Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Veest aku?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Veest aku?

http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/...fuel_cell.html

Sellel lehel on räägitud ja näidatud kuidas vett saab "laadida". Kui see anum kus seda tehakse oleks suletud, kas siis saaks seda tõesti päev läbi laadida (päikesepatarei) ja ööseks tulukese särama? See küsimus on sellepärast, et miks siis üldse tehakse neid hirmkalleid fuel celle (kütuseelement eesti keeles?) kui saab ka nii? Siin räägitakse lähemalt et need on ülimalt kallid vidinad.

Re: Veest aku?

emm. Kas sa nimetad 0.8V pingeks ve? Ma saan oma keele pealt ka suuremat pinget!
    Akud ja patareid on meelega just nendest materjalidest tehtud, nagu nad praegu on. Fuel cell on aga hoopis midagi muud.

Comment

Vs: Re: Veest aku?

1) Ta ühendas patarei ainult korraks..
      2) Anumal puudus kate, gaasid eemaldusid.
      Ehk siis, kas ta hoiaks voolu (palju) paremini sees kui kate oleks peal?

Comment

Vs: Veest aku?

Proovi järele. Võta näiteks alustuseks propaani baloon. sealt kui kraani keerata, siis eralduvad gaasid. nii, nüüd pane sinna tugevasti üks kilekott otsa(tekib kaanetatud anuma effekt) ja lase kotti gaasi. Palju mahub? Kui veel aru ei saanud, siis võid midagi tugevamast ainest kah õhku lasta, aint siis on valus tükkidega saada. Näiteks SULETUD KLAASPURGI KILDUDEGA. Vool oli ainult reaktsiooni käivitamiseks. Niisama võid jah sinna pidevalt elektrit juurde segada aga siis võid võbla selle purgi vahelt ära jätta. Selle katse käigus eraldub gaasina kogu see reaktsioon mis sealt toimud. Anioonid ja katioonid saavad millalgi "otsa" ja ongi kõik, uus vesi ja uued pulgad. See on kõigest katse, näitamaks, et veest on "VÕIMALIK" saada elektrit. tegu ei ole aga mitte mingi akuga, mille saaks autopeale tõsta ja ringi sõita
        viimati muutis kasutaja ainpaasalu; 19 m 2007, 19:42.
        Condemn the hive.

Comment

Otseloomulikult ma tean seda ja üritan vältida klaasikildudega pihtasaamist, aga oma küsimusele ikka ei saanud vastust. Või siiski, aga ei suuda seda välja lugeda. Palun selgemalt.

Comment

Gaasid tahavad väljuda, ei saa airtight canni toppida.
            Condemn the hive.

Comment

Niipalju, kui ma aru sain, see plaatina peaks suutma vesiniku ja hapniku tagasi veeks muuta "ilma pauguta". Kaane peale panemisest pole eriti kasu, kuna vajalik on ainult see gaas, mis vedru küljes mullidena on. Kindlasti ei tohiks juhuslikult eralduva vesiniku ja hapniku segu kokku lasta (paukgaas). Puhas vesi elektrit ei juhi, seega teoreetiliselt ei tohiks asi toimida. Kui aga vees on mingeid ioone, siis tomuvad nendega omad reaktsioonid (mida antud lehel ma tähele ei pannud). Asi on tegelikult hoopis keerulisem, kui tundub. See, et ta sai voltmeetriga mingi näidu, ei tähenda midagi. Sama hästi võiks ju batareiga pisikese konde täis laadida ja voltmeeter näitaks rohkem ja kauem, kui see "vee aku".

Comment

Elektrolüüsiga ja paukgaasiga olen kursis. Aga see tähendab et kui see anum näiteks täita vesiniku ja hapniku seguga (ilma veeta), siis saan voolu?

Comment

ei.

Comment

[quote=denry12]Elektrolüüsiga ja paukgaasiga olen kursis.quote]
                    Kus sa siis oled kui sa tahad ilma vedelikuta elektrolüüsi teha
                    Condemn the hive.

Comment

Mis sa ajad! Kuidas siis vedelikuta elektrolüüsi teha. Ma tahan vedelikuta voolu teha! Aga siit vist rohkem midagi tarka ei ole otsida.

Comment

Working...
                      X