Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

igiliikur

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Pane see 12 voldine mootor niisama laua peale ja oota, kuni ta ise tööle hakkab, Sama teeb välja.

    Comment


      #17
      P2ikesepatarei pole ilmselt see "igiliikur" mida teema algataja kysis. P2ikeseenergia v6iks samastada hydro v6i tuuleenergiaga.Minu arvates.

      Comment


        #18
        Elas kord niisugune kunstnik, nagu Escher: http://www.geocities.com/Wellesley/7303/escher.htm

        vaadake pilti "Waterfall"...kas pole mitte igiliikur?
        Targemad muidugi teavad B-) .

        Comment


          #19
          igasugused seadused, ka füüsikaseadused takistavad inimese vaba arengut.on olemas selline hirmus murdja ja metsaline nagu maipõrnikas-vähemalt tänaseni kehtivad füüsikaseadused ei lase tal lennata.aga lendab vaenlane.kes teab, võib olla on see mingi igiliikur mis tal lennata laseb.või võtame Möebiuse lehe-ehk on temas igiliikur peidus.mulle kkkaspari idee meeldis.läbi otsimise ja katsetamise tulevad teadmised ja oskused. ja mida hullumeelsem tundub esmane idee, seda rohkem on lootust, et midagi suurt ja ilusat sellest koorub.

          Comment


            #20
            Millised fyysikaseadused peaks maip6rnikal lendamist takistama?

            Comment


              #21
              Paar sõna kreeklase lähenemisviisi toetuseks.
              Ammuloetust on meelde jäänud selline lugu:
              Siis, kui rongiliiklus oli veel tuttuus asi, rehkendasid targad teadlased (või olid lausa akadeemikud...) füüsikaseadustele tuginedes, et rongi kiirus ei saa kunagi ületada 36km/h (vist; parandage, kes seda täpsemalt mäletab). Üle selle pidavat õhk vagunitest välja imetama ja kõik reisijad lämbuma...
              Sellega ei taha ma öelda, et igiliikurit, kui sellist oleks võimalik ehitada, vaid asja uurimisest võib tekkida huvi ja selle tulemusena võibki kunagi miski leiutis tulla. Ajaloos selliseid juhuseid jalaga segada, kus keegi eneselegi ootamatult ja akadeemikute meelhärmiks millegi uuega välja tulnud, sest ta lähenes asjale traditsioone eirates (tihti teadmatusest). Akadeemikud ju teadsid, et seda ei saa olla, sest see pole võimalik. Hiljem selgus, et siiski on. Kas pole häbematus, eksole... Niimoodi autoriteeti õõnestada...
              Õnneks meie ajal selliseid asju enam ei juhtu, eks? Järgmine päevakorra punkt palun...

              Selle jutuga ei taha ma kuidagi halvustada teadust, nii et paluks mitte kellelgi solvuda. Lihtsalt vihje ajaloole, millest me kunagi midagi ei õpi.
              Kõik. Vaidlema ei viitsi hakata.
              Harjutamine teeb harjutajaks.

              Comment


                #22
                Ka pendel oleks igiliikur, kui poleks õhutakistust ja hõõrdejõude tema kinnituspunkti juures.

                Lisaks, näiteks lihtsaim induktiivpoolist ja kondensaatorist koosnev võnkering oleks mõnes mõttes "igavene", kui poleks induktiivpooli aktiivtakistust (aga selle induktiivpooli me peame ju millestki kerima ). Seega sumbuvad varem või hiljem ka vabad võnkumised.

                Juukseidpidi suutis vaid parun Münchausen (oli vist ikka tema?) ennast soost välja sikutada.


                Aga proovima peab!

                Comment


                  #23
                  teatavat moodi igiliikureid (vähemalt kestavad VÄGA pikka aega) on tehtud nii, et pannakse mingi objekt/ese/misiganges "penningi lõksu" (tugevatest [elektron- vist]magnetitest ümbritsetud väikse kambrikese keskele, nii et objekt on magnetite meelevallas ja püsib täpselt keskel, kuna kõik jõud, nii üles kui alla tõmbavad-tõukavad jõud on tasakaalus) ning seal "penningi lõksus" on vaakum, ja siis pannakse asi keerlema, ja kuna hõõrdetakistust ei ole, siis ongi asi igavene. asjal on ainult 1 miinus - täiuslikku vaakumit ei ole võimalik tekitada. (vähemalt minu teada, parandage kui eksin)

                  Comment


                    #24
                    Üks igiliikuri idee, mis meenub, oli selline, et kasutada ära vedeliku kappillaartõusu. pandi peenike õõnes toru, mida mööda vedelik üles tõusis ja otsa väike kraan, kust vesi tilgana alla pidi kukkuma. Tilk ei tekkinud aga piisavalt suur, et toru küljest lahti oleks kukkunud.
                    Selline lugu meenub kah veel, et mingi maa patendiamet teatas avalikult, et enam igiliikurite ideedele patenditaotlusi läbi ei vaadata, pidi ajaraiskamine olema.

                    Comment


                      #25
                      Igiliikur on seade mis annab energiat välja ja mille kasutegur on suurem kui 1.
                      Mingis peaaegu hõõrdevabas keskkonnas keerlev ketas EI OLE IGILIIKUR.

                      >> Tilk ei tekkinud aga piisavalt suur, et toru küljest lahti oleks kukkunud

                      Ei tea küll miks

                      See füüsikaseadustele mittevastava maipõrnika jutt on bull, lihtsalt vastavad aerodünaamilised kontrollarvutused on nii keerukad et neid ei tehta.

                      Rong ei ole vist 20 sajandi leiutis. 19 sajandil ja enne ei olnud klassikaline füüsika veel "valmis". Klassikaline füüsika sai valmis 20 sajandi alguses, kui keski tegelane - nime ei mäleta - teatas kõva häälega ühel konverentsil et 6 kuu pärast on füüsika valmis ja asi mutt, natukese aja pärast aga .. Niels Bohr, Einstein, Heisenberg, Max Planck jne jne. Samas kehtib enamike tänapäeva makroskoopilise maailma juures klassikaline füüsika vägagi suure täpsusega.

                      Akadeemikutega on nii et mida vanemad seda jäärapäisemad. Nende "ei saa olla" tähendab seda et "mina pole pidanud otstarbekaks tegeleda ja ärge teie kah midagi tehke, krt teab mis muidu saab".

                      Veel valesti defineeritud igiliikuritest: Maa peaks kah igiliikur olema, 4 miljardit aastat juba paneb ümber päikese. Aga tegelikult ei ole.

                      >> igasugused seadused, ka füüsikaseadused takistavad inimese vaba arengut

                      Minul on füüsikast siiamaani ainult kasu olnud. Sinu väide on bs. Füüsikaseadused ei ole SEADUSED vaid reeglid millega ümbritsevat maailma kirjeldada.

                      ma soojalt soovitan inimestel füüsikat õppida ja uurida ja teha seda avatud silmadega mitte kinnisideega ehitada igiliikurit.
                      Lugege raamatut: Stephen Hawkins - short history of time. Üpris kasulik ajutegevusele.

                      Comment


                        #26
                        http://jnaudin.free.fr/html/tbfrenrg.htm

                        Lugege ja saage aru. Igiliikur on ehk realiseeritav sellises mõttes, et ta ei kasuta mingit klassikalise füüsika poolt kirjeldatud energiaallikat.
                        Ise olen küll suht skeptiline selle suhtes. Aga kui aega saan siis mõne katseseadme võiks teha.

                        Comment


                          #27
                          igiliikur on jäävusseaduste tõttu võimatu. valguskiirus on kiireim võimalik kiirus. need väited peaksid olema kindlad, teisalt inimvõimetel ei pidavat piire olema ja pealegi Einstein väitis, et kõik on suhteline...

                          niipalju veel, et generaatori kasutegur jääb alati alla ühe. üks peamisi põhjuseid on magnetpilusuurus. ideaalne oleks, kui gene rootor oleks vastu teda ümbritsevaid pooluseid, aga siis ei saaks teatavasti ta enam hõõrdejõu tõttu vabalt ringi käia. jämedalt võttes saab sisepõlemismootori otsa kinnitatava gene võimsuse nii: vootori võimsus hj-des/2=gene väljund kW-des. see ei ole kuskil välja kirjutatud reegel, aga paraku on asjas mingi seaduspära.

                          õppige füüsikat, sest nagu minu vennas tavatseb öelda: "kõik siin ilmas on füüsika - ka keemia on füüsika". ma ei ole mitte alati temaga nõus, aga sellele väitele ma vastu ei vaidle
                          Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus

                          Comment


                            #28
                            KaruTEC,sa oled parandamatu materialist.inimese hinges ei tohi tappa last.alati peab alles jääma lootus,et just selle kivi all mis ma kergitan, on peidus varandus.

                            aga sina tuled ja ütled-pole siin midagi,ära mitte loodagi.

                            Comment


                              #29
                              Kui nüüd filosoofiasse laskuda, siis igiliikur ei saa juba sellepärast olemas olla, et pole olemas laagreid mis lõpmatuseni veereks, ega ära kuluks :-P

                              Samas, asjalik on KaruTECi antud Naudini veebi link, see on üks mu lemmik paiku :-)

                              Kreeklase toetuseks ütlen seda, et tõsi, paljud paljud asjad on avastatud/leiutatud just teadmatusest ja/või laiskusest - neid näiteid jagub küllaga. Ja selles suhtes on tal 100% õigus, et ei tohi hetkekski kaotada lootust ja usku enesesse. Samuti, liigne usk koolitarkustesse on kah pidurdav, sest see välistab olukorra "aga ma ei teadnud, et see pole võimalik". Siiski, tuleks end maksimaalselt füüsikaga kurssi viia, sest see selekteerib kiiresti välja need klassikalised igiliikuri ideed, justnagu see mootor-generaator asi.

                              Samas, vahest ehk me kasutame valesid meetodeid. Asjaarmastajana on mulle mulje jäänud, et kole palju kasulikku energiat raisatakse lihtsalt ära ja et on võimalik teha üliefektiivseid mootoreid ja generaatoreid, millega see "overunity" ehk polegi nii kättesaamatu idee.

                              Väidetav demonstraator Naudini lehelt.

                              Samas, tasub silma peal hoida ka sellel lehel.

                              Küll need kogemused ja teadmisedki ajapikku tulevad ja "igiliikuri" projektidki arenevad koos ajaga.

                              Minu isiklikest katsetest võiks ära märkida näiteks selle Cold Fusioni katse, mis kuulub kah nende "seda ei saa ju olla" kategooria asjade hulka. Tegu siis Naudini lehel kirjeldatud katse replikatsiooniga. Olgu mainitud, et täpsemad uurimused selle kohta saavad toimuma lähinädalatel.

                              Muide see link, kus see video asub, ei ole mitte minu vaid ühe mu hea sõbra serveris, seega, kes mind ei tunne: ärge tehke mingeid järeldusi :-)
                              To boldly go where no man has gone before.

                              Comment


                                #30
                                Way to go kreeklane, mul savi. Minu tööks on btw asjade tegemine, mida teised ei taha ei suuda ei oska, nii et konservatiivsusest on asi kaugel. Materialismist on asi ka väga kaugel.

                                Kordan veel: on suur vahe kas sa teed midagi või ainult lällad ja taod vastu rinda et vat kui saaks ja oleks siis tuleks ja kui mina tegema hakkan siis võivad füüsikaseadused persse minna ja kui mina mõtlema hakkan siis võivad hawkinsid endale kuuli pähe lasta.

                                Comment

                                Working...
                                X