Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Vene kondensaatorite asendus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Tervist,

Oleks vaja asendada alljärgnevad kondekad, originaalid aastast 77.
    Kas saab asendada ka "lääne" kondekatega või kõige lihtsam oleks vene toodangut kasutada?
    МБГЧ-1-1 500В 2 мкф ±10%
    К50-20 50В 2000 мкФ
    МБМ 160В 0,2 мкф ±10%
    МБМ 160В 0,1 мкф ±10%
    МБМ 160В 0,5 мкф ±10%
    К50-12 50В 100 мкф
    МБГО-2 160В 4 мкф ±10%
    К50-12 350В 50 мкф ±30%

Vs: Vene kondensaatorute asendus

Miks esimest ja eelviimast nimekirjas, on vaja vahetada? Need on töökindlad jubinad. Ülejäänud jah, saan aru! МБМ-d, on üldjuhul vastupidavad, aga on nendega ka olnud ebameeldivaid juhuseid. Asendanud olen neid keraamilistega, eriti toite ahelates, kus natukenegi on tegemist kõrgsagedusega. Jõudu!

Comment

Ostsin ESR testri, K50 konded kõik läbi ja МБМ-d on kahtlased. МБМ 160В 0,1 мкф on ilmselt läbi, ESR näit liialt kõrge ja teistel näitas mahutavust 2 korda rohkem.
      Osadega lihtsam, Oomipoest on sarnast saad:
      К50-20 50В 2000 мкФ
      http://www.oomipood.ee/product/2200_50pht_2200uf_50v_105c_16_31mm
      К50-12 50В 100 мкф
      http://www.oomipood.ee/product/eeu_fm1h121l_120uf_50v_105c_20_8_15mm_low_esr_fm_p anasonic
      К50-12 350В 150 мкф 1
      http://www.oomipood.ee/kataloog/tme/toode?sku=SEsyVjIyN00yNTAzNUhB&t=hk2v227m25035ha
      (loomulikult on mul eelmises postituses "trükivead" tekkinud)
      Aga järgnevatele asendust ei leia:
      К50-12 300В 100 мкф
      МБМ 160В 0,1 мкф
      МБМ 160В 0,25 мкф
      МБМ 160В 0,5 мкф

Comment

Usun, et mul neid MBM-e leidub. Aru ei saa, miks vahetada. Kus resideerud?

Comment

Vahetuse soov saab alguse ilmselt teemast: https://www.elfafoorum.eu/threads/82...origa-treipink

Comment

Farnellist koodidega: 1413915; 1413916; 2860205. On pisemad ja paremad. K50-12 asenduseks kood 9696458 on küll radiaalviikudega.

Comment

muuseas , kui ma õigesti mäletan olid M6M 'id väikese omamüraga ?? või siis oli neil mingi muu hea parameeter (?temperatuurisõltuvus)

Таблица 2 - "Неожиданно высокую линейность продемонстрировала связка из отечественных конденсаторов МБМ"

Comment

Esmalt postitatud ci139 poolt Vaata postitust
                muuseas , kui ma õigesti mäletan olid M6M 'id väikese omamüraga ??
                Teemat võiks lugeda. Kuidas siis treipingi juhtelektroonika seda kondensaatori väikest omamüra või lineaarsust ära kasutab?

Mis aga üldiselt puutub nõukaaegste kondensaatorite asendamisse tänapäevaste lääne isenditega, siis kõik need paksus Al kestas isendid on testides OK? Minu arvates küll.
                viimati muutis kasutaja Scott; 27 September 2019, 06:34. Põhjus: järjestikpostitused kokku

Comment

Vs: Vene kondensaatorite asendus

Enamus vene laiatarbe lüüte ja МБМ on ikka paras p…k. Palju sõltus ka tootjatehasest ja valmistusaastast.

Kui ma ehitasin moonutusemõõtjat, siis mõõtsin nostalgiast ka olemasolevaid МБМ kondekaid.
                  МБМ oli kohutav kõrvalekalle peale kirjutatud mahtuvusest ja uskumatult suur temperatuurikoefitsient. Kui mahtuvus on oluline ja esineb suuri temperatuurimuutusi, siis need ei kõlba.
                  Ma ei mõista, kuidas sellised kondekad said olla Vega-106 plaadikeerutaja jt. korrektsioonvõimendites

Enamlevinumatest kõlbasid vaid K73 erineva numbriga - näiteks olid head 5% täpsusega K73-15M.

Comment

Arutelu on ehk veidi kõrvale kaldunud püstitatud küsimusest (kas otsida originaale või asendusi). Ka kasutamata ja aastakümneid vanad laiatarbe isendid ei pruugi olla kvaliteetsed, seega asendamiseks kõlbmatud isegi ilma mõõtmiskontrollita (ei kehti küll NSVL toodangu kohta prijomka "5" ehk "vojennaja prijomka". Neid MBM-e on nähtud isegi tiibrakettides). Seega renoveerimisel peaks otsima asenduseks ikka tuntud ja hinnatud tootjate komponente. Vene värgi kiitmiseks või laitmiseks võiks lausa uue teema luua (kui see tänapäeval veel kedagi huvitaks).

Comment

Nimekirjas esimese ja eelviimase jätaks ma alles. Enne mõõdaks muidugi üle. Ülejäänud peaks uuematega asendama. Jah kindlasti ikka tuntud kaubamärkide hulgast. Või siis K73 seeria hulgast.

Comment

Working...
                      X