Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas on kahjulik CD-mängijat toitekaabli kaudu välja lülitada?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Kas on kahjulik CD-mängijat toitekaabli kaudu välja lülitada?

Ma arvan, et see piisavalt vana pill, millel soft veel ROM-is ja ei juhtu seal miskit.
    Kui laserpea ka jääb poolele teele, siis järgmisel pingestamisel keritakse see nagunii kõigepealt "koju". Alles siis hakatakse plaadi olemasolu tuvastama.
    Laseri lääts vastu plaati ei jää, sest see hõljub vedrudel ja seda saab liigutada üles või alla. Ilma pingeta on nö keskasendis.
    Ilmselt on see sedasorti pill, millel toitetrafot lülitatakse releega ja kaugjuhtimise jaoks on oma toide pisikese trafoga. Kui see nn main power'i nupp välja lükata, siis ei toimi ka puldist.
    Et uni magusam oleks, oleks muidugi viisakas enne võimendist väljalülitamist CD-mängija STOP-nuppu litsuda ja oodata mõne sekundi, kuni enam ei surise (laser jõudis koju), ja alles siis võimust toide välja.
    Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Hmm, kas tõesti on seadmeid, millel on kaugjuhtimiseks oma toiteplokk? Huvitav mida see andma peaks... ainuke asi, mis pähe tuleb, on liiga suur tühijooksuvool. Aga ma millegi ei usu, et see oleks nii suur.
      Õigemini, CD mängijas polegi selliseid komponente, mis tõesti palju tarbiksid.

Aga leidub muidugi igasuguseid seadmeid. Nt. mootorpotega helitugevuse reguleerimine.

Comment

Endal ka üks selline CD mängija, millel mittetagastuv on/off nupp. Kui ma seda igapäevaselt kasutaks siis teeksin võimu kinnilülitamise puldist macroga - CD stop ja siis alles amp off.
        Samas nõus Urmase öelduga, et kui aparaadil on nö."mehaaniline" power nupp siis on loodetavasti ka arvestatud sellega.
        -

Comment

Esmalt postitatud Padasonic poolt
          Ilmselt on see sedasorti pill, millel toitetrafot lülitatakse releega ja kaugjuhtimise jaoks on oma toide pisikese trafoga. Kui see nn main power'i nupp välja lükata, siis ei toimi ka puldist.
          Et uni magusam oleks, oleks muidugi viisakas enne võimendist väljalülitamist CD-mängija STOP-nuppu litsuda ja oodata mõne sekundi, kuni enam ei surise (laser jõudis koju), ja alles siis võimust toide välja.
          õige, pult ei toimi kui nupp väljas. seepärast ongi mugavam sisse lülitada võimendi puldist ja mängija nuppu kõikaeg sees hoida.

ja neil mõlemil on muuseas mootoriga keritav volume nupp
          k.

Comment

Nii infoks, see et pinge kõikumine mälu ära surgib on jama, esitakes on neil reset kivike mis enne teatud pinget reseti teeb et prose mälu ära ei solgiks, teiseks prose toide on läbi regulaatori nii et piike pole. ja kui tõesti odav karp ja hoiti kokku siis hoiti ka kokku ja keegi ei hakka panema sinna EEPROMI vaid on OTPROM või MASK romiga prose . Ja üldiselt on arvestatud et vool ära kaob, sest toodetakse palju ja voolukatkestusi juhtub ja nad ei jõuaks garantiis kõiki ära lappida.
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Sirvisin need mõned Onkyo CD-mängijate skeemid läbi, mis ma olen netist välja meelitanud. Nendel skeemidel on ikka kaasaegsem variant, kus toitestabikad suletakse ja üks trafo kogu kupatuse peale. Ei tea, miks mul see relee nii kangesti meeles oli. Vist läksin ajas liiga palju tagasi.
              Aga protsessorid olid näiteks µPD78xxx seeriast, kus esineb ka OTPROM- ja MASK- isendeid. Milline on konkreetses pillis, ei oska öelda.
              viimati muutis kasutaja Padasonic; 11 m 2007, 01:35.
              Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Working...
              X