Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Nuputame välja, mis on elekter 2

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Nuputame välja, mis on elekter 2

Just selle lingi infots mu jutt käis, tsitaat on ka sealt pärit.

Comment

Esmalt postitatud @ndres poolt
      Et siis võib.
      Keegi ei saa ju keelata aga avalikus foorumis tuleb see kohe välja
      Et siis ei tohi (sarkastiline olla?), eriti kui oled Karutec.
      Antud teemas oli see oli see tahtlikult sedasi kirjutatud. Ma mõtlen tõsistes teemades.

Samas ma ei usu , et KaruTEC tõsistes teemades teadlikult lolli juttu ajab.Paraku selliseid ikka leidub (kasutajanimed mõelgu igaüks ise).
      Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
        Antud teemas oli see oli see tahtlikult sedasi kirjutatud. Ma mõtlen tõsistes teemades.

Samas ma ei usu , et KaruTEC tõsistes teemades teadlikult lolli juttu ajab.Paraku selliseid ikka leidub (kasutajanimed mõelgu igaüks ise).
        Aga siis oleks vaja tõsised teemad kuidagi ära tähistada, muidu ma lähen kuskile võõrasse teemasse, kukun lobisema ja pärast jama kui palju. Kõik sõimavad ja moderaatorid blokivad

Comment

Lollidele:Mölisemiseks on teised foorumid, katsuge sellest aru saada.

Teemakohase jutu seltskonnale: Mis puutub "valguse kiiruse ületamisse" siis ei ole tegelikult sellest mõtet rääkida mingis faasikiiruse kontekstis. Valguse kiirus on limiit füüsikalistele osakestele, faasikiirus on lihtsalt matemaatiline suurus. Reaalne valguse kiiruse ületamine toimub ainult siis kui sellega on võimalik üle kanda informatsiooni. Muud suurused on abstraktsed. Sama moodi me võime ületada Universumi massi kui selle mingis võrrandis nt. ruutu võtame ja siis 1kg-ga läbi jagame. Matemaatiline suurus, ei midagi enamat. Aikupetsi kondekal on ka suurem mahtuvus kui Maal.
          Teatav paradoks on Universumi kärjestruktuuris, kuna vastastikkused tipud on teineteisest nii kaugel et infovahetust ei ole saanud kunagi toimuda. Samas on see paradoks enam vähem vettpidavalt lahendatud mingite harmooniliste võnkumiste abil.
          Minu teada ei ole Universumis avastatud ühtegi nähtust mille selgitamiseks oleks vaja osakesi mis ületavad valguse kiirust vaakumis. Kui keegi oskab netist millelegi viidata, loeks huviga (vandenõuteooriad ja pseudofüüsika jäävad minust siiski puutumata)

Comment

oot, aga maa mahtuvus ju 0.7F minu teada on juba 2F või isegi suuremad???

Comment

Esmalt postitatud Lex2040 poolt
              sa oled ajast maha jäänud

"MC and BC series supercapacitors (up to 3000 farad capacitance) produced by Maxwell Technologies "

Comment

Esmalt postitatud Lex2040 poolt
                mille suhtes seda Maa mahtuvust mõõdetakse ?. Mahtuvuse mõõtmiseks on kahte poolust vaja. Üks on Maa aga teine ?
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

eks siis mõõdetakse põhja- ja lõunanaba vahelt.

Comment

ei, mõõdetakse maal oleva maanduse ja globaalse maanduse suhtes

Comment

j&#228;relikult konde mahtuvus suurem, kui maa mahtuvus? 0.7<3? aga maal on vist suurem nimipinge ja nimivool

Comment

[Veidi offtopic]. Teeks äkki lihtsalt sellise huumorikausta kuhu mölaks kippuvad teemad ümber tõstetakse (nö prügikast, kes tahab see sobrab selles).
                        [Veel offtopicut veidi]. Matemaatiliste definitsioonide kohta üks nali. Insener ja matemaatik vaatavad lambakarja ja hakkavad vaidlema, kes ajaks lambad võimalikult väikesesse aeda. Insener ajab lambad tihedalt kokku ja tõmbab traadi karjale tihedalt ümber. Matemaatik tõmbab endale traadi ümber ning defineerib ennast väljapool aeda olevat.

Comment

valgusekiirus on igal pool sama aga mis saab siis kui sind peaks tabama "liiga kiire valguse tuul"
                          kas seda olks tunda

PS: head mõtted sünnivad mõtlemata seega on sellel teemal kõvasti potensiaali

PS2: aikupetsi kondekas on minu arust suurema mahutavusega kui kosmos ja temapiirid ulatuvad kaugemale kui universumi piir sest aikupetsi kondekamoodustavad aiku pluss ja petsi miinusplaat eletrolüüdis...eee...õlus, just
                          Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt
                            mille suhtes seda Maa mahtuvust mõõdetakse ?. Mahtuvuse mõõtmiseks on kahte poolust vaja. Üks on Maa aga teine ?
                            teine olek siis suvaline raudplaat maasees. tähtsam oleks küsida mis oleks eraldavaks kihiks???
                            Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Oot aga kui valguse kiirus on sõltuvalt keskonnast manipuleeritav, siis kas ei peaks olema ikkagi selle ületamine võimalik? Ja kas 0K võib kah hakata mõjutama seda (Footonitega juhtub midagi? Teoreetiliselt muidugi ma mõtlen.)?

(Ärge väga pahandage, olen õppimishimuline 9. klassi lõpetamas alles.)

Comment

Esmalt postitatud tartu pets poolt
                                teine olek siis suvaline raudplaat maasees. tähtsam oleks küsida mis oleks eraldavaks kihiks???
                                Õhk? Vaata, mis sinu ümber on.. see peaks olema

Oot aga kui valguse kiirus on sõltuvalt keskonnast manipuleeritav, siis kas ei peaks olema ikkagi selle ületamine võimalik?
                                Valguse levik puutükkis (metallplaadis jne) peaks olema 0 m/s... ma jooksen kiiremini..

Comment

Working...
                                X