kunagi jäi kuskilt selline jutt kõrva. On sellel mingi teaduslik seletus ka? Kui üldse on? Ise mäletasin midagi sellist, et kõrgemad sagedused(1kHz<) ei läbi nahakude vms
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
50 Hz sagedus on inimesele koige ohtlikum?
Collapse
X
-
Vs: 50 Hz sagedus on inimesele koige ohtlikum?
Tavaliselt on graafik, mis selgitab elektrivoolu toimet inimesele,
antud ühine sagedustele 15...100Hz. Ohtlikum ongi vahelduvvool,
kuna tekitab lihaste kestva kokkutõmbe (inimene ei suuda ise
ennast voolu alt vabastada). Kõige suurem on aga oht südamele.
Inimese südamel on oma närvikeskus ja selle häirimine tugevama
vahelduvvooluga põhjustab südamelihaste nõrga võbelemise ehk
fibrillatsiooni regulaarsete tugevate kokkutõmmete asemel. Selline
seisund jääb püsima ka peale voolu alt vabastamist ja piisab juba
mõnest minutist aju verevarustuse puudumisest et tekiksid
jäädavad ajukahjustused.
Kõrgsagedusliku vooluga jah, mida kõrgem on sagedus, seda enam
on täheldada nn. pinnaeffekti. Aga kõrvetada võib küll valusasti...
Gigahertsides raadiokiirgus aga on esmajoones ohtlik silmadele,
piisab juba millivattidest, et inimene võib isegi pimedaks jääda.
Kõige halvem on sealjuures see, et kiirguse toimimise ajal ei
tarvitse seda isegi tunda, mõju saabub hiljem.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Ma tean jällegi seda varianti, et pinnaefekt on müüt.
Kunagi Tesla Trafode kohta uurides kinnitati, et kehas olevad närvid lihtsalt ei tunne kõrgeid sagedusi ning ei suuda neile reageerida (voolu läbimisel siis lihastu kokkutõmme) ning seepärast me ka ei tunne seda.
Piir oli ~200kHz juures.
Täiele tõele ei pretendeeri.
Seda allikat enam öelda kahjuks ei oska.
Comment
-
Esmalt postitatud m4rtin pooltkunagi jäi kuskilt selline jutt kõrva. On sellel mingi teaduslik seletus ka? Kui üldse on? Ise mäletasin midagi sellist, et kõrgemad sagedused(1kHz<) ei läbi nahakude vms
Comment
-
Esmalt postitatud j2nx pooltMa tean jällegi seda varianti, et pinnaefekt on müüt.
... et kehas olevad närvid lihtsalt ei tunne kõrgeid sagedusi ning ei suuda neile reageeridaEsmalt postitatud jannozz50 pooltkuulnud jällegi sellist varianti, et 6-12hz on kõige ohtlikumad. oli neil hertsidel siis mingi seos ajulainete ja nende tegevustega.
pindade hõbetamine. Näiteks suureneb võnkeringide hüvetegur, kui
traat on hõbetatud. Üleni hõbedast pole mõtet, piisab pinnakattest.
Mida kõrgem on sagedus, seda rohkem pinnaeffekt avaldub. Õige on
ka see, et närvid kõrgsagedusele ei jõua reageerida, valuaisting aga
tekib ikka, nagu tulega kõrvetaks, tegelikult on seda ka näha. Olen
seda ka ise mitmeid kordi tundnud raadiosaatja antennifiidrit puutudes.
"Müüdimurdjad" aga mõned päevad tagasi TV-s nähtuna justnagu
kummutasid infraheli ränga mõju müüdi.
Hertsi lühend on Hz.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Esmalt postitatud j2nx pooltMa tean jällegi seda varianti, et pinnaefekt on müüt.
Kunagi Tesla Trafode kohta uurides kinnitati, et kehas olevad närvid lihtsalt ei tunne kõrgeid sagedusi ning ei suuda neile reageerida (voolu läbimisel siis lihastu kokkutõmme) ning seepärast me ka ei tunne seda.
Piir oli ~200kHz juures.
Täiele tõele ei pretendeeri.
Seda allikat enam öelda kahjuks ei oska.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
lihtsalt täpsustan: teslas on jah pinged suuremad aga voolud on seal piisavalt väiksed, et mitte näppu põlema panna. elektriliinid on juba teine lugu ja kahe faasi vahel lühis läbi inimkeha, njah ... ei lõppe hästi
Comment
-
Esmalt postitatud elukaz pooltTeslas on pinged veel suuremad.
Esmalt postitatud irx pooltlihtsalt täpsustan: teslas on jah pinged suuremad aga voolud on seal piisavalt väiksed, et mitte näppu põlema panna. elektriliinid on juba teine lugu ja kahe faasi vahel lühis läbi inimkeha, njah ... ei lõppe hästi
Teisest küljest kui "pinge suur ja voolud väikesed" . Ja ikka arvatakse et võtame ja katsume seda kõrgepinget. Vool ju väike. Tõesti . Staatilises olukorras kaoks siis näppude külgetoppimisel ka see kõrgepinge, kuna allikal pole enam piisavat jaksu seda pinget kõrgena hoida.
Ohtlik on see aga seetõttu, et laengud armastavad ennast igale poole koguda ja kõiksugu isolatsioonimaterjal tekitab koos juhtmetega kondensaatori. Selle energia E=CUruut/2 . Ja alghetkel on vool piiratud vaid koormustakistusega(ja veidi ka induktiivsusega). Võtame otsast kinni ja.....
Martin@mõtles, et harib veidi.viimati muutis kasutaja martinj; 15 m 2007, 22:02.Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...
Comment
-
Kõik oleneb ikkagi keha läbivast voolust (sellega seotud pinge) ja ka säraka teest läbi kere.
Kuna tõstsin ühte rasket asja tiba valesti ja sain seljavalu, ravitakse seda samuti särakaga läbi selja. Apastraadi väljundsagedus on astmeliselt reguleeritav vahemikus ca. 30Hz kuni vist 200Hz. Vool läbi patsiendi kuni 80mA (!), minu puhul oli vist 20 mA@50Hz. Igasugu modulatsioonid peal, väga tõhus ja tekitab meeldiva tunde. Amplipulss on asja nimi. Et siis ... vahest osutub 50Hz kasulikuks...kui mõistlikult tarbida.
Ärge proovige seda kodus....- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
ise olen katsetanud enda peal väikestel pingetel nii vahelduvat, kui alalist. vahelduv tõmbab lihased krampi, aga alalisvool tekitab puutepunktis põletuse tunde. 1mA alalist üle näppude on juba väga ebameeldiv. 2mA-ni ei kannatand tõsta, sest puudutus oli juba tõsiselt valus. et vältida organismi üldist mõjutamist, siis katsetasin näppude vahel. pinged sai ka sedapuhku väiksemad. 60V mõlemal pingel(AC/DC) on umbkaudu lävi, kus pinge hakkab korralikult tunda andma. vahelduval kusjuures pigem madalamal pingel
Comment
Comment