle, võiks maha müüa, saaksid endale normaalse statsionaarse kolvi, ja ainult aku ja pistiku lisamisega ka autonoomse ja mõnusa tööriista. Stabiilset temperatuuri hoiab see otsik ise. Kui on huvi võin täpselt ära mõõta kui suur voolutugevus reaalselt tekib.
                      Ilmselt provotseerib audiofiilia aja jooksul retrofiilse modernofoobia arengut.

Comment

Ka mina kasutan väiksemateks töödeks sellist gaasikolbi.

Gaasikolvi laadimiseks kasutan tulemasinagaasi.
                        viimati muutis kasutaja klm; 05 August 2017, 21:22.
                        MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                        KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Mul ka tegelikult üks gaasikolb, aga see vigane vist, mingi ajaga seistes gaas kaob ära sealt. Gaasiga ka kuigi kaua seda kasutada ei saanud, tundi küll vist ühe nn paagitäiega ei kestnud. Kompaktne akukolb tundub ses suhtes lollikindlam.
                          otsija

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt Vaata postitust
                            Otsisin veel vähe ja tellisin prooviks sellise, vaatan kuidas otse ühe 3,7V liitiumakuga kuumutab. Küttekehasid ka ebays alla 2 euro saada, kui läbi peaks põlema. Otse kardan et ei kuumuta piisavalt ja peab pisikese stepup muunduri juurde lisama. Aku koha pealt, suvalisel 18650 pulgal on lubatud max voolutugevus 10A, ehk siis 36W, (12,6Wh) pisike kolb tarbib vast kuni 8W, üle tunni aja võiks siis rahulikult võhma jaguda, mulle oleks sellest rohkem kui küll. On ka kuni 35A mahalaadimisega lubatud akusid, aga nii suure hetkevõimsusega pole kindlasti kolvile vaja, piisab tavalisest, saab vähe rohkem Wh selle arvelt. Seega 4 kordne võimsusevaru jääks akule, ei tapa see kindlasti seda akut, lihtsalt peab vaatama, et kolviotsalt liialt soojust akuni ei jõuaks, see võib kurja teha. Liialt jäme või kobakas see kolb ka ei saaks, 18650 akule on mul olemas selline õhuke metalltoru laadne korpus, kuhu aku kenasti sisse istuks ja jämedust eriti juurde ei tuleks, just paras käes hoida, ülemäära pikaks ka ma seda ei ajaks.

When I bought this I was very sceptical that anything powered from a USB port could actually produce enough heat to solder. But here it is, tested and rever...

Siin selle sama kolvi ülevaade koos skeemiga. Ei midagi erilist. TS100 mida eespool soovitati tundub kõige asjalikum, plaanis ise ka lähiajal üks tellida endale.

Comment

Esmalt postitatud Starfish poolt Vaata postitust
                              Uue küttekehaga või mingitmoodi vana ümberehitusega ?
                              Temp kontrolli jaoks tagasiside või niisama ?
                              Vene kolbidel on lihtne, küttekeha on keraamilise toru või vilgulehest toru peal, sinna sobiv kogus vanast föönist saadud küttetraati. Taaskasutus missugune Otsikuid saab ka jämedast vasktraadist, peavad vastu küll, aeg-ajalt vaja viiliga lohk siledaks viilida.

Temperatuurikontrolliks K-andur, sellised nagu testritega kaasas. Tegelikult saab ühest andurist mitu teha, aga ma pole kindel, kas söepulkade elektrikaares neid juppe kokku saab keevitada ja kas selline termopaar huupi ei hakka näitama.

Kas sealt testriga mõõta või panna juhtima automaatset regulaatorit, pole mõelnud.
                              73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
                              ATiP1pN4XeM

Comment

Working...
                              X