Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Turvavärav ja kaablirull

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Turvavärav ja kaablirull

Viimati tuli mulle jälle meelde, et kaablijupiga poodi asja ei ole. Käi ringi kui varas ja mõtle koguaeg, et kas nüüd jälle? Et kas jälle peab näitama, et kotis on vaid kaabel. Pean ma selle siis igaks juhuks fooliumisse keerama?
    Mnjah... jama lugu. Siit küsimus, et kui see kaablijupp käitub näiteks võnkeringina, siis mis võiks olla tema sagedus? Õigemini, et kas selliseid asju ei saaks kuidagi vältida? Olen näinud, et probleeme tekib isegi nt. läpparitega. Selline asi võib üsna tüütu olla.
    On meil siin keegi kes oskab selle kohta midagi öelda?

Vs: Turvavärav ja kaablirull

Tuttav tunne Ma tavaliselt üritan otse turva nina all poodi siseneda, tavaliselt saab siis turvakontrolli sisenedes kiirelt tehtud ja väljudes eriti ei pinnita
    Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

Mul oli selline kogemus nõukaaegse rikkevoolukaitsmega zašita elektronika 10mA ja selle 7 meetrise pikkusega toitejuhtmega (paindkaabel, kiulised sooned), oli tekkinud vältimatu olukord, pidin ühikast asju koju tooma, olin just rongi peale minemas, kui ema tuli vastu ja viis poodi toiduvaru kaasa pakkima, kiire asi pidi olevat. Nii ma läksin: riided, kaitse, kettaga telefon ja leitud mitu 100 amprist sulavkaitsmepadruni, mida ma kunagi üritasin siin tehnikafoorumites müüa. Või oli see ära anda? Ei mäleta, pea pole prügikast, et igasugu rämpsu hoida. Fui, mis ma jahun... Läksin siis Stockmannis turvaväravast läbi ja see pistis lõugama. Viidi kõrvalruumi ja peiliti mingi aparaadiga kohe välja, milles asi oli. Häireallikas oli just kaitsme keskkohas, kus see kolme mähisega mõõtetoroidtrafo paiknes ja juhe korpuse peale keritud.
      -Artificial_Intelligent-

Comment

Jama tegelikult. Mõttetu interaktsioon.

Muide, kas on õigus kontrollida sisenemisel? Et äkki oled teisest poest midagi varastanud? Mõnikord on ka nii, et sisse saad, välja mitte. Järve Selveris näiteks.

Comment

Oojah. Tuttav situatsioon. Lasin omale teha pika eterneti kaabli ja jalutasin pahaaimamatult Kristiine Prismasse sisse. Turvavärav pistis lõugama. Loksutasin oma kotti koos kaabliga ja ilma tükk aega, enne kui pihta sain. Kusjuures turvad pendeldasid sealsamas ja ei tee nagu märkamagi.
          Käisin siis poes ära ja väljumisel oli (umkeelne)turva nagu tellitud sekund pärast piiksu kohal ja läbi otsima. Õnneks jäi selle kaabli peale rahule.
          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

need väravad tunduvad kisavat suht iga asja peale... ma olen ka jääuiskudega pinisema hakanud... võibolla olid paelad kuidagi imelikult ringis vmt...

Comment

Mul põhikooliajal oli selline juhus, et oli seljakotis vana vene sangaraadio, millel vaid 2 AM ala peal oli. Tahtsin kellelegi ära anda. Enne lippasin kaubamajast läbi ja muidugi väljumisel pani värav registrid üürgama Sai siis koos turvadega natuke seal väravate vahel pendeldatud, ja selguski, et kui raadiot kotis polnud, oli värav kuss, aga kui raadio kotis oli, see väravale ei meeldinud...

Comment

sai kunagi ühest supermarketist 6 pikendusjuhet ostetud. Kaup kilekotis ja läksin infoleti juurde tšekki võtma. Infoletile kõige lähim turvavärav aga sellest hästi ei arvanud ja iga liigutuse peale otsustas tähelepanu nõuda. Nalja sai küllaga.

Comment

Mõnel pool on neile varjestused tehtud. Vist ühe neoonreklaami juures nähtud.
                  viimati muutis kasutaja ketas; 11 m 2007, 23:52.

Comment

Iga asi tundub vahel segadusttekitav, mul õel oli SanDisk MP3 ja kui töötava MP3-ga väravatest läbi minna siis on "saba" taga.

Comment

Kunagi oli mul sama jama kerasse pakitud pikema USB juhtmega.
                      Minnes kõrvalpoodi, hakkas sisenemisel lärmama, keegi juurde ei tulnud, aga jälgiti. Õnneks oli ostutšekk taskus.

Tuleb meelde kui üks moor kunagi sama asja üle elas, lubas kohtusse anda, ajalehes ilmus temalt vihane artikkel.

Sellesse tuleks suhtuda rahulikult. Tähtis on alati tšekid alles hoida, nii soovitab ka tarbijakaitse.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt
                        Tähtis on alati tšekid alles hoida, nii soovitab ka tarbijakaitse.
                        Mis ma kannan oma läpaka, mp3 mängija, mis iganes igapäevase asja tshekki kogu aeg kaasas? Kulub läbi ju

Offtopic: Paljude asjade garantiist olen ilma jäänud, kuna termoprinteri tshekid lihtsalt kustuvad ära Sellist tühja tshekki ei tasu ju kaasas vedada
                        Sex, drugs & rock'n'roll -- need kolm sõna elavad igavesti!

Comment

Tehke tähtsamatest tšekkidest koopia ja pange mõlemad laua sahtlisse.
                          Ka hiljem tõestamine on üks variant, eriti veel siis, kui on tegemist kallima asjaga.
                          Kulunud asjade vastu turvajatel aga huvi ilmselt puudub.

Idee tasandil lahendus:
                          Skanneerige vajalikud dokumendid arvutisse, lisage asjast digikaga tehtud pilt, andke digiallkiri ja laadige netti. Kui vaja, saab ükskõik missugusest arvutist tõestada.

NB! Jutt käib ikka kallimatest asjadest.

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt
                            Tehke tähtsamatest tšekkidest koopia ja pange mõlemad laua sahtlisse.
                            Ka hiljem tõestamine on üks variant, eriti veel siis, kui on tegemist kallima asjaga.
                            Kulunud asjade vastu turvajatel aga huvi ilmselt puudub.

Idee tasandil lahendus:
                            Skanneerige vajalikud dokumendid arvutisse, lisage asjast digikaga tehtud pilt, andke digiallkiri ja laadige netti. Kui vaja, saab ükskõik missugusest arvutist tõestada.

NB! Jutt käib ikka kallimatest asjadest.

Korralikud poed trükivad tindiga. Vähemalt ei kao. Kusjuures, mõnede termopaberil olevate tšekkidega probleemi pole, parem paber? Huvitav, mispärast see tekst sealt üldse ära kaob. Pole proovinud ka, et kas selline paber veel kuumutamisele reageerib - nii huvipärast.

Ma arvan, et kui korralik inimene siseneb kuskile poodi ja turvavärav reageerib mingile aparaadile või kaablirullile ning ta peab nende päritolu tõestama hakkama, siis on küll midagi väga valesti. Samas mõned poed ei eemalda ega tee kahjutuks nt. kleebitavat turvaelementi. Mõnel pool aga ollakse ülihoolas :P Näiteks... olen kassas, vaja eemaldada kaks kleebitavat elementi. Kassiir tõmbas nurgast, läks katki. Nokib tükke ära. Ma avaldan arvamust, et vast nurga äralõikamisest piisab. Mõnel pool nii tehakse, eriti kui muidu pakend katki läheb. Vastab siis, et "See on turvaelement!" ja nokib ikka omaette kirudes iga viimasegi fooliumitüki ära. Naljakas kuidagi. Samas rahvas ootab ja mina samuti.

Nojah... suhtuda rahulikult. Mulle näiteks üldse ei meeldi, et minul kaablijupiga enam teistesse poodidesse asja ei ole. Hakka veel kotist asju välja ka laduma...

Comment

Esmalt postitatud ketas poolt
                              ... Nojah... suhtuda rahulikult. Mulle näiteks üldse ei meeldi, et minul kaablijupiga enam teistesse poodidesse asja ei ole. Hakka veel kotist asju välja ka laduma...
                              Kui sa ise poeomanik oleksid võtaksid kontrollimist kui loomuliku tegevust ega halvustaks kedagi kauba pärast, mida sinu poes ei müüda.
                              Minul on juba kolmel korral turvavärav lärmama hakanud, olen sellega harjunud, siiani on ka korrektselt käitutud.
                              Ausa hõlma ei hakka keegi, jääge olukorras alati rahulikuks.

Comment

Working...
                              X