Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Kas ei ole olemas täpset kella?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Kas ei ole olemas täpset kella?

Siiani on mul vahelduva eduga randmel ikkagi olnud turukas või siis kohaliku kaubamaja kell. Kuid kuna pean ilusat kella mehe ehteks, nagu naised kaelakeed kannavad, omandasin paarituhandese casio. Saan aru, et kell ja selle materjalid ei ole nõnda kallid, see on marketing ja firma. Ärge nüüd hakake rääkima mulle Rolexitest
    Aga see selleks.
    Kui turukatega pidasin normaalseks, et nädalas paarkümmend sekundit valesti käib, siis sellise hinnaklassi kellalt oodanuks midagi enamat. Häälestan/kontrollin kella Eesti Raadio uudiste pealt. Ja mulle oleks üsnagi oluline, et saaksin täistunni paari sekundilise täpsusega kätte.
    Nüüd, kui uus kell olemas, panin aja paika ja praeguseks eksib kell kahe kuu jooksul juba minuti ja 20 sekundiga.
    Seda enam, et kella manuaalis on kirjutatud (ei mäleta, kirjutan peast) uudne kvarts tehnoloogia garanteerib 1 sekundilise eksimuse 3 aasta peale.

Kurvaks teeb lihtsalt see, et ei suuda leida kella, mis käiks uudistesse. Eesti Raadio ju ometi ei jää kvartalis 2 minutit ajast maha.

Re: Kas ei ole olemas täpset kella?

Raadio kell on nüüd küll see kõige viimane asi, mida uskuda. Kasuta syncimiseks arvuti kella. Seda syncitakse ennast suht tihti läbi neti, seega see eksida ei tohiks.

Comment

Vs: Kas ei ole olemas täpset kella?

Otsi aatomkella näit kuskilt
      MSN- taneltreima182@hotmail.com
      telefon katki.

Comment

XP syncimine on küll saast.
        Kellandusest - kui ostsid ehteks siis mis sellest näidust?
        (endal kogemus Seiko grupi odavama Lorusega...pool aastat ja ~1min ... täiesti rahuldav)
        -

Comment

Vs: Re: Kas ei ole olemas täpset kella?

Esmalt postitatud bloody-orc poolt
          Raadio kell on nüüd küll see kõige viimane asi, mida uskuda.
          Vikerraadio täistundide piiksud on täitsa usaldusväärsed, koguaeg tulevad sünkroonis DCF77 (mis mul võrdlemiseks käepärast) signaalidega, niipalju kui silmaga vaadates üldse viga avastatav oleks. Tõsi, oli mõni kuu tagasi ka üks erandjuhus (erand aga kinnitab reeglit) et mõne päeva jooksul oli süvenev, kuni ligi 2s viga.
          Mitme aasta vältel olen kandnud järjest kaht lihtlabast odavat, mõlemad nimega JAPONA, käekella mis olid küll üllatavalt täpse käiguga, viga mitte üle 2s nädalas.
          Elektroonika töötab suitsu baasil.
          Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
          Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Paarituhandeline Casio käekell?
            Mul nimelt on 1700 kroonine Casio ja see on küll juba sellest Wave Ceptor seeriast, mis sellesama eelnimetatud DCF77 signaali kuskilt Saksamaalt 4-5 korda ööpäevas võtab ja saan sama kinnitada, mida fre: enda kella täistunni piiksu kuulen 98% kordadest identselt samal ajal kui ER uudistest. Väiksemad raadiojaamad eksivad teinekord pisut rohkem: paar sekundit kõrvalekallet siia-sinna. Seega pole justkui oluline, kui palju kell nädala jooksul maha jääks või ette käiks - ta lihtsalt seab end kohe õigeks.

PS: kas keegi on näinud kuskil laiemat seinakellade valikut, mis DCF77 oskajad?

Comment

Kellal on midagi viga - temperatuuri mõju korrigeerimise algoritm ei tööta või pole teda olemas.

Kas kannad kella randme peal või saab see vahepeal ka muid temperatuure peale +28?
              If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

Metrosert näitab õiget aega (ülal paremas nurgas), sest vastab ja on alla kirjutanud kalibreerimis- ja mõõtetulemuste vastastikuse tunnustamise leppele CIPM MRA:

http://www.metrosert.ee/

See peaks küll olema usaldusväärne näit, sest neil on arendamisel järgmine täpsus:
                alalispinge ja alalisvoolu takistuse mõõmisel täppistasemel < 10-6 (s.o. väiksem kui kümme astmes miinus kuus).

Comment

Esmalt postitatud saformo poolt
                  Metrosert näitab õiget aega (ülal paremas nurgas), sest vastab ja on alla kirjutanud kalibreerimis- ja mõõtetulemuste vastastikuse tunnustamise leppele CIPM MRA:

http://www.metrosert.ee/

See peaks küll olema usaldusväärne näit, sest neil on arendamisel järgmine täpsus:
                  alalispinge ja alalisvoolu takistuse mõõmisel täppistasemel < 10-6 (s.o. väiksem kui kümme astmes miinus kuus).
                  Kindlasti on neil õigem kell, küll aga ma kahtlen, et mööda veebilehte see ilma igasuguste niheteta kohale jõuab... Kui nad pakuks Network Time Protocol teenust, oleks see ilmselt siis Eestis täpseim...

Comment

Kunagi oli nõuka kell (10+ aastat tagasi), millel sai kiirust nuppudega korrigeerida, 0,1sek sammuga ööpäevas, sai timmides 1 sek nädalas täpsuseks timmida.

Vikerraadio võtab õige aja gps-i pealt, seega peaks õige küll olema

Comment

V&#245;imalik, et kellapatarei hakkab n&#245;rgaks j&#228;&#228;ma. Enamus kelli ostes ei tea kunagi, kuna see tehtud ning mitmes laos, vitriinis olnud/seisnud on.

Comment

Tegelikult võiks 21. sajandil kellad juba nii täpselt käia, et ei peaks raadiost piikse lugema. Karm reaalsus on siiski teine.
                        Mina panen oma käekella aatomkella järgi paar korda kuus õigeks. Sagedustel 2500kHz, 5000kHz, 10000kHz ja 15000kHz (vene omad olid vist 4996, 9996 ja 14996kHz) töötavad spetsiaalsed aja- ja sagedusetalonide saatjad. Spetsvastuvõtja olemasolul on võimalik kell vähemalt kümnendiksekundi täpsusega käima panna.
                        Esmalt postitatud urmas78 poolt
                        Kunagi oli nõuka kell (10+ aastat tagasi), millel sai kiirust nuppudega korrigeerida, 0,1sek sammuga ööpäevas, sai timmides 1 sek nädalas täpsuseks timmida.
                        Tuleb häbiga tunnistada, et mul selline siiamaani käe peal - pole lihtsalt täpsemat leidnud ja ära ka rsk ei lagune. +/-6,3s saab käiku korrigeerida.
                        Harjutamine teeb harjutajaks.

Comment

Ma ei saa kül aru miks aetakse nii täpseid kelli taga? Mind ennast ei huvitagi eriti see täpsus, endal on nii olnud, et kui patarei saab tühjaks iga päev jääb viis minutid taha noh siis keeran ette, pea asi, et aega näitab. Mul suva, mina kantsin üles keeratavad käekella umbes 2 nädalat kuni läks hukka enda süü pärast, kell oli aastast 1911. Ei ole see töö iga ka nii oluline, ja mis aasta veel see kõik tuleb kasutajast.
                          Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

kell on muidu CASIO OC-108 (2716), esimene leht, mille leidsin: http://www.casio-watch.cz/casio-coll...%20108L-1.aspx aga mul teise (metall) rihmaga.
                            See kahjuks ei oska Saksamaalt aega v&#245;tta.

Comment

Lase patareid kontrollida. See on suur kell(seierid on pikad) ja mehhanism on väike kuupäevaga (myolta, miskit taolist)

Comment

Working...
                              X