Aeg sealmaal, et on mõttes lähiajal nüüd 12V-230V inverter soetada. Koormuseks läheks mikrolaineahi, 1200W taga kiri ja siis vahelduva eduga akutrellide jms laadijad, korraga käitama neid ei peaks asi suutma, muidugi võiks. Ilmselt oleks targem puhassiinus aparaat soetada kuna mikrouun tavalise trafoga koormuseks. Kohapealt oomipoest leidsin midagi sellist, ent üsna krõbe hind, saksa ebays jäi silma seesugune asi, poole odavamalt saaks, ehk oleks mõtekam siis see ebay kraam võtta juba? Garantiid jms küll ilmselt pole aga noh poole odavam hind õigustaks riski. Või see ebay lingil võib mingi hiina vuffel olla, mille reaalne võimsus 500W? Või siis julgeb keegi soovitada mõnd kolmandat muundurit üldse, mis võiks mikrolaineahjuga kenasti hakkama saada ja oleks hinna koha pealt mõistlik?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
12V 230V inverteri ostu plaan
Collapse
X
-
Vs: 12V 230V inverteri ostu plaan.
Inverterite puhul räägitakse pigem VA võimsusest. Näiteks kui võtad vibropumba 250W siis sellel VA võib olla 500VA või rohkemgi. Ja 500W inverter jääb lahjaks.
Mikroahju puhul samuti probleem palju on ampreid. Lihtne oleks testriga ära mõõta ja korrutades voltidega saad VA võimsuse, see on inverteri koormus. Antud juhul võib (aga ei pruugi) olla VA suurem kui 1500. Seega enne ostu natuke eeltööd, muidu ei pruugi mikro käima minna sellel võimsusel. Otseselt mikroga puudub endal kogemus, seega jutt teoreetiline rohkem.
-
Mikrolaineahjuga võib olla tuleb arvestada sellega, et kuna seal on juba arvestatava võimsusega trafo sees, siis sisselülitamise hetkel võib inverterist tarbitav vool hetkeliselt olla palju suurem, kui töötamise ajal tarbib ja inverter peab selle impulsi välja kannatama.
Comment
-
Youtubis on neid videosid küll kus testivad ahjusid nende taga. Minu ahjul on 1160W tarbimisvõimsus märgitud ja 750 kütmisvõimsus vms. Ega vist poes ka väga nii ei taheta lasta teha, et proovida saaks enne kas veab käima? Siin videos näha et mod. siinus soojendab tunduvalt kehvemini ja tarbib justkui palju rohkem energiat.otsija
Comment
-
A kuskohast sul see 12V tuleb ? Ahi rebib tühine 100 amprit, kui inverteri kaod ja muud asjad ka juurde võtta siis võiks see 12V allikas kannatada mingi 130 amprit. Palju neid tegelasi on kes seda voolu pikalt hoida jaksavad ? Mina unustaks enam kui 700W puhul selle 12V jama ära ja soetaks enamvähem esimese bensiiniga geneka. Isegi väiksemad peaksid suutma mingi 2,5kW väljundisse jagada.
Comment
-
Google ütleb, et on olemas 12-voldised mikrolaineahjud. https://camping.lovetoknow.com/12v-microwave
...
Kas oleks teoreetiliselt võimalik tavaline mikrolaineahi ümber ehitada? Magnetron tahab kuni 2 - 2,5 kV pingel umbes 0,5 amprit. Aga sellise muunduri sekundaarosa põlve otsas ei tee, pinge on selleks ohtlikult kõrge.
Comment
-
Softstardiga muunduritel on käivitusvaru palju vähem vaja. Nii saab näiteks tavalise kompressori auto pealt käima mis muidu vooluvõrgus korraks tuled maha tõmbab. Kes viitsib võib arvutada palju peaks sel puhul tavamuunduri võimsus olema.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Softstart toimiks vist ainult sedapidi ju, et torkan ahju muunduri pesasse ja keeran niiöelda enne muunduri lüliti sisse lükkamist ahju juba tööle. Ent digitaalsel ei saa sedasi, peab enne displei pingestuma ja saaks alles siis käivitada, kui muundur juba töötab. Või tähendab softstart midagi muud ja olen asjast valesti aru saanud, et isegi töötaval muunduril torkad suure voolutõukega seadme külge ja teeb siis selle sujuva pingelangu mis ei viskaks pilti eest asjal?otsija
Comment
-
Ikka õietpidi töötab st laseb pingel kõvasti langeda. Kõigi hiinlaste eest ei tea muidugi rääkida. Võin Tartus laenata kui tahad ära proovida.
Hääästi pikk ja peenike pikendusjuhe aitab ka softida. Või peotäis 500W prose pirne vahele.viimati muutis kasutaja elukaz; 20 August 2019, 21:57.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Mudelit peast ei tea, nimi oli vist Yes Power soft start 1000W, suurust nagu autovõimul, välja näeb umbes täpselt sellne: https://www.hinnavaatlus.ee/269350/y...0w-soft-start/
Paigutamisel pead juhtmetega arvestama et akust palju voolu kohale jõuaks ilma et alapingekaitse rakenduks.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
Comment