Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Vaadake parem seda http://images.google.ee/imgres?imgur...%3Det%26sa%3DN seal on kõik selgem ja parem segad kuubiku ära ja sisestad iga külje selliselt nagu ta sul on ja siis pead edasi klõpsama ja siis ongi liigutused mida pead jälgima. Selle järgi üsnagi lihtne kokku panna.
Keegi võiks elektrimootori kuubikule külge panna, siis oleks rohkem tehnikafoorumiga seotud. Et siis kui edasi ei oska, vajutad nuppu ja kuubik paneb enda ise kokku
Osadel veneaegsetel kuubikutel olid ruudud värviliste kleepsutega üle kleebitud, siis sai kleepsud maha nokitud ja õieti tagasi kleebitud. Seejärel muidugi kõigile näitama, et panin ka kokku, nii, et olen ka kokku pannud
vene omadel keerasin mingi värvi keskmise ruudu kaane eemaldamise järel fikseeriva kruvi lahti ja siis toppisin selle 3D pusle jälle kokku. muud viisi mina selle kokku panekuks ei tea - pole siiani seda loogikat tabanud
Reha otsa astumine on inimlik, sellel hüppama jäämine pisut rumalam tegevus
See kuubik pole hullu midagi, natuke mõtelda ja saab ta keerates ka kokku. 1 külg ja 2 rida läheb ruttu, siis peale seda tuleb ajusid ka liigutada ja võibolla ka mõnda valemit kasutada. Kunagi ostsin neid suurema hunniku kokku Juku mänguasja poest ja viisin sõpradele jõulu ajal. Lahe oli vaadata, kuidas tarkust ja enesekindlust sisse manustanud inimeste närvikava murdus ja leiti igasugu põhjuseid hiilimaks kõrvale esialgse suure suuga antud lubadusele, "et mis see siis kokku panna on!"
vene omadel keerasin mingi värvi keskmise ruudu kaane eemaldamise järel fikseeriva kruvi lahti ja siis toppisin selle 3D pusle jälle kokku. muud viisi mina selle kokku panekuks ei tea - pole siiani seda loogikat tabanud
Mina kasutasin kah sama loogikat Oli vist kollase värvi all see kruvi.
Leidsin sahtli põhjast vanadest paberitest järgmist (kas see ka õige on, ei tea, kuubikut enam ei ole):
Kuubiku küljevärvid: peal valge, alla kollane, külgedel vasakult paremale roheline, punane, sinine ja oranž. Keskmine vöö kokku - moodustada T täht nii, et T ei puutuks kokku alumise põhjavärviga! 1.Parema käe reegel: A ← P ↓ A → P ↑ A → F paremale ja alla A ← F üles ja vasakule 2.Vasaku käe reegel: A → V ↓ A ← V ↑ A ← F üles ja vasakule A → F üles ja paremale Alumised nurgad kokku õigesse kohta! 3.A 2x → P ↓ A → P ↑ A → F paremale ja alla A 2x ← F üles ja vasakule A ← P ↓ A → P ↑, seejärel pöörata alumist osa nii, et nurgad jäävad õigesse kohta – kui ei saa, siis korrata p. 3 uuesti. Alumised nurgad õigesse asendusse! 4.P ↓ A ← P ↑ A ← P ↓ A 2x → P ↑, siis pöörata alumised nurgad oma kohtadele, kui ei saa, siis korrata p. 4 uuesti. 5.K ↓ A ← K ↑ A 2x ← K ↓ A ← K ↑, vajadusel korrata p. 5 uuesti. 6.Vastavalt vajadusele teha operatsioon p. 6, kuubiku põhi üleval: F 2x paremale ja alla Ü → V ↓ P ↓ F 2x üles ja vasakule P ↑ V ↑ (see on nii vasaku käe reegli puhul. Parema käe reegli puhul Ü ←, muidu kõik sama). Kui tekib nn A tähe kuju (kui 9 ruudukesest ainult alumise rea keskmine ei ole õige), siis võtta kuubik nii kätte, et A tähe kuju jääb oma poole. Keerata A → ja korrata p. 4 ning kohe V ↓ A → V ↑ A → V ↓ A 2x ← V ↑ Kui nn T täht ei tule välja, siis P ↓ A → P ↑ A → F paremale ja alla A ← F üles ja vasakule. Kui kõik neli külge on nn A tähe kujuga, siis korrata p. 5.
Rekord on 3x3-el 11.32 sekki. Ma tean, et halb aga no ma ei viitsi harjutada
4x4 ega 2x2 mul pole.. 6x6 ka puudu.
püraminksi olen saanud 2.30 sekundiga kokku.
5x5 rekord mingi 3:15 ja 7x7 rekord 12 minutit kuskil.
harjutan vahel ka 3x3 silmad kinni aga pole veel täitsa kokku saanud.
Muideks varsti eestis kuubiku võistlus niiet hoidke silmad-kõrvad lahti. varsti saab ka Eesti kuubiku lehekülje üles.
Mul on kaa ta õnnestunud kokku saada. Kuigi esimene kord sai ta lahti lammutatud ja kõik kuubid õigesse kohta paigutatud
Veel meenub, et mingid teised kujundid olid veel, vist püramiid ja mingi jalgpalli taoline mitmete külgedega asi kaa.
Peaaegu olen kokku saanud valemiteta, aga lõpuks läks ikka sassi. Laiali olen tihti lammutanud ja niimoodi kokku pannud, et kõik värvid õiged.
Ema aga paneb mõne minutiga selle ilusti kokku, sest tal valemid peas. Kuidagi ise mõtles need valemid välja
ise ka usud?
tegelikul hea tahtmise juures peaks saama,
1kükg+2rida korraga kokkupanemine nõuab vaid harjutamist ja head kuubikutaju
kunagi sai alumiste nurkade vahetamiseks ja samalajal ka pööramiseks katsetades (tuletades) terve rida valemeid tehtud, et ükskõik mis seis seal polnud, iga kombinatsiooni jaoks oli oma lahendus ühe-kahe valemiga koostamiseks.
alumisete servadega oli natuke raskem ... kui ei jopanud, pidi 2-e valemit kasutama
ühtegi valemit, kus põhja nurkade ja servade üheaegne õigeksajamine oleks kombineeritud ei suutnud ära õppida
Comment