Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mis arvate nendest YT hüperhelissüsteemide videodest?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Mis arvate nendest YT hüperhelissüsteemide videodest?

Teema ongi selline, kas need über mega YT videodes olevad super helisüsteemid on ka oma raha väärt.
    Näiteks selline süsteem:

https://www.youtube.com/shorts/PE6OqzKOkWc - 2 miljonit dollarit väärt
    https://www.youtube.com/shorts/Vt1nMmnM4S4 - hind tundmatu
    https://www.youtube.com/shorts/ydRetDfgICg - 1 miljon dollarit väärt süsteem
    https://www.youtube.com/shorts/vUa4UjsMoPY - 1.5 miljonit dollarit väärt süsteem

Ma tahaks küsida, kas see tõesti on seda väärt?

Alguses ma vaatasin, et osade kõlarite kastid olid tehtud väärispuust, aga samas osade kastid olid tavalised mdf kast lisaks spoon. Okei, võimendite puhul ma ei oska kaasa rääkida, nad on lampvõimendid, uhked kestad jne, aga rahanumbrid on muljelt äratavad.
    viimati muutis kasutaja vipu; 13 February 2025, 22:11.

Ok ühes videos oli AKAI lintmakk, mis vist ise maksab 100 000 eurot tänases rahas (tegin nalja eks, ägedamad on 6000-10000 dollari ringis). AKAI lintmakid on ühed kallimad makid ka täna. Kusjuures üks 60 minutiline makilint maksab 30 eurot. See on nii kummaline, nõukogude liidus toodeti metsikult lintmakke ja väga paljud olid neist jaapani makkide kopeeringud. Venelased kopeerisid jaapanlastelt väga palju helitehnikat. Lintmakke tootis nõukogude süsteem rohkem kui kassettmakke.
    viimati muutis kasutaja vipu; 13 February 2025, 22:29.

Comment

Need on raha äravõtmise süsteemid.

Sest vaata, mis tehnikaga neid hitte treitakse, mida nemad seal kuualvad...

Hey bud! I've been getting over a nasty upper respiratory infection myself... it's weird. I tested negative three times for COVID, but antibiotics didn't seem to do much so it's probably viral and therefore most likely a very aggressive cold. But even after I stopped coughing yellow-green crap...

Nõmedus on võtta muuskakuulamiseks mitmeid kümneid kordi kallim süsteem kui see tollel lingil..... see ei anna mittemidagi juude kui seda et saab vaesemate sõpprade ees kõvatada.
      // ettevaatust lingil olev härg ei kannata vaidlemist, on vaid tema arvamus ja vale arvamus.

Comment

Keegi peab ju arendustöö ikkagi lõpuks kinni maksma ka. Vahel võib jääda mulje et seda sortimenti müüakse kaalukaubana, aga sellel on reeglina siiski ka põhjus miks need asjad on massiivsed. Viidatud seltskonnas on üks tootja, kes eristub teistest, see on Focal. Nad nimelt arendavad ja toodavad oma asjad ise, käsitööna, ühes kohas. Neil on korpus tõesti 6cm MDF. Teised ise valjukaid ei tee. Wilsoni korpus on kunstmarmor, nagu Estelonidelgi.

See et muusikat toodetakse piltide järgi second-hand vintage'ga, et tähenda et see ongi reegel. Selle pealt ei ole mõtet üldistust teha.
        Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
        Konfutsius

Comment

Ma julgeks ikka tänapäevase muusika pealt ka natuke üldistada.
          Väga palju laiatarbe muusikat on ikka tänapäeval miksitud ja masterdatud kodus mingi suvalise mini kõlari peal. Kuuleb seda kõige paremini ära selle järgi, et korralikku madalat bassi pole, ilmselt pole kuna kasutatud mini kõlarid ei suuda seda maha mängida, siis ei saa ka salvestada. Spetsiaalselt maja väristamiseks tehtud EDM ei kuulu sinna alla, see on väga muud sorti aga seda ma ka ei kuula.

Comment

Linkidel oli põhiliselt monitooringuks kasutatavad kastid. Nende bassist küll salvestamisel piirajat pole. Lisaks on ju ka kõrvaklapid kasutusel reeglina, nendega ikka kuuleb kas bass on esindatud või mitte. Salvestamise tehnika ei saa sõltudes kõlarist basse piirata.
            Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
              Linkidel oli põhiliselt monitooringuks kasutatavad kastid. Nende bassist küll salvestamisel piirajat pole. Lisaks on ju ka kõrvaklapid kasutusel reeglina, nendega ikka kuuleb kas bass on esindatud või mitte. Salvestamise tehnika ei saa sõltudes kõlarist basse piirata.
              see asi, et bassi pole võib tekkida pigem laiatarbe kõlaritega kui nendega.

ja kunagi mulle öeldi, et kahekanali töödes subwoofreid ei kasutata.

Comment

Bassi salvestamist kõlar mõjutab ainult kaudselt, läbi nupukeeraja pea. Otse mitte. Ma siin hiljuti testisin infraheli salvestamist, mida minu kõlarid loomulikult ei esita, aga ega seepärast siis salvestamata ei jäänud
                Normaalsel juhul ei kasutata ka MCH salvestusel subwoofereid, need on siiski lõpp-kasutaja mängud.
                Konfutsius

Comment

Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitust
                  Bassi salvestamist kõlar mõjutab ainult kaudselt, läbi nupukeeraja pea.
                  Just see pea ongi ahelas nõrk koht kuna ei saa aru, et minikõlaritega ei saa miksida korralikult.

Comment

Ma arvan et see "pea" on süüdi ka siis kui on korralikud kõlarid aga ikka ei tule mdagi mis seisatama sunniks...
                    Konfutsius

Comment

moi , sa ei ole neid ühtegi omanud eks?

kahju et rada7 foorum skriptijõmpsikate pärast kinniläks, isand moi saaks sealt mööda päid ja jalgu ikmultimedia fännide käest.

Esmalt postitatud OSX poolt
                      Normaalsel juhul ei kasutata ka MCH salvestusel subwoofereid, need on siiski lõpp-kasutaja mängud.
                      kasutatakse ikka, LFE on spetsiaalselt subwoofri kanal.

Comment

LFE on küll spetsiaalne SW kanal, aga siiski consumeri poolses otsas, mitte niivõrd DAW poolel. See et saab, ei tähenda et peab, SACD tegemisel näiteks ei olegi võimalik downmixed LFE kanal, downmixi teeb (kui teeb) mahamängiv seade.
                        Konfutsius

Comment

Tõsiselt või? Pildil on DAW'i monitoride seadistus surround 7.1.2 puhul.

Click image for larger version  Name:	Screenshot 2025-02-14 at 19.42.19.png Views:	0 Size:	78,1 KB ID:	1133399

Comment

Loe minu teist lauset tähelepanelikult veel mõned korrad...
                            Konfutsius

Comment

SACD on 6 kanalit, see teeb surround 5.1 seega LFE on olemas.

ma jätsin kirjutamatta, et paljud SACD plaadid on tegelikut kvadro heliga, Queen'i stuudio on 4.0 helindusega.....
                              viimati muutis kasutaja olavsu1; 14 February 2025, 20:14.

Comment

Working...
                              X