Vs: igiliikur
Miks pole süvenemist väärt? Seal on mitu huvitavat videot, kus ühes demoti asja nii, et üks seltsimees pidi selle riista teist otsa kinni hoidma täiest jõust, kuid olenemata sellest õnnestus sõrmega pendlit kiigutades teises otsas nii palju jõudu arendada, et kinnihoidmisest eriti kasu polnud. Et töö input oleks nagu liiga väike sellise jõu arendamiseks lihtmehanismi kohta (puht empiiriline oletus muidugi, kuid seda ei tohiks olla keeruline mõõta sellise riista puhul).
Ja mis konkreetsesse barjääriasja puutub, siis on mulle meelde jäänud just see, et "see on nii, kuigi see kuidagi nii olla ei tohiks" stiilis väide.
Beardeni ja "teiste" kohta ma sõna võtta ei oska. Ometi on internetis mitmeid foorumeid ja meililiste, kus inimesed pidevalt midagi katsetavad ja oma teadmisi jagavad, kasutades selleks mõistagi teaduslikke meetodeid.
Ei muutnud sihilikult, pigem ütlesin kuidas mina neid asju mõistan (ja tõenäoliselt kuidas need kes sellega tegelevad seda mõistavad). Aga oletame, et ma ehitan hüpoteetilise masina, mis casimiri efekti rakendades energiat rohkem välja annab, kui efekti ekspluateerivate protsesside esilekutsuvate mehanismide töölerakendamiseks vaja läheb - kuidas seda riista siis nimetada?
Üldiselt leian ma, et kui vaakumienergia casimiri efektis väljendub, siis miks ei peaks ta seda tegema mõne muu meile tuntud protsessi varjus?
andreie:
Ole rahulik, selliseid mehi on enne Sindki olnud. Ah jaa - igiliikuri tõestamise kohta ma pole muidugi sõnakestki rääkinud (nagu siin just selgus).
Esmalt postitatud KaruTEC poolt
Ja mis konkreetsesse barjääriasja puutub, siis on mulle meelde jäänud just see, et "see on nii, kuigi see kuidagi nii olla ei tohiks" stiilis väide.
Beardeni ja "teiste" kohta ma sõna võtta ei oska. Ometi on internetis mitmeid foorumeid ja meililiste, kus inimesed pidevalt midagi katsetavad ja oma teadmisi jagavad, kasutades selleks mõistagi teaduslikke meetodeid.
Kui sa poole jutu pealt muudad igiliikuri definitsiooni siis on kogu jutt pointless. Hetkel me räägime igiliikurist KUI SEADMEST MILLE VÄLJUNDVÕIMSUS on suurem kui SISENDVÕIMSUS. Sisendrammu võtmine uuest seni mittekasutatavast allikast ei kvalifitseeru igiliikuriks.
Üldiselt leian ma, et kui vaakumienergia casimiri efektis väljendub, siis miks ei peaks ta seda tegema mõne muu meile tuntud protsessi varjus?
andreie:
Ole rahulik, selliseid mehi on enne Sindki olnud. Ah jaa - igiliikuri tõestamise kohta ma pole muidugi sõnakestki rääkinud (nagu siin just selgus).
Comment