Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Tänapäeval kuluks jälle OTK ära

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Tänapäeval kuluks jälle OTK ära

Võib-olla olen sellest juba rääkinud, ei mäleta. Igatahes...ühes ulmekas, kus tegevus toimus kauges tulevikus mingil x-planeedil oli kõige raskem kuritegu omada vastupidavaid asju. Tava-asjad hävisid ruttu, nt. riided vist iga tunni tagant (tänavatel olid spets kabiinid, kus sünteesiti kohe uus hilp) jne.
    Igas heaoluühiskonnas on kurjategijaid, nii sealgi. Oli Artsie-Craftsie-Kid'i hüüdnime all tunutud räige pätt, kes kogus vanu ja vastupidavaid asju. Tal oli kuskil mingi peidik, kus siis kaaspättidega koos keelatud staffi kaifis (nt. istusid puust taburettidel ja vaatasid kaminaleeki - väga illegaalne!).
    Seoke tore lugu. Mis pätist lõpuks sai, ei mäleta enam...
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Praktiliselt kõik firmad teevad masstoodangut Hiinas ja sealt ei ole kvaliteeti oodata..Ja selle peale ei mindagi..Eesmärk on see, et sa ostaksid mõne aja pärast uue toote, mitte ei kasutaks vana kümneid aastaid..

Comment

Mina ostan ikkagi järgmise toote firmalt, kelle toodangut olen kasutanud ning selle kvaliteedis kindel. Tänapäeval aga ei saa enam laiatarbeturule määratud toodete puhul kunagi kvaliteedis kindel olla, kipub nii olema, et kui kümme aastat oled näiteks NECi monitori kasutanud, siis nüüd poodi minnes kipub odavamas hinnaklassis ikka tõsine üllatus tabama, ka Mitsubishi on hakanud saasta vorpima. Ning lisaks küsib Eesti vahendaja juba kodukasutaja ja profiseeria vahepealses hinnaklasiis paikneva toote eest maailmaturu keskmisest jaehinnast 3x kõrgemat hulgihinda... Kemplen praegu GNT Eestiga teemal, et NEC2070NX-i hind ei peaks kohe mitte sugugi olema 13,5K, mis nende hinnakirjas mõne aja eest silma hakkas. Samas 2070WNX'i eest küsitakse 5300,-, kuigi selle hind läänes NX-st ca. 20$ kallim on. Ei läinud küll teemasse, aga ehk on ka keegi teine selliseid kogemusi omanud ning mõelnud, et äkki on mingi eksitus kusagil. Maaletooja leiab igatahes vabanduse, et tegu on "profiseeria tootega" ning hind on õigustatud.

Ahjaa, Felch vist vihjas siin ennist Siemensi nime kandvate arvutite kvaliteedile. Minu jaoks on see firma oma margi täis teinud peale seda, kui Siemens-Nixtorfist sai Fujitsu-Siemens. Kui enne tootis Siemens oma arvutikomponendid ise, siis peale ühinemist muutus ta ainult kollase kraami kokkuvorpijaks, enamusest selle brändi arvutitest vaatavad vastu teada-tuntud OEM käkikeeraja MSI komponendid, mida pole isegi uue logoga varustada kohati raatsitud. Ehk siis 50/50 loterii, kas peab ilma sekeldusteta garantiiaja vastu või mitte. MSI toodangut kasutab oma odavamate masinate puhul ka HP, kuigi peidab igasugu jäljed viisakalt ära. Kallimad asjad õnneks istuvad veel ASUSe peal, ei tea ainult, kui kauaks. Ka Apple ei tooda oma kola enam ammu ise, minuteada paneb Apple masinaid tellimuse põhjal kokku seesama ASUSTek.
        Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Jah, Amilo kvaliteedi kohta on küll halb arvamus, mõlemad pillid läksid .../dev/null/
          Aga ma olen kaugel sellest, et ainult Hiina tööjõudu süüdistada. Pigem asi ikka firmades enestes, kes soosivad priske kasumi nimel odavamaid materjale, ei viitsi toodangut läbi testida jne. Hiinlane vms. "kollane" teeb ikka seda, mida ülemused/tööandjad käsevad.
          Üks linnalegend räägib, et Eerikupojal pidi olema lausa omaette asutus, kes võtab disainitud telefoni ja "optimeerib" üle, et müüma hakata. Kahjuks toimib sarnaselt rõhuv enamus firmasid, normaalset kaupa on raske leida.

Kunagine hüüdlause et "teoreetiliselt on töötav vene värvitelekas võimalik aga keegi pole ise näinud", saab tänapäevase sisu....
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Teoreetiliselt töötav vene värvitelekas..
            Uuema aja telekad ikka näitasid pilti ilma sekkumiseta kah aga lapsepõlvest mäletan ainult pooltöötavat lampvärvitelekat kodus ja siis mõnede tuttavate/sugulaste juures. Kogu aeg oli vaja midagi timmida/klõpsida. Küll ei seisnud heterdüün paigal, küll jooksis kaader ja kõrgepinge lõi kah plaksuga kord päevas üle. Pilt oli isegi vahest värviline (kui korras värviplokk juhtus parasjagu sees olema). Aga seeeest mustvalged 312 seeria rekordid käisid nagu kellavärgid. Mingi vene lehe andmeil olid nad toomises isegi 1990nendate algul

Aga võibolla kingsepp käib ilma kingadeta.
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

No krt, telefonid ja arvutid teil siiski töötavad ? Või ei ?
              Kui teha arvuti või telefon või telekas KORRALIKULT KORRALIKEST juppidest siis maksaksid need vastavalt 200 000, 30 000 ja 60 000 krooni. Tarbija saab mille eest maksab. Ja asjad TÖÖTAVAD. See on fakt. Mul ei ole olnud kokkupuudet viimaste aastate jooksul ühtegi probleemi mingi kodutehnikaga.

Comment

Jah, telefonid ja telekad töötavad, vähemalt kallimad sellised, aga vot arvutitega on alati jama. Küll viletsad toiteplokid, punnis kondekatega emaplaadid, streikivad kõvakettad jne. Jumal teab missugustest urgastest on need jupid kokku keevitatud.
                Näiteks: nõrgem arvuti on lihtne, odav ja ebakvaliteetne, aga samas võimas arvuti on kallis ja ikka ebakvaliteetne, kas pole nii?
                Tundub lausa tänapäeva reeglina, et firmal pole lihtsalt kasulik teha odavat asja mis kestaks. Kaks odavat puuklotsi ja kogu lugu, sada aastat hooleta, lapsed mängivad veel mitu põlve. Aga ei, on vaja need klotsid kergesti purunevast plastmassist teha, muidu äkki enam ei osteta.
                Point selles, et kui asi on ehituselt lihtne (ja loomulikult odav) siis olgu ta ka kvaliteetne!
                Ka see pole eriline vabandus, et seadmed lähevad üha keerulisemaks...paarikümne aasta eest olid selle aja seadmed (selle aja mõistes siis) samuti keerulised, aga üsna kindlalt kvaliteetsemad.
                Nüüd on poodides ainult hiina s..t olenemata hinnast.
                On keegi tähele pannud, et väljamaalt osetud (samakallid) asjad kestavad oluliselt kauem? Et need on oluliselt kvaliteetsemalt koostatud?
                Võiksin ise kümneid näiteid tuua.
                Meie olematu turg, (mõnikord) poodide kasumiahnus, rentaabel on tuua seadmeid võimalikult odavast kohast, et rahuldada meie olematut maksujõudu...kvaliteet on niikuinii Made For Former Soviet Union jne.
                Kõik see ajab parajalt keema, kui poodi satud ja ilusaid kestasid vaadates tead mis kompott tegelikult nende sees on.

Comment

no ma ei saa aru, mis arvutitel viga on? Need arvutid, mis minu käest läbi käivad kestavad küll 3 inimest välja e 10 aastat minimum. aluguses papsi oma paar aastat, siiis minu oma ja pärast jõuab omadega vanaisani. mitte midagi pole viga. HDD on korras, lüüdid on parimas seisus ja toiteblokk kütab ka endist viisi. arvuti sees päevas oma 7h kindlalt.

Võibolla ostad omal kaupa kusagilt kadaka turult vmt, mina neid asju ei kiruks.
                  Telefon töötanud ka vääga kaua (5a minimum koos akuga), teleka eluiga ka 10m juba olnud (kui mitte rohkem).

Comment

Kallid inimesed, kordan veelkord: kvaliteedikontroll on ka tänapäeval täiesti olemas ja nliidu aegne otk on selle kõrval naerukoht. Kas siis keegi keelab osta kaupa poest, mis pakub oma kaupadele toimivat garantiid. Kogu tootmisahel teeb ise kvaliteedikontrolli, et hoida garantiiremonti tulevate seadmete protsenti normaalsel tasemel.

Tarbija hääletab ikka oma rahakotiga.
                    If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

10-20 aastat tagasi tehtud kodutehnika töökindlus oli madalam. Arvutitel samuti.

Comment

Kodus on üks vana lamptelekas-MV, aastanumber sel 1963, töötab seniajani, ainult, et tänapäevast pilti enam vastu ei võta, samas praegu minul olev Samsungi teler on ka kohe kohe sisenemas oma teise "kümmeaastakusse"-ilma viperusteta, samas on mul üks umbes 2 aastat vana DVD mängija Samsung (kokkulaotud venemaal), see on ka hästi vastu pannud, vaatamata sellele, et külas olnud jõnglased suutsid "Suure sula" ajal selle maakülgetõmbele allutada oma meetri kõrguselt kindlasti-töötas see peale pildi hetkelist seiskumist ikka nii nagu varem edasi.Ja siis veel ühest nimetust tootjast-Masaki v. Matsui-pole seda nüüd vaadanudki, auto DVD mängija igatahes, hind paar tuhat ja sellega selline lugu, et võib vist "Off-Road" võistlustele kaasa võtta, iseasi kas seda seal aega vaadata on-minul sellega igatahes nii head kogemused-ei olegi tarvis 10* kallimat Alpinet (autovõimusid arvestades mu meelöest pask mis pask firma, mingid Sankeni transid ju on aga just-"mingid", kurat oma isearetuse võimu jaoks saab otse tootjalt tellida transse ja muud kola ikka pool ilma-ei ole näit. tarvis osta MJ21193/94 tükihinnaga 200.-, tellid kumbagit 50tk ja hind 5* odavam. Välismaalt ostetud asjadega ka huvitav lugu, Denveri CD player mis Soomest ostsin on käinud läbi tulest, veest, gravitatsioonijõust ja kes teab millest veel-ikka töötab, kuigi näeb hirmus välja ja on juba n.ö. pensioni välja teeninud-see maksis 2,5 aastat tagasi Soomes ca. 30 EURi-sai neid lausa 2 ostetud, teine pea uus aga enam, nagu üteldud ei kasuta, sest moraalselt vananenud-praeguse iPodi kohta just kiidusõnu ei ütleks, v.a. väljanägemine ja kompaktsus-kolm päeva vana ja juba jooksis kinni, oota päev otsa, et midagi teha saaks-poest üteldi, et tuttav lugu neilgi (ühel müüjal). CD playerist veel niipalju, et sõber näiteks ostis samal ajal umbes kui mina oma Denveri, 4* kallima soni-irw!, tundis justkui, et on ka jõudnud "inimeste" sekka ja võib seda lubada-s...gi, see soni andis u. kuu pärast otsad-garantiiga hakati vassima ja nii ta jäigi vedelema. Kõnealune firma on näiteks minus tekitanud ainult instinkti "hoia eemale!" Jõulude paiku sai vaadatud poes plasmasid ja suurt aega ei läinudki kui müüja tuli juurde ja hakkas küsimise peale kohe pähe määrima soni praaki, kõrvuti olid nimelt Samsungi ja soni ekraanid teisel pilt kuidagi udune ja "pime", hind aga ligi 10 k kõrgem-müüja vastas küsimusele pildikvaliteedi kohta, et ju ei ole see paika reguleeritud-no mis jutt see on? Lisaks pidi sel olema rohkem mingeid lisaseadmete ühendusvõimalusi (Loe-paremaid!), no jällegi-kui ma tahan ühendusi, et ühendada näit. a la 9.1 v.m. korralikku resiivrit, näit. mõni Denoni tippmudel, mil hinda 60 k, siis kindlasti ma ostaksin sinna poole odavama ekraani, ehk siis juba 300 k kui võimalused oleksid ja jällegi-kindlasti mitte ei saaks see olema soni toode, üks huvitav paradoks on näit. eestis ilmuv ajakiri TM-seal korraldatavad testid on pehmelt ütelda huvitavad, näit. võrreldakse 20 000 maksvaid Panasonic, Hitachi ja soni kaste, ent nende hulka on sattunud ka mingi alla 15k maksev Samsung-testis on see kõige sitem, kuid kui vaadata näiteks punktisummat siis julgeks selle mõne kümnendiku vähem saadud punkti eest ka mitu-mitu k vähem maksta, vaadake näit. Soome Hi-Fi "tauluteste"-seal on näiteks juurde ka kirjutatud, et testi odavaim jne. ja imet-alati ei ole see odavaim just testitulemuste viimaste seas! Ehk on siin mõtteainet? Kuigi TM-st veel rääkides viimase numbri etukõne oli just nii nagu tegelikult on-muidugi on testidegi juures mängus teatud huvid-kuid miks ikka neid õigustatakse see vist on samast põhimõttest nagu eesti poliitikute lubadused ja jutt, mida just puhta kullana ei tasu võtta, ehk isegi mitte roostes rauana! puhtast rauast rääkimata.Lõppu veel ka telefonidest-on nad ikka nii töökindlad-möödunud nädalal ostetud tel. ei tahtnud juba samal päeval, et kõnet sooritaksin-mingi 5 minutit ei reageerinud ükski klahv, esialgu kuhugi garantiisse jooksma veel ei hakka-vaatab mis ta edasi teeb-telefonid ju nii täis topitud igasugu pahna, et ei teagi kohe...milleks mulle näiteks videokõne kui ma seda õieti kasutada ei saagi? Ega inimesed ainult linnades ei ela. Kui seda võimalust kasutada ei saa siis ega pood seda mulle ju kuidagi ei korva-näiteks mõnesajakroonise hinnasoodustusega telefoni hinnas? Nüüd kindlasti mõni mees mõtleb jälle, et mis sa loll ikka hädaldad aga ei-siin on ka minule midagi-mingi põhimõtte või kurat teab mille pärast ma küll ei hakka kiitma, et nüüdsed asjad on paremad kui sovietiaegsed-on nüüdseid mida sel ajal ei olnud ja on selge, et kui ma midagi sellist kasutan on see mulle vajalik ja seega parem kui selle mitteolemine, samas oli aga sel ajal ka paremaid asju kui nüüdsed-sellest ei saa ikka üle või ümber, kuigi mõned seda ehk sisimas tahaksid-lihtsalt EI saa.Muidugi õige ka see monitoride juures olnud jutt-mis tippmudel jne. kaupa müüa tahetakse küll aga hinda inimlikuna hoida ei saa-eestis on veel see lastehaigus, et korralik auto, tööriist, monitor, telefon või mis iganes muu olgu ikka neil kes seda endale saavad lubada (majanduslikult), see kas nad sellega midagi teha oskavad ei huvita eriti kedagi (vähemalt senikaua kui näiteks liikluses hakatakse aasta lõikes laipu kokku lugema), kui maksujõulised kliendid on asja ostnud ja sellega mõni aeg uhkeldada jõudnud, nende ees kellel seda veel ei ole siis on kord vähem maksta jõudvate klientide käes-hinnalanguste näol. Mujal maailmas see nii päris ei ole-näiteks Soomes räägivad inimesed kel ukseees seismas McLaren mersud ikka veel vana hea Nokia 5110-ga, see ei tee neist halvemat inimest, ei tee ka auto paremat, kindlasti ta mõnd teeb kuid eestis on selliseid tunduvalt rohkem.Asi muutub ka siin paremuse poole kuid läheb veel aega ja on ka ikka neid kes loodavad teiste seljas pikema liu lasta, kuid mina arvan, et 10 aasta pärast oleneb elujärg inimese inimlikkusest mite "sigalikkusest" ja on need ajad möödas kus rohkem kui pool riigi elanikest teenib alla poole keskmise palga!
                        Niisiis kannatust.

Comment

Pole see kaasaegne arvutustehnika nii kvaliteetne ühti - oma esimene arvuti (486) on senimaani töökorras. Samas uutest arvutikomponentidest on üdini kvaliteetsete juppide tootjaks vist ainult Intel jäänud, isegi ASUS on juba paar korda alt vedanud. Kõigi ülejäänud levinud komponenditootjate juppidega on tekkivate vigade protsent ikka üpris suur.
                          Varsti hakkab Narva elektrit edastama ka hõbekaablit mööda... audiofiilidel jällegi pidu

Comment

Working...
                          X